Napisano 29.07.2009 - 17:11
Napisano 29.07.2009 - 17:42
Ale ja jestem radykalny w poglądach, więc pewnie wielu mnie również wyzwie od homofoba. A co tam...smile2.gif
Napisano 29.07.2009 - 17:44
Napisano 29.07.2009 - 18:04
Ale dlaczego zabierać im dzieci? Bo co? Bo są homoseksualistami?
Napisano 29.07.2009 - 18:25
"Mają prawo do bycia homoseksualistami, ale trzeba ich leczyć"
Napisano 29.07.2009 - 18:37
Skoro tak to dlaczego w heteroseksualnych rodzinach dorastają homoseksualiści? Powiecie, że są chorzy, więc jeśli homoseksualna para zaadoptuje dziecko, które nie jest chore to pomimo braku wzorca, którego brakuje w niejednej rodzinie powinno wyrosnąć na heteroseksualistę.Dziecko nabiera wzorców poprzez uwarunkowania w jakich dorasta.
Pozatym homo dużo częściej zmieniają partnerów, więc więź rodzinna nie jest trwała i dziecko nie może się prawidłowo rozwijać."
Napisano 29.07.2009 - 18:37
Napisano 29.07.2009 - 19:04
To nie tak. Nikogo nie zamierzam zmuszać. Ale ponieważ prowadzone są akcje popularyzujące homoseksualizm to mam prawo prowadzić kampanię popularyzującą homofobię.
Bo tak jak Pan Cejrowski obawiam się "zalania" Europy przez homoseksualistów. Tu chodzi o to żeby społeczeństwo zaczęło myśleć, że nie wszystko co piszą naukowcy jest prawdą i nie każdy się z tym zgadza.
Tutaj jest pewien artykuł-wywiad z jakimś doktorem na temat homo.
A co do mnie. Ja jestem katolikiem i muszę przestrzegać tego co mówi Biblia na temat homoseksualistów, np:
Kpł 18; 22:"Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość!"
Kpł 20; 13:"Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli."
Rz 1; 26-28;"Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi."
1 Kor 6;9:"Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą"
Także tyle w kwestii wiary. Jasno napisane, że to obrzydliwość.
Dziecko nabiera wzorców poprzez uwarunkowania w jakich dorasta. Pozatym homo dużo częściej zmieniają partnerów, więc więź rodzinna nie jest trwała i dziecko nie może się prawidłowo rozwijać. Więc po co z góry pozwalać na patologię? A jak tacy ludzie zrobią sobie dziecko?
Nie wiem czy chciałbym być adoptowany przez taką parę. Może dla niektórych ludzi natura jest już niczym i dewiacje seksualne to poprostu "kochanie inaczej". Na chłopski rozum: Mam ucho do słuchania, raczej nie będe nim jadł. Mam nogi do chodzenia. I mam narządy rozrodcze, które pasują do narządów rozrodczych kobiety.
Z resztą zobaczcie. Teraz chcą legalizacji małżeństw a potem oskarżą państwo, że skoro hetero mogą mieć dzieci to oni też chcą. I już nie będzie odwrotu bo rzeczywiście, kiedy wg. prawa związek homo będzie legalny to zabranianie adopcji byłoby dyskryminowaniem. O to chodzi. Jakie wzorce przekazuje się młodym ludziom?
Nie generalizujmy.
Napisano 29.07.2009 - 19:08
Ponieważ dorastają w konkretnym środowisku, czyli mają jakieś uwarunkowania. Przedewszystkim niekt nie rodzi się homo, jak to ludzie lubią często podkreślać. Są pewne uwarunkowania, które mogą spowodować, że dany osobnik będzie homo lub hetero i jest to akurat niezależne od tego czy rodzice są homo czy hetero. Przykładowo:Skoro tak to dlaczego w heteroseksualnych rodzinach dorastają homoseksualiści?
Nie generalizujmy. To są przykłady patologiczne. Natomiast u homoseksualistów to raczej normalne zachowanie, a przynajmniej u większości, czego nie można powiedzieć o hetero. A co do źródeł to zobacz ilu ludzi jest zarażonych HIV i ilu z nich to homo. Wtedy będziesz mieć odpowiedź na pytanie.Jakieś źródła? Mało to jest "normalnych" małżeństw, gdzie matka opiekująca się dzieckiem zmienia partnerów lub mężów?
Przecież sam napisałem, a Ty to skopiowałeś, że to osobista ocena. Więc w czym problem?To, iż twoja wiara ogranicza w ten sposób, nie jest dla nikogo z nas niczym nowym.Pamiętaj jednak, na świecie nie żyją tylko katolicy.Co z całą resztą?
Nie jest to argument, czy co gorsza dowód, tylko osobista ocena, wydana przez boży bestseller.Na szczęście epoka tej książki już mija.Wolna wola, synonim każdej religii.
No tak jak doktor mówi coś innego niż chcielibyście to odrazu trzeba stwierdzić, że jest niewiarygodny.Jakimś, bardzo dobre określenie.
Jeśli pytasz mnie to odpowiem w swoim imieniu. Uderzyli w świętość jaką jest rodzina, natura. Zamienili seks mężczyzny i kobiety tylko w przyjemność. Krzyczą na mnie z mediów, że jestem homofobem bo ich nieakceptuje. Myślę, że nie będe więcej wymieniał bo nie ma sensu.Pytam ponownie.Jaką krzywdę wyrządzili tobie, homofobom ci ludzie?
Czasy obskurantyzmy minęły, wasz strach nie jest już takim argumentem, jak choćby dwieście lat temu.
Nie, ale chciałem pokazać, że koro tolerancyjni homo są gotowi tolerować tylko akceptacje to ja mogę tolerować tylko nieakceptacje. Hipokryzja ze strony lobby homo jest tak wyraźnia i klarowna, że nie wiem czemu większość jej niedostrzega. Chyba pozostaje zbierać walizki i jechać na Litwę.Niedługo zaczniecie powracać do inkwizycji.Naładowani ksenofobią, będą niszczyć myślących, czujących inaczej, od nich samych.
Napisano 29.07.2009 - 19:47
Przecież sam napisałem, a Ty to skopiowałeś, że to osobista ocena. Więc w czym problem?
Ile to już razy zaglądałeś w mój umysł.Nauka mówi co innego, ale ona jest mało wiarygodna, nie jest to żaden dowód.Są ludzie o mniejszym i większym autorytecie.Nie wszyscy przeprowadzają dogłębne analizy.No tak jak doktor mówi coś innego niż chcielibyście to odrazu trzeba stwierdzić, że jest niewiarygodny.
Uderzyli w świętość jaką jest rodzina, natura.
Zamienili seks mężczyzny i kobiety tylko w przyjemność.
Krzyczą na mnie z mediów, że jestem homofobem bo ich nieakceptuje.
Nie, ale chciałem pokazać, że koro tolerancyjni homo są gotowi tolerować tylko akceptacje to ja mogę tolerować tylko nieakceptacje. Hipokryzja ze strony lobby homo jest tak wyraźnia i klarowna, że nie wiem czemu większość jej niedostrzega. Chyba pozostaje zbierać walizki i jechać na Litwę.
Napisano 29.07.2009 - 20:40
co może wskazywać na to, że osoba nazwana tym określeniem posiada zaburzenia psychiczne.zaburzenie nerwicowe, którego objawem osiowym jest uporczywy lęk przed różnymi określonymi sytuacjami, zjawiskami lub przedmiotami, związany z unikaniem sytuacji wywołujących go i utrudnieniem funkcjonowania w społeczeństwie. Fobie wywołane są przez pewne sytuacje lub obiekty zewnętrzne wobec osoby przeżywającej lęk, które obiektywnie nie są niebezpieczne. Cierpi na nie około 10% ludzkości. (Wikipedia)
Napisano 29.07.2009 - 20:54
Homofob to określenie jednej osoby, nie tak obszernej i zróżnicowanej grupy jak heteroseksualiści. Tak samo heterofob nie może być określeniem grupy.Ja też o homoseksualistach mogę powiedzieć, że są heterofobami, bo myślą inaczej niż ja i się obrażać.
Ale tak do niczego się nie dojdzie.
Juz coś takiego było mówione, w tym przeze mnie. Do homofobów to nie dociera.Czy naprawdę tak ważne jest gdzie ktoś wtyka swój interes, od tego jakim człowiekiem się jest i co się robi dla innych?
Napisano 29.07.2009 - 21:07
to, że choroba zaburzenia prawidłowego pociągu seksualnego, zdarza się też u zwierząt, nie zmienia faktu, że należy to zjawisko tępić a ludzi leczyć i absolutnie nie zezwalać na adopcje dzieci tym ludziom.
17 maja 1990 roku Światowa Organizacja Zdrowia (WHO), działająca na szczeblu międzynarodowym w ramach ONZ i skupiająca 193 kraje członkowskie, wykreśliła homoseksualizm z Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych. Stwierdziła również, iż żadna orientacja seksualna (w tym homoseksualna) nie powinna być przez nikogo traktowana jako zaburzenie.
Środowiska naukowe przeczą obiegowym opiniom, stwierdzając, że homoseksualność nie jest chorobą czy zaburzeniem psychicznym. Wszelkie próby repatologizacji homoseksualności traktowane są przez te środowiska jako przejaw antyspołecznych uprzedzeń i dyskryminacji.www.wikipedia.pl
Gratulacje aspjesteś w tyle jakieś tylko 19 lat
Napisano 29.07.2009 - 21:14
Napisano 29.07.2009 - 21:15
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych