Napisano 10.01.2010 - 02:19
Napisano 10.01.2010 - 10:31
Napisano 10.01.2010 - 15:30
Mam tylko jedno zastrzeżenie, a raczej pytanie. Nie zauważyłam we wpisie odwołania do panującego w Egipcie klimatu - a ten na pewno nie był przyjazny podczas budowania piramid za dnia. Czy pojawi się odniesienie w przyszłych postach?
Napisano 10.01.2010 - 15:44
Napisano 10.01.2010 - 16:10
Tatik, konsultacje w Egipcie na nic Ci sie nie zdadzą - kto jak kto, ale oni doskonale wiedzą kto te piramidy zbudował
Napisano 10.01.2010 - 20:00
Napisano 10.01.2010 - 22:43
Napisano 10.01.2010 - 23:14
Napisano 11.01.2010 - 01:00
W takim razie ja mogę się założyć Nawet wymyśliłem o co - przegrany będzie musiał przez miesiąc nosić wybraną/zrobioną przez zwycięzce sygnaturę, oczywiście wszystko w ramach regulaminu. Zakład stoi? Nie żebym nie wierzył w tatika, trudno go nie doceniać widząc jak błyskotliwie odpowiedział w kuluarach na post Aquili - od początku było wiadomo, że alternatywne teorie (nawiasem mówiąc, do czego one sa alternatywne, chyb do myślenia) są nie do obrony. Biedny tatik robi to, bo niektórym jak zwykle zabrakło odwagi, w końcu musieliby odpowiedzieć na bzdury jakie bezmyślnie wklejają gdzie popadnie. To co przyjmujesz zakład? ps: oczywiście ja też w opisie o braku odwagi nikogo nie sugerowałemKtoś chce się założyć o wynik debaty? Stawiam na Tatika
Zastanawiałem się nad tym i mam kilka pomysłów. Są jednak cholernie naiwne więc się nie śmiej. Zacznę od pierwszej - później jest już coraz gorzej, więc mam nadzieje, że nie będę musiał ich wymieniać Zastanawiałem się nad głową Sfinksa.Jakby tego było mało, to niezmiernie cieszę się, że pierwsze zdjęcie które tu wstawiłeś jest właśnie takie a nie inne. Specjalnie szukałem takiego ujęcia Sfinksa od przodu i z piramidą w tle i znalazłem je w dość dobrej (lepszej niż tutaj zaprezentowana) rozdzielczości, ponieważ wrzucając je byłeś zapewne nieświadomy, że widoczny jest na nim jeden z wielu argumentów bardzo silnie przemawiających za tym, że Sfinksa wykuto już po tym jak zbudowano piramidę (...) póki co można zgadywać w komentarzach do tejże debaty czym jest i gdzie na tym zdjęciu widoczny jest ten ów tajemniczy element, który przemawia za tym, że Sfinks jest młodszy od piramidy widocznej za jego plecami
Niestety nie mogłem znaleźć czy kąt piramidy na głowie sfinksa jest taki jak wielkiej piramidy. Sprawdziłem także wygląd innych sfinksów ze starożytnego Egiptu i inne nie mają czegoś takiego na łbie. Nie mniej domyślam się, że przedstawiać ma owe dziwne nakrycie głowy faraonów (pewnie ma jaką swoją fachową nazwe). Powiedz chociaż czy jestem blisko
Użytkownik może tak może nie edytował ten post 11.01.2010 - 01:01
Napisano 11.01.2010 - 08:15
Napisano 11.01.2010 - 19:29
... od początku było wiadomo, że alternatywne teorie (nawiasem mówiąc, do czego one sa alternatywne, chyb do myślenia) są nie do obrony. Biedny tatik robi to, bo niektórym jak zwykle zabrakło odwagi, w końcu musieliby odpowiedzieć na bzdury jakie bezmyślnie wklejają gdzie popadnie. To co przyjmujesz zakład?
Napisano 11.01.2010 - 21:19
Tu bym się zgodził, tylko obawiam się, że nie dotyczy to postu 'Może tak może nie'.Arogancja i ignorancja dalej w normie.
Użytkownik mamma edytował ten post 11.01.2010 - 21:25
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych