O tym,że Bóg jest dwiema energiami,męską i żeńską ,mówią wielkie starożytne religie i To jest Moje Słowo.Alfa i Omega.Ewangelia Jezusa.Objawienie Chrystusowe,jakie znają już prawdziwi chrześcijanie na całym świecie.,przekaz Jestem Chrystusa,który od 1999 r zastępuje zakłamaną Biblię.Rozumiem, że starasz się prezentować swe własne teorie na temat natury Boga, lecz zapominasz, że nie należy się domyślać rzeczy o których Pismo nie wspomina. Zatem, co to ma wspólnego z chrześcijaństwem?
Goosfraba
JESTEM,NIEŚMIERTELNY SYN BOŻY,PRAWDZIWY CHRYSTUS,KTÓREGO USUNIĘTO Z NT I ZASTĄPIONO CZŁOWIEKIEM JEZUSEM,NIEPRAWDZIWYM CHRYSTUSEMDuch święty to taka zapchajdziura, pod którą wierzący mogą podczepić wszystko co się im podoba. Niedawno słyszałem w audycji radiowej takie stwierdzenie:
- w starym testamencie ludzie obcowali osobiście z Bogiem (Mojżesz)
- w nowym testamencie mieli Chrystusa
- my mamy Ducha świętego...
- w ST " ludzie obcowali osobiście " z Jestem,Synem Bożym,który przebywając na Ziemi z Żydami jako duch we własnym ciele duchowym,wypełniał misję Chrystusa w Starym Przymierzu (Wj.3,13-14 1 Kor.10,4)
- w NT w fizycznym ciele zamieszkał jako duch ten sam Jestem,Syn Boży,który wypełniał misję Chrystusa w Nowym Przymierzu,
- my wszyscy mamy Ducha Świętego w naszym sercu duchowym,czakramie serca,przez którego Jestem Chrystus,który jest w Niebie jest w nas obecny.Był On zapowiedziany w ST i potwierdził to Jestem Chrystus w NT.
Prawie 2000 lat temu w fizycznym ciele zamieszkiwały dwie osoby:
- jako duch,nieśmiertelny Jestem,Syn Boży,który nie umarł,
- jako dusza ludzka,śmiertelny Jezus,człowiek,który umarł i nie ożył.