Skocz do zawartości

Zdjęcie

23 sposoby na OOBE

• Please log in to reply
405 replies to this topic

Glowa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wczoraj miałem swoje pierwsze doświadczenia z oobe - chociaż nie wiem dokładnie co to było .. odliczałem od 1000 do 0 w medytacji, widziałem SARKOFAG przy "lataniu po piramidzie" a jak już skończyłem - nie mogłem oderwać swojego ciężkiego ciała astralnego :P to czułem, że muzyka i sekundy na zegarze o 30% szybciej zasuwają !
  • 0

dawid11503.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy korzysta ktoś z metody 4+1 ? Jeśli tak to bardzo prosiłbym o całkowity opis tej metody lub link do tematu, bo szukałem i nie mogłem znaleźć nawet wzmianki o tej metodzie, wiem tylko, że trzeba się położyć spać na 4h potem budzi nas budzik, czytamy coś, lub rozmawiamy przez 1h, a potem znow kładziemy sie spać, ale tak, zeby umysł nie zasnął, a potem nie wiem co dalej, jeśli ktoś zna ta metodę to niech ją opisze, iż nie chcę tracić czasu na metodzie której nie znam do konca :)
PoZdRo ;)
  • 0

JuliuszCezar.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

w 4+1 lub 6+2 chodzi o to, że tak jak piszesz idziesz spać na 4 lub 6 godzin po to byś odpoczął głównie umysłowo i wstał, zupełnie się rozbudzając (1 godzina lub 2 godziny ŚREDNIO) Chodzi o to aby całkowicie się rozbudzić, by nie odczuwać chęci ponownego zasypiania. Rób co chcesz, co lubisz robić. Ja się rozciągam, pije coś albo po prostu chodzę po pokoju. Kiedy już się całkowicie obudzisz kładziesz się do łóżka. Połóż się w pozycji, w której zwykle medytujesz (u mnie są to plecy) Medytuj tak jak rozmawialiśmy tutaj. Myślę, że maks. po 2 godzinach pogłębianej medytacji powinieneś być w astralu, choć nie zawsze. Proś także mtj'ta/strażnika/opiekuna/anioła stróża o pomoc!
  • 0

Emkacf.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi zawsze udaje się wejść w fazę alfa...przy drganiach wizualizuję sobie trąbę albo linę ale nigdy nie udało mi się świadomie wejść w OOBE zdarzały się tylko spontaniczne.Najczęściej nad ranem gdy musiałąm się załatwić,a nie chciało mi się wstawać z łóżka :D genialna metoda od razu wychodzisz z ciała jednak zawsze gdy siadałam na wc [w astralu rzecz jasna] przebudzałam się , bo bałam się,że sie zesikam xD
  • 0

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

6. OBROTY CIAŁA ASTRALNEGO: Obracanie się wokół własnej osi ciałem astralnym. Takie obroty powinny wytoczyć ciało astralne z ciała fizycznego. Musisz to czuć, wyobrażać sobie takie obroty podczas pełni relaksu.
na mnie działa tylko ta metoda :P
  • 0

Mond73.
  • Tematów: 48
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim najwiekszym problemem w OBE jest to ze , zazwyczaj dzieje sie samo i nie mam nad nim kontroli (mam tu na mysli wieczorny odpoczynek). Jedynym plusem mojego niekontrolowanego OBE jest ilosc doznan jakie towarzysza temu zjawisku jest ich znacznie wiecej niz przy OBE wywolanym przez cwiczenia. I nie chodzi tu tylko o to ze czas naturalnego OBE jest wiekszy. Mam znacznie wieksza swobode w poruszaniu sie (czuje sie niejako pod kontrola)
Cwiczebene stany OBE trwaja u mnie zbyt dlugo zaraz po wyjsciu czuje sie nieco wystraszony i nie bardzo wiem do kad mam isc, badz raczej strach nie pozwala mi na wiecej. Obecnie dawno nie cwiczylem ale ponoc takie przerwy bardzo dobrze wplywaja na pozbycie sie napiecia nerwowego ktore moze blokowac OBE.

6. OBROTY CIAŁA ASTRALNEGO: Obracanie się wokół własnej osi ciałem astralnym. Takie obroty powinny wytoczyć ciało astralne z ciała fizycznego. Musisz to czuć, wyobrażać sobie takie obroty podczas pełni relaksu.
na mnie działa tylko ta metoda :P

Przepraszam ze pytam w jaki sposob kolega orientuje sie ze to cialo jest astralne a nie np. eteryczne , mentalne czy tez przyczynowe ??
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mond73- Czy zastanawiasz się teraz gdzie masz rękę fizyczną, czy nogę. Co ciebie swędzi nos, czy ucho?
Nauczyłeś się. Po przez przykład, na lekcji biologii lub z atlasu anatomii.

Podobnie jest w tej sytuacji. Dobrze jest poznać teorię.
  • 0

Szopen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jeżeli oderwę się od ciała, to jest pewność, że wrócę z powrotem?
  • 0

Who.Am.I.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak, jest 100% pewności, wystarczy o tym pomyśleć. Nie można nie wrócić. No, chyba że ktoś Cię zabije w świecie fizycznym, bo do martwego ciała wrócić nie można :] To było tu wałkowane już setki razy, czytaj uważnie >.<
  • 0

Glowa3.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szopen - Ci, którzy nie wrócili już Ci o tym nie powiedzą :mrgreen: a Ci na forum raczej wrócili, albo wogóle nie wyszli, więc jakiej Ty się spodziewasz odpowiedzi ;]
  • 0

tommi59.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

MOJE SERCE JUZ NIE BILO A WROCILEM I TYSIACE INYYCH OSOB TAKZE
  • 0

Glowa3.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

cieszymy się tommi

mam nową metode na oobe

Metoda wodna :D
A więc.. relaks, głęboki trans do tego momentu aż nie będziemy wiedzieli gdzie jesteśmy :D
Potem wizualizacja - jesteśmy w bryle wody, takiej 2x2x3m. Czujemy to ciśnienie, czujemy jak woda naciska na nas. Potem odczuwamy to co raz słabiej. Wizualizujemy sobie, że nasze ciało pęcznieje i wypływa powooli na powierzchnie, tak jak topielce zawsze wypływają :P Dla ułatwienia można sobie wyobrażać, że ten słup wody opada na dół i się rozlewa po całym pokoju. Jak już nie będzie wody, będziemy poza ciałem :P
  • 0

Miszon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak tak czytam o OBE to intrygują mnie dwie kwestie. Pierwsza, to czy są jakieś "skutki uboczne" OOBE? Kolejna, to jak jesteśmy już poza ciałem, to w jaki sposób do niego wracamy? Wiem, że to głupie pytanie ale cały czas o tym myśle... :D :(
  • 0

tommi59.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tylko sama mysl spowoduje ze wrocisz albo jakiekolwiek niebezpieczenstwo w swiecie fizycznym albo potrzeba do toalety itp
  • 0

pawlo18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na samym początku powiem, że nie czytałem wszystkich 21 stron, a chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć (o ile istnieje jakiś większy artykuł o OOBE na tym forum to bym poprosił o takowy link do niego)

Chciałbym się dowiedzieć co jest potrzebne przed próbami odłączenia się od ciała potrzebne są jakieś przygotowania typu medytacja? Jak czytałem na tym forum o tym to pisano, że trzeba się skupić itp rzeczy.

Z góry dziękuję
Pozdrawiam.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych