Skocz do zawartości

Zdjęcie

23 sposoby na OOBE

• Please log in to reply
405 replies to this topic

vitek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kurde ciezko mi to wszystko zalapac... chyba nawet blisko transu nigdy nie bylem... ciezko mi sie skupic moze mam adhd:P A jak probuje to przy zamknietych oczach mi jakby nie wygodnie... ciagle musze na chwile otworzyc albo cos bo wydaje mi sie np ze robie zeza niechcacy... i boje sie ze mi jeszcze tak zostanie xD albo mi oczy drgaja... tak na boki. Jakis dziwny jestem ale bede probowal bo szokda takiego dobrego artykulu :P pozdro
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ladd18 ;p twój sposób jest genialny ;p korzystam z niego w 90% przypadkach i wiem jak zwiększyć precyzję tego sposobu, to taka uwaga ode mnie - połóż się spać z rana ponownie jak wstaniesz gdzieś po 3 godzinach na parę godzin, a później, wieczorem, zastosuj tę najprostszą i najbardziej efektywną technikę (najlepiej o 22:30-01:00) - u mnie działa :) chociaż stosuje to tylko w weekendy - kiedy mam czas.
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A jak probuje to przy zamknietych oczach mi jakby nie wygodnie... ciagle musze na chwile otworzyc albo cos bo wydaje mi sie np ze robie zeza niechcacy... i boje sie ze mi jeszcze tak zostanie xD albo mi oczy drgaja... tak na boki.

Wiesz, pójdź do lekarza i się zbadaj :P , ale tak na poważnie jak masz tego typu problemy to najpierw naucz się dobrze relaksacji, bo chyba jesteś trochę nadpobudliwy ;) , i tak z ciekawości pytanie to jak ty zasypiasz jak niewygodnie ci z zamkniętymi oczami :o ?

połóż się spać z rana ponownie jak wstaniesz gdzieś po 3 godzinach na parę godzin, a później, wieczorem, zastosuj tę najprostszą i najbardziej efektywną technikę (najlepiej o 22:30-01:00) - u mnie działa chociaż stosuje to tylko w weekendy - kiedy mam czas

No właśnie najgorzej z tym czasem ;) tyle na głowie i jeszcze z OOBE się wyrobić :P , ale dzięki spróbuje tego sposobu :) .

pozdro :drink:
  • 0

vitek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiesz, pójdź do lekarza i się zbadaj tongue1.gif , ale tak na poważnie jak masz tego typu problemy to najpierw naucz się dobrze relaksacji, bo chyba jesteś trochę nadpobudliwy wink1.gif , i tak z ciekawości pytanie to jak ty zasypiasz jak niewygodnie ci z zamkniętymi oczami blink.gif ?

hehe... dobre pytanie.. nie no jak poprostu ide spac to zasypiam xD ... ale jak staram sie skupiac, czy koncentrowac to jakos niewygodnie....Moze poszukam jakiegos sposobu "relaksacji"
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z tymi oczami każdy ma problem, nowicjusze jak i doświadczeni - np. ja ;p . W transie nieświadomie trzymamy oczy nie prostopadle do naszego ciała, lecz gdzieś o 30 stopni patrzymy w górę, lub nawet więcej, przy relaksacji najlepiej zasymulować to ustawienie oczu, starać się utrzymać tak aż do wejścia w głęboki stan alpha, a potem normalne, prostopadłe ustawienie oczu, poprostu je rozluźniamy (nasze ciało już wtedy będzie baardzo rozluźnione i prostopadła pozycja oczu służy wizualizacji ;] ).
  • 0

Smartek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam pytanie odnosnie mysloksztaltow - czy to sa roznobarwne "wzorki i kolory" roznie sie mieniace?
Jesli tak to mam je za kazdym razem gdy probuje OOBE - wpatruje sie w nie okolo godziny, w tym samym czasie nie czujac ciala, ale nic innego sie nie dzieje. Bede probowal dalej.

A i w dzien je latwiej uzyskac (gdy widac przez powieki lekko jasnosc swiatla dziennego) - czym to jest spowodowane?
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Niestety musiałeś coś pomieszać, myślokształty (istnieją też tego inne nazwy) są to nasze myśli, które się urzeczywistniają, stają się realne w świecie astralnym - pomyślisz o czymś i zaraz to będzie obok Ciebie.

A co do twojej wersji myślokształtów to nie wiem o co chodzi niestety ;)
  • 0

ziomal.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

najgorzej jest mi się doprowadzic do stanu Alpha
ale chyba zawsze go mam jak jestem zmęczony i kłade sie spac tylko ze wystarczy ze mi sie cos przypomni to kurwancka wszystko sie wali i ani sie nie wyśpie ani nie bede miał stanu OOBE
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chyba pomyliłeś z theta ;) Alpha to łatwo osiągnąć, chodźby jakimś nagraniem na słuchawki.
  • 0

Gucci.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja dopiero niedawno dowiedziałem się od kolegi co to jest oobe i że go doświadczam... mianowicie jak mi sie nie chce spać to mi jakies glupie pomysły do głowy przychodzą.... więc podwijam nogi i odpycham się w stronę głowy i puszczam... zamykam oczy... i tak się ruszam.. aż w końcu przestaje a czuje jakbym dalej tak robił... i po 3-5 sekundach mam takie uczucie szybkiego spadania i sie tak szybko rozbudzam.... albo drugim moim sposobem za dziwne odczucia (tylko nie wiem cyz to prawdziwe oobe) jest jak kładę się do łóżka i jak już zasypiam to z zamkniętymi oczamy patrzę do góry.... zaczynam szybko myśleć o totalnie odmiennych rzeczach i mam uczucie spadania i taki zgrzyt w głowie.... szybkie krótkie drgawki krócej niż minuta i się budze.... czy ktoś tego już doświadczył?
  • 0

machado.
  • Tematów: 35
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może ktos podac jakis link gdzie można znaleźć jakieś presety??
  • 0

Jack Bauer.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może już zadałem to pytanie, ale czy można podczas relaksu oddychać tylko przez nos?
Stosuję tą metodę i jak na razie jestem przy pojedynczych myślokształtach...
Ale w przerwie między myślokształtami cały czas mam przed oczyma jakieś wzorki, jakby ktoś w ciemności jarzeniówki przez jakiś czarny, prawie nieprzeźroczysty materiał układał w koła, trójkąty etc...
Wiecie co to może być?
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Technik jest wiele.
W tej sytuacji ja oddycham przez nos i koncentruję się na przepływie energii.

Jeśli skoncentrujesz się na przepływie energii to, już zaczynasz ją kontrolować i znajdujesz zajęcie dla szukającego zajęcia mózgu :) .

Zwróć uwagę, że koncentracja i myślenie mają inne źródła.

Teraz możesz zająć się figurami.
Skup uwagę na jednej z nich.
Przybliż ją do siebie i następnie oddal.
Obróć. Wpisz ją w jakąś formę która widzisz lub ja sam stwórz.
Całkiem fajna zabawa z koncentracją i tworzeniem na poziomie mentalnym.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jack Bauer , na pytania jest osobny temat :) Tam proszę kierować swoje Pytania nt. OOBE :)
  • 0

Kumartyna.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Doczytałam się, że naukowcy z dziedziny medycyny (bodaj ze Stanów) okrzyknęli ludzkie jelita drugim mózgiem.
Unerwienie ich jest ponoć ogromne, a poza tym doświaczenia wykazały, że mają bezpośredni wpływ na produkcję niektórych hormonów (w tym serotoniny - odp. głównie za nasze nastroje). Okazało się, że obieg wielu informacji rozpoczyna się od komórek nerwowych umieszczonych w jelitach, a nie jak wstępnie sądzono od mózgu. Z opisu zrozumiałam, że pierwszym "mózgowym" odbiornikiem bodźców nerwowych z jelit jest błędnik (odp. za równowagę).

Wiele z moich doświadczeń nie powiodło się, z powodu potwornego bólu "w pasie" (wrażenie: jakby w około pasa zaciskano mi jakąś pętlę).

Twierdzi się, że jakieś traumatyczne zdarzenia mogą wywołać "oobe".

Twierdzi się też, że próby skazane będą na niepowodzenie, jeśli jadło się przed nimi obwity posiłek.

Jeśli sięgnę pamięcią wstecz, to pierwsze doświadczenia "oobe" pojawiły się u mnie po chorobie, której skutkiem jest porażenie nerwu błędnikowego.

Zdarzyło się w moim życiu i tak, że miałam zachwiany poziom serotoniny, i właśnie wtedy doświadczenia "oobe" były szczególnie nasilone.

Macie jakieś wnioski?

Użytkownik Kumartyna edytował ten post 07.12.2007 - 14:59

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych