Skocz do zawartości

Zdjęcie

23 sposoby na OOBE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
405 odpowiedzi w tym temacie

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wystarczy że ruszysz palcem i wracasz :) boże już tyle razy o to pytano czytajcie te posty :hmm:
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wystarczy o tym pomyśleć lub choćby lekko się przestraszyć i katapulta do ciała.
  • 0

TYRIPS.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie chciało mi sie czytac postów, więc jedno pytanie czy z paraliżu sennego można przejśc w oobe?? bo paraliże zdarzają mi sie prawie codziennie...

Aha jest tu jakaś osoba która ma z tym troche doświadczenia typu pare oobe osiągniete jak tak to odzywac sie bo chętnie na gg pogadam:D
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z paraliżu da się przejść, ponieważ twoje ciało jest dalej w uśpieniu, więc teoretycznie powinno być łatwiej wyjść.
  • 0

rafusek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To mój pierwszy post, więc wszystkich witam

No więc, od jakiegoś czasu czytam o OOBE i trenuje medytacje i próbuje wejść w stan alfa. Ale chciałbym sie zapytać. Czy by wejść w OOBE lepiej jest próbować kiedy jest sie zmęczonym fizycznie i kiedy "powieki się kleją" i ogólnie chce sie spać, czy lepiej jest próbować gdy jest sie w miarę wypoczętym? Z jednej strony wcześniej wejdziemy w pierwsze fazy snu a z drugiej jeśli jesteśmy bardziej rześcy to jest ciut mniejsza szansa na zaśnięcie podczas prób.

Więc jak lepiej startować?

Pozdrawiam
  • 0

Kaczu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

podobno na początek najlepiej 4 + 1 stosować, no czyli taki lekko wypoczęty ale lekko spurany, ale jak jesteś bardzo zmęczony to po prostu zaśniesz, czyli mniejsze szanse ....

ale ja tylko pisze co czytałem do tej pory, bo sam nie doświadczyłem jeszcze OOBE, a to juz rok mija jak 1 raz próbowałem
  • 0

tabi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

na poczatek najlepiej stosowac wlasna technike.
Innymi technikami nie osiagniesz skutecznie oobe :P

Najlepiej jest próbowac OOBE gdy jest sie wypoczętym :)
Lub wychodzic podczas LD :P
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

rafusek, ja proponuję tak: najlepiej być zmęczonym fizycznie, np po bieganiu, grze w piłkę czy innym sporcie. Psychicznie trzeba być jednak w bardzo dobrym stanie. Wszelkie problemy trzeba odrzucić na bok, ale gdy są zbyt duże nie da się tego zrobić i oobe nie uda się. Po położeniu się np w łóżku najlepiej się odprężyć, rozluźnić i wejść lekko w stan alfa po czym zastosować metodę huśtawki. Efekty murowane, zwłaszcza jeśli zmęczenie jest duże.
  • 0

TYRIPS.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem ja jestem chyba indywidualny przypadek nie staram się wejśc w oobe, u mnie to robi sie samo budze sie sparaliżowany a jak chce wyjśc to wychodze ale już w astralu chociaż tego nie chce, a wydaje mi sie że stres nie ma nic do rzeczy, na takim stresie jak ja to nikt chyba nie jest ^^, ale oobe mi sie zdarza co prawda 3 razy ale to niewiele. Ale chciał bym umiec je osiągnąc sam ^^,
  • 0

#235 Gość_eru75

Gość_eru75.

Napisano

a jak sie wyjdzie z ciala to jak mozna do niego wrocic???

Takie małe FAQ ;)
Robert Bruce, autor Traktatu o projekcji astralnej ma następujące poglądy:

* W czasie OOBE tworzony jest doskonały duplikat osobowości podróżnika. Podróżnik występuje więc w dwóch egzemplarzach, z których każdy może działać niezależnie.
* Między ciałem fizycznym a duplikatem astralnym istnieje połączenie (srebrna lina), które wymienia energię oraz myśli i emocje (telepatia). Energia przepływa głównie od ciała fizycznego do astralnego, ale czasami można ten kierunek odwrócić.
* Jeżeli astralnemu sobowtórowi skończy się energia, ginie on i "podróżnik" nie zdaje sobie sprawy, że właśnie miał OOBE.
* Astralny sobowtór może na nowo zespolić się z oryginałem. Następuje wtedy nadpisanie pamięci sobowtóra na pamięć oryginalnego podróżnika i normalnie pamięta się OOBE. Może też dojść do wymieszania wspomnień i wtedy podróżnikowi wydaje się, że przebywał w dwóch miejscach naraz (bilokacja)
* Próba obudzenia ciała fizycznego skończy się zerwaniem połączenia z duplikatem, który następnie ginie z braku energii. Osobie będzie się wydawać, że nie dokonała OOBE.
* Ciało jest cały czas zajęte przez duszę, więc nie istnieje ryzyko, że ktoś je zajmie.
* OOBE nie może spowodować śmierci, ponieważ świadomość nie opuszcza ciała (jedynie jej kopia).
* Nie istnieje możliwość, że nie wrócimy do ciała.
* Można mieć OOBE na jawie.
źródło: www.wikipedia.pl

To jedna z kilku teorii, ale chyba najlepiej oddająca ducha OOBE ;) Podpisuję się pod tym rękami i nogami :)
  • 0

sebastianr1977.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie chce poznac kozaka któery wyskoczył z ciałka oobe próbawałem i lipa za_każdym razem lipa
  • 0

tabi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prawie wszystko sie zgadza, ale zbyt to jest wszystko pomieszane :P
Z tym wyjatkiem ze jest mozliwosc niepowrócenia do ciala :P
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kozakiem to ja siebie nie nazywam. ;)
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No ja też nie należe do kozaków wychodze 3/7 prób :P

Ale mówie wam nie ma co się wzorować na tych wszystkich technikach najlepiej samemu własną wypracować. Ja osobiscie polecam technike liny albo wspinania się na drzewo jeśli już ma to być któraś z tej listy.

pozdro :drink:
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ja dla początkujących bardzo polecam huśtawkę. Zwłaszcza gdy jest się zmęczonym fizycznie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych