Skocz do zawartości

Zdjęcie

Giza - monumenty Egipcjan, czy pozostałości po Atlantach lub kosmitach? [kuluary]

• Please log in to reply
285 replies to this topic

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli wg Aquilli tetrachedralna siatka i fakt że wszystkie megality na niej stoją to koinsydencja?

Wszystkie? Niedawno pokazywałeś nam mapę, na której "wioski Anasazi" miały leżeć tak, jak gwiazdy w Orionie. Co ciekawe - wybrano tylko niektóre wioski, inne zaś całkowicie pominięto. Zapewne dlatego, że niezbyt pasowały do tej "orionowej" teorii. Dlaczego zatem mam uważać, że tutaj nagle ten ktoś, kto rysował tę siatkę podszedłdo tego naprawdę rzetelnie, a nie tylko wybierał pasujące mu lokalizacje aby tylko "udowodnić" swoją teorię?

Dołączona grafika
  • 0

MiszaAS.
  • Tematów: 11
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aquila nie daj się wciągać w bezsensowną kłótnię. Chcą, niech wierzą w "alternatywną historię", oby tylko przez to nie zaczęli żyć w jakimś innym, "alternatywnym" wymiarze. To tak, jakby katolika przekonywać o tym, że chrześcijanizm jest kolejnym etapem ewolucji wierzeń ludzkich. Oni też chcą "wierzyć" w to, że te wszystkie wyliczenia są zgodne z prawdą, chociaż przedstawiając im dowód na to, że tak nie jest, odpowiedzą Ci "jest i już!". Swoją drogą, znalazłem ostatnio w książce ciekawy fragment, w którym pan Jerzy Gąssowski wypowiada się na temat Daenikena i tłumaczy, dlaczego jego paleoastronautyczne teorie są tak popularne. Jeżeli jest ktoś zaciekawiony, zapraszam na PW :)

Przepraszam Cię Cisz już nie udzielam się więcej w żadnych kłótniach.

Wróćmy zatem może do tematu, nie wydaje mi się, by było to miejsce na sprzeczkę o to, która prawda jest prawdziwsza. Zatem-jest ktoś chętny ze zwolenników alternatywnych teorii na uczestnictwo w temacie? Tylko proszę, nie tłumaczcie się brakiem czasu, wszakże każdy posiada go niewiele.

Użytkownik Niemrawy edytował ten post 31.01.2010 - 20:19

• 0

CzstSrkzm.
  • Tematów: 20
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

p.s. do niektórych tematów nie wracam bo nie ma z kim dyskutować właśnie z powodu taktyki "rozmywania tematu"

Przygotowuję teorię, o motywie przewodnim: "Ziemia jest kwadratowa, pokryta różowymi panterami". Mam na to dowody, które są prostymi do udowodnienia naciągnięciami/kłamstwami. Ale liczę Radosławie, że ci się spodoba, i przyjmiesz ją taką jaka jest, rozsiewając po różnych forach, a gdy dyskutanci wytkną te naciągnięcia/kłamstwa, to z zadowoleniem stwierdzisz, że to ich taktyka "rozmywania tematu". A kto twierdzi inaczej, to pewnie "dochtór-traktór z jakowymyś habilitacyjami kumie (tym mnie w sumie lekko przybiłeś)". Który nie potrafi sobie wyobrazić, że Ziemia faktycznie może być kwadratowa w różowe pantery. Ignorant jeden :) I hop, wkleić na inne forum, gdzie nie będą nikomu przeszkadzać takie fakto-babole.

Dołączona grafika
  • 1

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

CO WAS NAPADŁO ???!!! CYWILIZOWANI, Z TAAAKIM STAŻEM NA FORUM I ZDAWAŁOBY SIĘ NA POZIOMIE. WEŹCIE NO.
  • 1

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ostatnio dzięki 18 matematykom z całego świata i skali obliczeń większej niż tej przy Projekcie Poznania Ludzkiego Genomu dopracowano "dzisiejszą teorię świętej geometrii" i po raz pierwszy udowodniono że materia rozkłada się wg wzorów św. geometrii:
http://www.swietageo...php?topic=606.0
Dołączona grafika

Skali obliczen wiekszya niz Projekt Poznania ludzkiego genomu...??? Radek Ty wogole wszedles na strone, ktora sam zalinkowales??? Cytat z tej strony:
Ostateczne obliczenia zostały wykonane za pomocą superkomputera Sage i trwały 77 godzin
Zapewniam Cie, ze nawet "ostatecznych" obliczen dotyczacych ludzkiego genomu nie policzysz w 77godzin...

Sorry Cisz, ale takie "oczywistosci" nalezy pokazywac.

Co do samej debaty, nie wiem czy mi sie zdawalo ale tatik pisal, ze pracuje nad wpisem i nawet cieszyl sie z faktu, ze Aquila z "pospiechu" duzo krzakow napisal... Tak wiec zaluje, ze chociaz ten wpis nie ujrzal  swiatla monitora, bo duzo by wyjasnil w kwestii czy ta debata bylaby jednostronna czy moze, na co liczylem, zazarta do ostaniego wpisu...

Naprawde liczylem na to ze tatik zaintryguje mnie swoim wpisem... Wiec niech ktos podniesie rekawice... mysle ze wszyscy zgodzimy sie, ze dla dobra debaty mozemy przymknac oko na wpisy co 7 dni i pewnie nikt by sie nie obrazil gdyby pojawialy sie co dwa, trzy tygodnie...

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 31.01.2010 - 21:58

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ewentualnie może nawet być ktoś, kto jedynie potrafi pisać dobre teksty (nawet nie musi wierzyć w te teorie alternatywne, tak samo jaknie wierzył w nie tatik) i zgodzi się napisać coś na podstawie materiałów podanych przez Radosława i innych. Czyli - on będzie jedynie pisał to, co inni mu podpowiedzą.
  • 0

#157 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

To dlaczego Japońcom nie udało się zbudować piramidy w mniejszej skali? Dlaczego ona się posypała? Tak, wiem. Wyśmiałeś ten fakt :)
Mistrzowie technologii i sobie nie poradzili.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiesz Muhad, miejsce w debacie jest wolne i czeka na kogoś, kto zna się na alternatywnych teoriach ;) Przecież skoro Twoja wersja jest prawdziwa, to nie musisz się niczego obawiać ;) Bo póki co, to dowodów masz całą masę, tylko co z tego, skoro boisz się je zaprezentować w normalnej debacie.
  • 0

#159 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Boisz się...Pfff... Stary. Takie sztuczki to ja w podstawówce stosowałem :)

Gdybyśmy zamienili się rolami, to na argumenty zgnoiłbym Cię tak, że byś się pod dywanem schował...a tak to jesteś mądrala ;)
Zrozum, że mi się nie chce. Umiesz przyjąć to jako coś oczywistego? Czas wydorośleć Aquila, bo życie nie składa się tylko z debat i forumowych licytacji. Ty wiesz swoje, ja wiem swoje i wiem co Japończycy pokazali a raczej spieprzyli a piramidy trwają tysiące lat i kolejne tysiące będą trwały nawet kiedy nasza cywilizacja upadnie :)

Serio. Nie mam ochoty uczestniczyć w czymś, co jest z góry do przewidzenia - pokarmu dla ego tu nie znajdziesz.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdybyśmy zamienili się rolami, to na argumenty zgnoiłbym Cię tak, że byś się pod dywanem schował...a tak to jesteś mądrala

No oczywiście, mówić tak to każdy może. Ale gdy przyjdzie do weryfikacji...

Zrozum, że mi się nie chce. Umiesz przyjąć to jako coś oczywistego? Czas wydorośleć Aquila, bo życie nie składa się tylko z debat i forumowych licytacji.

Ta debata nie zjadłaby Twojego życiorysu. I tak dużo tutaj piszesz, więc w czym rzecz? Po prostu pisałbyś w debacie, a nie w innych tematach i tyle. To akurat żadna wymówka.

wiem co Japończycy pokazali a raczej spieprzyli

Na to akurat jest sensowna odpowiedź, ale ją miałem zamiar podać w debacie :D

No nic, szkoda, że bronić i to zaciekle piramid potrafisz we wszystkich innych tematach oprócz debaty.
  • 0

MiszaAS.
  • Tematów: 11
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ok, to radosław i Muhad już odpadli, co było do przewidzenia zresztą. Jakiś inny zwolennik teorii alternatywnych? :)
  • 0

#162 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Aquila Ty chyba nie rozumiesz, że jak wchodzę i robię wpis to jestem na forum 30 min. max i nie mam ani chęci ani czasu na szukanie informacji tylko dlatego, żeby zaspakajać Twoje ego. Wybacz, ale mam co robić, a te Twoje chwyty psychologiczne są naprawdę godne politowania. Jak w podstawówce. Dosłownie.

Użytkownik Muhad edytował ten post 01.02.2010 - 10:21

• 0

Lia.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja bardzo chętnie widziałabym w roli oponenta Muhada. ^^ Szkoda, że zrezygnował.

Nie wiem czemu, ale coś mi od samego początku mówiło, że debata nie obędzie się bez opóźnień - o ile w ogóle dotrwa do końca... ale nie chciałam zapeszać. Kiedy ktoś już zawala od początku, marne szanse, że nagle wskoczy na pełne obroty (szczególnie po drugim wpisie Aquili). To, czego nie rozumiem, to deklaracje tatika sprzeczne z jego rzeczywistym działaniem - no bo takie rzeczy jak wyjazd nie są planowane z dnia na dzień. No cóż... Miejmy nadzieję, że pojawi się odważny do obrony stanowiska teorii alternatywnych. :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Owszem - możemy tylko czekać, aż ktoś taki się pojawi. Przy czym nie musi być wcale jakimś zagorzałym zwolennikiem teorii alternatywnych, wystarczy, że będzie chciał się pobawić w dyskutowanie albo będzie neutralny i zgodzi się prezentować tylko alternatywne teorie. Tak czy inaczej - czekamy i zachęcamy, bo na pewno jest tutaj wiele osób, które nie wierzą w oficjalną wersję i są prawie pewni, że piramidy są starsze niż się ogólnie mówi.
  • 0

mamma.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Problem w tym, że wiara to jedno, a argumenty to drugie - debata nie jest najlepszym miejscem na uniesienia natury religijnej :roll: .
Co do Tatika, to nie chcę być złym prorokiem, ale obawiam się, że stało się coś poważnego, bo w innym przypadku na pewno poinformowałby nas o powodach braku swojego wpisu. Może nie powinniśmy martwić się o debatę, tylko o Tatika? :(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych