Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czym jest Duch Święty

• Please log in to reply
60 replies to this topic

ANTI HUMAN ANTI GOD.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Duch święty jest wymysłem katolików, tak samo jak bóg i św. Mikołaj.

edit AlienGrey
Ok, ale nie stawia się spacji przed znakami interpunkcji, zdania zaczyna się od wielkiej litery, a zakańcza się kropką a nie przecinkiem :P

• -3

#47 Gość_Dolg

Gość_Dolg.
  • Tematów: 0

Napisano

Słuchaj, teoretycznie podczas każdego z sakramentów (widziane trzecim okiem :) ) powinny dziać się odpowiednie procesy. Przede wszystkim powinno nastąpić oczyszczenie czakramów. Po drugie udrożnienie meridian. Tylko muszą być spełnione odpowiednie warunki : 1. Ksiądz musi być dobrze wyświecony. 2. Ksiądz musi umieć wykonać cały rytuał prawidłowo 3. Ksiądz musi być księdzem prawdziwym a nie na przykład satanistą albo zwykłym wyrobnikiem. Przy chrzcie dobrze święcona woda święcona (no wiem, że masło maślane, ale większość tej wody to kranówka... - na szczęście wodę można sobie samemu poświęcić - warunek - trzeba być mistrzem Reiki - znak mistrzowski wraz z odpowiednią mantrą święci wodę lepiej niż niejeden ksiądz...) powinna między innymi oczyścić i udrożnić meridiany, oczyścić czakramy i tak dalej (w szczególności ten korony i ten czołowy), przy komunii powinno być to samo z tym, że z czakramem gardłowym i sercowym. Przy bierzmowaniu przynajmniej z czołowym. Zakładając, że pobożnie żyjący katolik ma już oczyszczone i otwarte czakramy podstawy, seksualny, splotu słonecznego - to te trzy procesy zwane sakramentami winny mu wydatnie dopomóc w otwarciu kanału energetycznego i spływaniu energii ducha świętego - czyli Reiki. A tak nie jest... A dlaczego ? Bo księża nie potrafią już tego robić... od tego był trydencki obrządek, od tego były mantry i znaki kreślone tyłem do ludzi żeby nikt nie widział. Od tego były zaśpiewy po łacinie i odpowiednie formuły.... To samo jest ze ślubem. Ksiądz w trakcie ślubu (znowu widziane trzecim okiem) powinien połączyć aury obojga zainteresowanych. Robi to też techniką znaną sporej ilości dobrych uzdrowicieli ... :) No ale robi jeśli potrafi - a z tym już raczej ciężko. Konkluzja : kościół ma doskonałą wiedzę na ten temat. Wiedzą o co idzie. Ale wiedzę zachowują dla siebie - choć w założeniu ten dar ducha świętego, energii czy jak to nazwać - mięli za zadanie rozgłaszać i się nim dzielić. 2 tysiące lat za przeproszeniem jak psu w tyłek - ZAWIEDLI na całej linii. Poza tym oni rozumieją biblię i inne ukrywane dokumenty - po prostu tak jest bardziej opłacalnie, z takiego postępowania jest kasa i władza - z pierwotnej nauki pozostała tylko nazwa...

Zgadzam się czasem nawet ksiądz może przymknąć czakramy, bądź zakłucić ich prace.
Twój tekst jest dokładnym przeciwieństwem teori o tzw. pieczętowaniu ludzi poprzez sakramenty.
Ostatnio byłem na bieżmowaniu i to wyglądało tak( też mam otwarte 3 oko, widze aure itp.) niektórym osobom naprawde w momencie gdy Biskup rysował znak krzyża , derastycznie zwiększała się aura , nabierając barwy bieli , fioletu , ale to było 3 osoby na ponad setkę.
Każdemu z sakramentów przyporządkowany jest 1 sakrament.
Takie jest moje zdanie.
  • 0

fly3.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po co wy do kościoła chodzicie skoro nic a nic nie rozumiecie co się tam dzieje :)))))))))))))) Nie wiecie co to są dary Ducha Świętego :) Przejdźcie się się do zielonoświątkowców albo innych charyzmatyków to zobaczycie tyle mocy ze wam to 3 oko wypadnie z wrażenia :))
Pozdrawiam Tomek
  • 0

GuardAngel.
  • Tematów: 37
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla tych co wierzą i dla tych co nie wierzą.
Świadectwo dzialania Ducha Świętego w dzisiejszym Kościele Chrześcijańskim .
1/5
http://www.youtube.com/watch?v=QSVx7WvxvAs
2/5
http://www.youtube.com/watch?v=G3jYNreXVU4&feature=related
3/5
http://www.youtube.com/watch?v=OUX8XmIQyXk&feature=related
4/5
http://www.youtube.com/watch?v=CyOK9DOC2g8
5/5
http://www.youtube.com/watch?v=mkOXPNH35tk&feature=related

Dołączona grafika

Użytkownik pokerek edytował ten post 27.09.2011 - 08:02
Przeniesienie tematu.

• 1

seiw83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wielkie dzieki za filmy, sporo emocji wywolaly we mnie. Co do ducha to dar Bozej milosci i zrozumienia. Jezus byl jego najwiekszym odbiorca bo mial najwieksze pragnienie w otrzymanu.
  • 2

restek.
  • Tematów: 52
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Duch Świety to świadomosc z wyzszych wymiarów.
  • -1

seiw83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja bym powiedział że tą świadomością jest Bóg a Duch święty to atryb którym może nam przekazać milość.
  • 0

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja bym powiedział że tą świadomością jest Bóg a Duch święty to atryb którym może nam przekazać milość.

Ja bym podejrzewał, że Duch Św jak i inne "tego typu" emanacje są owocem okresowego braku równowagi stężenia jonów potasu w sąsiadujących ze sobą synapsach...
No co ? Co to za minusy ? Wytłumaczenie równie dobre jak powyższe, czym niby się różnią ? Wzięte z tego samego sufitu. ;)

Użytkownik Bierdol edytował ten post 28.09.2011 - 14:29

• -1

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja bym podejrzewał, że Duch Św jak i inne "tego typu" emanacje są owocem okresowego braku równowagi stężenia jonów potasu w sąsiadujących ze sobą synapsach...
No co ? Co to za minusy ? Wytłumaczenie równie dobre jak powyższe, czym niby się różnią ? Wzięte z tego samego sufitu. ;)

Otóż to. Widocznie panowie, którzy wlepili Ci minusy są bardziej oświeceni od Ciebie i lepiej wiedzą, czym jest Duch Święty. :| Dałem Ci plusa, tak dla równowagi. ;)

Ja bym powiedział, że Duch Święty nie istnieje.

I pewnie też zaraz zarobię kilka minusów.
  • -2

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I pewnie też zaraz zarobię kilka minusów.

Uważam, że byłoby to na miejscu. Ode mnie masz minusa na pewno (Biedrol także). Zawsze daję minusy, gdy ktoś wyraźnie off-topuje dyskusję.

Jakbyście jeszcze nie zauważyli, temat został założony w dziale "Chrześcijaństwo" i porusza on problem istotny tylko z punktu widzenia szeroko pojętego chrystianizmu. Zatem wasze uwagi zupełnie tu nie pasują. Żeby było jasne, nie bronię wam udzielać się w temacie. Ale jeśli nie macie zamiaru debatować nad egzegetyczną interpretacją odpowiednich fragmentów Biblii, to lepiej dajcie sobie spokój. Eksponować swoje niechrześcijańskie, i z tego co widzę, raczej typowo naturalistyczne poglądy w tej kwestii możecie w bardziej odpowiednich do tego miejscach. :)
  • 3

Pędnik NieŁągiewki.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Czym jest Duch Święty? A może inaczej: skąd to autorytatywne "jest Duch Święty" zostało wywiedzione?
Pytam, gdyż wszystko - cała bogotwórczość Homo Sapiens Obscurantus Erectus - wskazuje jednoznacznie że jest tym samym, czym reszta: Bóg i Syn - fikcją literacką...
  • -1

Natsu Tanimoto.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozwikłanie tej zagadki to najzwyczajniej filozofia. trzeci Duch nie istnieje bez pierwszego i drugiego. Tak jak Jezus mówił : Ja jestem. On nie czynił nic od siebie , tylko to co się działo było już za nim, chwila o której mówił i to co się stanie. Tak jak istnieje przeszłość, teraźniejszość i przyszłość.

Podam przykład. Jest sobie chłopak, chce być piłkarzem, ale nie stać go na buty, dlatego rezygnuje z marzeń, lecz to nie jest jego koniec, istnieją przed nim nowe drogi. Lecz to co trwa i się dokona jest zaistniałą rzeczywistością.
  • 0

angelo.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Duch Święty jest żeńską bożą energią.Bóg składa się z dwóch rodzajów energii;męskiej-Miłości i żeńskiej-Mądrości. Dlaczego w NT "zmniejszono"Boga o Jego żeńską część-Mądrość pisząc,że "Bóg jest miłością" .Miłość jest napisana z małej litery.
  • -1

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozumiem, że starasz się prezentować swe własne teorie na temat natury Boga, lecz zapominasz, że nie należy się domyślać rzeczy o których Pismo nie wspomina. Zatem, co to ma wspólnego z chrześcijaństwem?
  • 0

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Duch święty to taka zapchajdziura, pod którą wierzący mogą podczepić wszystko co się im podoba. Niedawno słyszałem w audycji radiowej takie stwierdzenie:
- w starym testamencie ludzie obcowali osobiście z Bogiem (Mojżesz)
- w nowym testamencie mieli Chrystusa
- my mamy Ducha świętego... :mrgreen:
Ło matko...
  • -3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych