Napisano 02.08.2009 - 10:40
Napisano 02.08.2009 - 11:32
Napisano 02.08.2009 - 11:34
Napisano 02.08.2009 - 11:56
Kocham politykę moderatorów otóż umiem czytać wbrew tego co uważają moderatorzy i wiem że jest to chwilowe ale zmian wyglądu forum było już zdecydowanie za wiele.
Tak, przede wszystkim twórca IPB (IPS) - skryptu forum jakiego używamy przestał wspierać i rozwijać rodzinę 2.3.x co oznacza, że wszelkie błędy, dziury, problemy ze spam botami itp, które pojawiły i pojawią się od tego czasu nie będą łatane i rozwiązywane. Pojawił się skrypt oznaczony numerem 3.0 (już kilka miesięcy temu) i on będzie rozwijany, a jako, że mamy wykupioną licencję błędem byłoby nie skorzystać z aktualizacji, tym bardziej, że w miarę rozwijania się wersji 3.0 moglibyśmy w przyszłości mieć problem z upgradem.
Druga sprawa, to nowy silnik forum, całkowite zrezygnowanie z tabel na rzecz stylów, lepsze bezpieczeństwo - ReCaptcha, ochrona konta użytkownika, lepsza obsługa przyjaznych linków (co ma dla nas znaczenie, w pozycjonowaniu serwisu w google), dynamiczne meta tagi itd. Poza tym mamy otwartą drogę ku dalszym aktualizacjom softu.
Niestety minusem tych zmian jest konieczność opracowania grafiki od nowa. Straciliśmy także skrypt - Hot Topics (wymaga przerobienia pod nową wersję) i znanej wszystkim reputacji (przynajmniej na razie).
Co złego jest w rozwoju i udoskonalaniu forum?Co jakiś czas jest zmieniana skórka,system reputacji,niektórzy użytkownicy mają tego dość.
Napisano 02.08.2009 - 11:59
A mozna wiedziec kiedy bedzie strona glowna z ramka "ostatnie posty"?
Spójrz na prawą górną część strony. Powinno być 'wyświetl nową zawartość'
Napisano 02.08.2009 - 12:10
Napisano 02.08.2009 - 12:12
Punkty reputacji nie powrócą ze starego forum ? Będziemy od nowa walczyc o swoją reputację ? Proszę o odpowiedź jednoznaczną.
Mogę natomiast obiecać, że wszyscy użytkownicy, którzy posiadali co najmniej 5 punktów reputacji odzyskają je (i swój status).
Napisano 02.08.2009 - 12:18
mam nadzieję, że powrócą kolorowe "kwadraciki" przy tematach, bo te nie są według mnie zbyt czytelne
A mozna wiedziec kiedy bedzie strona glowna z ramka "ostatnie posty"?
Napisano 02.08.2009 - 12:38
Napisano 02.08.2009 - 12:41
Jeśli napiszę co mi się na klawiaturę ciśnie, to dostanę warna. *Rozpina Ci kajdany* Jesteś wolny, możesz sobie iść.Mam nadzieję, że to się szybko zmieni, bo nie idzie siedzieć na tym forum!
Napisano 02.08.2009 - 12:52
Napisano 02.08.2009 - 12:54
Napisano 02.08.2009 - 12:54
Nie lubię zmian, a szczególnie takich jak Wy to tu zrobiliście...
Raz, że forum jest BARDZO mało czytelne
Dwa, że męczy wzrok
Trzy, że "poznikało" większość użytecznych funkcji
Mam nadzieję, że to się szybko zmieni, bo nie idzie siedzieć na tym forum!
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych