Skocz do zawartości

Zdjęcie

23 sposoby na OOBE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
405 odpowiedzi w tym temacie

Lyffas.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pytanie.
Stosowałem wczoraj technikę "wysokiego drzewa" do osiągnięcia OOBE.
W pewnym momencie wiedziałem ze jestem blisko osiągniecia tego stanu,ale z każdą sekundą wchodzenia coraz wyżej na to drzewo zaczęło mi walić coraz szybciej serce. Przestraszylem się że cos moze mi się stac więc otworzyłem oczy. Czy ta przyspieszona praca serca jest normalna?
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To niezwykle często spotykane zjawisko. Mi także niejednokrotnie uniemożliwiło wejście w stan oobe. Musisz po prostu jeszcze kilka razy doprowadzić się do takiego stanu po czym przerywać. Po kilku takich próbach to straszne walenie w klatce nie będzie już występowało lub będzie o wiele mniejsze. Wtedy będziesz mógł kontynuować wchodzenie w oobe.
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kudłaty przedewszystkim musisz być całkowicie rozluźniony.Musisz zapomnieć o wszystkich twoich "ziemnych" sprawach i problemach. Ja zawsze próbuję wyczuć ciało astralne. Chociaż pełnego OOBE wciąż nie doznałem to czuję że jestem coraz bliżej.

Nieprawda :D Mylisz się. Nie trzeba medytować i o niczym nie mysleć, o 'ziemnych' sprawach. Ja robię przeciwnie - medytuję, uspokajam ciało i myślę o wszystkim co się przytoczy, by moj umysł był trzeźwy no i - zmęczony nawałem informacji ;) Dzięki temu częściej dokonuję projekcji niż medytacja ze skupieniem się.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

nie mów że nie prawda,ty masz poprsotu inny sposób i tyle. Każdy w inny sposób próbuje osiągnąć oobe.
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

nie mów że nie prawda,ty masz poprsotu inny sposób i tyle. Każdy w inny sposób próbuje osiągnąć oobe.

heh, a ja mówię że nie prawda ? Napisałem że NIE TRZEBA ROBIC TAK JAK to on robi ;p bo jest niewygodnie i wg. mnie niekorzystnie dla projekcji. Czytaj dokładnie.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Refused no normalnie LOL przeczytaj sobie pierwsze słowo które napisałeś: "Nieprawda:D Mylisz się " . To ty czytaj co piszesz please
  • 0

n0^RePr3s$eR.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zacznijmy od tego ze nie wiem czy był to bardzo rzeczywisty sen czy OOBE
:o a więc chciałem powiedziec o jedym bardzo dziwnym doswiadczeniu...
Wczoraj duuuzo czytałem o OOBE... Ale doszedłem do wniosku ze nie bede jeszcze próbówał dojść do takiego stanu, ale...
Dzisaj w nocy "obudziłem sie"...... no własnie i tu sie pojawia problem bo nie wiem jak to nazwać...
Jedyne co pamietam to ze na początku tego "doswiadczenia", straszny pisk w uszach i nie mogłem sie obudzic wogle ani ruszyc nogami, pamietam jeszcze ze chodziłem po domu ale wcale nie przypominam sobie zebym wstawał z łozka...

i tutaj mam pytanie: "Baardzo rzeczywisty sen czy OOBE" ??
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pewnie paraliż senny...
  • 0

n0^RePr3s$eR.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jaki paraliz senny? :D
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Najpierw paraliż senny, a potem nieświadome szybkie zaśnięcie.

Chłopcze opcja szukaj się kłania... a tak krócej, faza, powstająca kiedy nasz umysł wybudza się zbyt szybko ze snu i nie dochodzi jeszcze do "uaktywnienia" wszystkich funkcji naszego ciała. Czyli brak możliwości ruszania się, a pisk w uszach spowodowany jest przejściem częstotliwości fal mózgu.
  • 0

j.z.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja znam fajny sposob na trans, ale nie wiem, czy to tu pasuje. Klekacie, bierzecie z 40 glebokich oddechow, potem wstajecie i dmuchacie w kciuk, włożony w usta. Byleby powietrze nie uciekało! Potem nie wiesz, co sie z toba dzieje. Roznie- skaczesz, czujesz mrowienie, zaczynasz tanczyc. polecam to robic z kumplem! naprawde niezłe!

mm ja juz to robilam;'d ja, oddychalam gleboko i szybko. z opowiadan kolezanek wywnioskowalam:
- ze darlam pape
- robilam takie ruchy jakbym miala padaczke
- i lzy mi lecialy.

czasem tez ja wiedzialam co robię. jak juz sie budzilam ruszalam sie dalej jak bym miala padaczkę. potem, jak jeszcze mdlalam, robilam takie ruchy ktorych normalnie zrobic bym nie umiala.

ps. mi sie cos sni zawsze wtedy.. ale nie pamietam nigdy co. mowie se: zapamietam! zapamietam! i zapominam;'<
poszt szkriptum. mm jest jeszcze jeden sposob ale to sie dluzej mdleje.

@ ja kiedys jak mialam 6 lat/5lat/4lata moja mama cos do mnie mowila to tak przeciagaly sie te dzwieki jakby sie baterie rozladowywaly. przelecialo mi w myslach moje zycie, jakies kropeczki widzialam, nie moglam nic myslec jakos. ale to trwalo tylko chwile. co to moglo byc?

huh ps3. witojcie.
  • 0

m3ginnia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hm, a mnie ciekawi jedna rzecz, ktora mnie troche niepokoi - jak ze stanu oobe wrocic do ciala fizycznego?
Bo poki co narazie sie boje przez to probowac :)
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Najprościej spanikować :D
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak wrócić? Wystarczy o tym pomyśleć, wystarczy spojrzeć na ciało fizyczne lub zwrócić na nie choćby najmniejszą uwagę i jest się już do niego wstrzeliwanym :) Nie ma więc się czego bać.
  • 0

n0^RePr3s$eR.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak wrócić? Wystarczy o tym pomyśleć, wystarczy spojrzeć na ciało fizyczne lub zwrócić na nie choćby najmniejszą uwagę i jest się już do niego wstrzeliwanym :) Nie ma więc się czego bać.

Tak ? a skad posiadasz taką wiedze ? W jakim stopniu jest to wiarygodne, tw wszytkie twoje rady ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych