Napisano 22.02.2010 - 14:51
Napisano 03.01.2011 - 16:44
naprawdę? A kto ją przyporządkował w takim razie?Dla każdego przyporządkowana jest runa.
Bzdury. A pismo greckie? A alfabet łaciński chociażby?Runy są najstarszym europejskim pismem
Z tym się zgadzam...2. Musisz wiedzieć PO CO to w ogóle robisz
A z tym już nie. Takie nastawienie w stylu "baardzo chcę żeby się tak stało, jak się nie stanie, to ło matko, co to będzie" rodzi najczęściej tylko frustrację. Lepiej utrzymywać w sumie wewnętrzny spokój niezależnie od tego czy nasza magia jest skuteczna czy nie., i że BARDZO CHCESZ OSIĄGNĄĆ CEL. .
To nasza współćzesna intepretacja - "jak na górze tak i na dole" - możemy tak sobie dzisiaj to tłumaczyć, tym niemniej trzeba pamiętać, że jest to zasada wywodząca się z hermetyzmu a nie z wierzeń skandynawskich i wątpię czy średniowieczni germanie właśnie w ten sposób to postrzegali.Legenda mówi, że runy zstąpiły z nieba do świadomości Odyna, gdy ten wisiał na kosmicznym drzewie w mistycznym stanie. Zstąpiły pionowym szlakiem spajającym niebo i ziemię wg ezoterycznej zasady "jak na górze tak i na dole"
Użytkownik Last edytował ten post 03.01.2011 - 16:57
Napisano 12.07.2020 - 16:50
"Zaiste smutne to czasy, gdy dzieci są zbyt zmęczone życiem, aby wierzyć w magię"
Nie radzę nikomu używać run, bo to może obrócić się przeciw niemu i go zniszczyć. Znałem pewnego człowieka... Teraz siedzi w zakładzie psychiatrycznym, tak skończyła się jego zabawa z magią.
Mogę się odnieść do tego, bo też znałem pewnego człowieka, który odebrał sobie życie, ale zanim to zrobił, mówił o tym w transmisji na żywo przez facebooka, to było coś w stylu: "pamiętacie mój mroczny image? już taki nie jestem, czasami trzeba wejść na złą drogę żeby z niej wyjść i wyciągnąć jakieś wnioski" i tak się skończyła jego zabawa z magią.
Być może to nie zupełnie jest prawda, bo podobno chorował na depresje, mimo wszystko zalecam jednak nie praktykować takich rzeczy. Sceptycznie rzecz biorąc to nie ma nawet racji bytu.
Napisano 31.08.2020 - 11:00
Uwielbiam Runy. Zawsze mnie chronią i pomagają przezwyciężyć ciężar.
Ciekawią mnie z powodu swojej tajemniczości, niezwykłości, niebezpiecznej siły, którą w sobie mają, mocy jaką posiadają. Są żywe i paranormalne.
Napisano 06.01.2021 - 11:57
@Willow - w jaki sposób runy Ci pomagają, jaką mają siłę, i co czyni je żywymi?
Napisano 19.01.2021 - 21:09
O proszę, akurat kilka dni temu kupiłem książkę o runach i magii runicznej. Spora część tego artykułu jest również w tej książce, poza tym zawiera ona także dosyć dokładne wprowadzenie do wróżenia z run oraz trochę informacji o połączeniu run z Bogami, połączneiu wszystkich światów i innych, niewątpliwie ciekawych rzeczy. Jeśli ktoś jest tym zainteresowany- mogę wrzucić jej fragmenty.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych