Napisano 03.11.2009 - 08:21
Popularny
Napisano 03.11.2009 - 12:16
Napisano 03.11.2009 - 17:27
Napisano 03.11.2009 - 18:32
Po prostu - NASA nic nie ma do ukrycia, a już na pewno nie będzie utajniała nagrań orbitalnych odpadków. Niby wszyscy wiedzą, że wokół Ziemi krążą tysiące ton śmieci, ale kiedy pokazać je na filmach, to od razu część zakrzynie, że to UFO, a inni będą bełkotać o latających spodkach. Oczywiście nie wszystko co się porusza na wklejonych filmikach to odpadki. Niektóre to zapewne sztuczne satelity, jeszcze inne to kawałki lodu lub resztki paliwa, a między tym wszystkim da się nawet znaleźć kroplę wody na szybie.Jak to możliwe, że te filmiki można sobie obejrzeć bez cenzury.
Napisano 03.11.2009 - 18:38
No masz racje. Według mnie chodzi o to, że to rząd USA zataja i mu na tym jakoś specjalnie zależy. A NASA jest instytucją dla której liczą się inne wartości, na pewo NASA jest zależne od rządu. Widać, że takie działanie jakie prezentują musi im być na rękę.Fajnie się ogląda, ale nasuwa mi się pytanie: Jak to możliwe, że te filmiki można sobie obejrzeć bez cenzury. No niby USA knuje z UFOLAMI i wszystkiemu zaprzecza a tym czasem na oficjalnej stronie i w przepastnych archiwach można grzebać i znaleźć. Coś mi tu nie gra z tym ukrywaniem. Jakoś nie pasują mi teorie spiskowe typu "...oni wiedzą ale nie powiedzą...". Przecież chcąc coś takiego ukrywać nie trzymało by się tego w ogólnie dostępnym miejscu.
Użytkownik Atomowy_jogurt_zagłady edytował ten post 03.11.2009 - 18:45
Napisano 03.11.2009 - 18:59
No właśnie. Nawet taki laik w sprawach kosmosu jak ja rozpozna słynne kryształki lodu i śmieciorki homo sapiensa. Trójkąciki skojarzyłem z samolotami ( niestety nie wiem czy mogą latać na pokazanych na zdjęciach wysokościach), są też odbicia w szybie i niewielki procent to zagadki....Niby wszyscy wiedzą, że wokół Ziemi krążą tysiące ton śmieci, ale kiedy pokazać je na filmach, to od razu część zakrzynie, że to UFO, a inni będą bełkotać o latających spodkach....
Gdyby im tak zależało, to pewno by te filmy też zniknęły. A może po prostu g...o to ich obchodzi i tak naprawdę te filmy przedstawiają tylko śmieci i odbicia w szybie....Według mnie chodzi o to, że to rząd USA zataja i mu na tym jakoś specjalnie zależy. A NASA jest instytucją dla której liczą się inne wartości, na pewo NASA jest zależne od rządu...
Napisano 03.11.2009 - 19:09
Napisano 04.11.2009 - 10:45
a już na pewno nie będzie utajniała nagrań orbitalnych odpadków. Niby wszyscy wiedzą, że wokół Ziemi krążą tysiące ton śmieci, ale kiedy pokazać je na filmach, to od razu część zakrzynie, że to UFO, a inni będą bełkotać o latających spodkach. Oczywiście nie wszystko co się porusza na wklejonych filmikach to odpadki. Niektóre to zapewne sztuczne satelity, jeszcze inne to kawałki lodu lub resztki paliwa, a między tym wszystkim da się nawet znaleźć kroplę wody na szybie.
Napisano 04.11.2009 - 15:06
Napisano 05.11.2009 - 15:51
Pisząc o odpadkach nie miałem na myśli tylko złomu, ale też fragmenty folii, styropianu i innych tworzyw sztucznych.
"Inteligentne sterowanie" to twoja własna interpretacja bez żadnego pokrycia. Na prezentowanych zdjęciach i nagraniach nie sposób nawet określić faktycznych rozmiarów obiektów ani ich odległości od kamery, nie wspominając już o prędkości. To co nazywasz znikaniem może wynikać wprost z rotacji obiektu albo jego wejścia w cień Ziemi lub stacji kosmicznej (możesz to zaobserwować nawet ze swojego podwórka). Okrągłe kształty niektórych z nich (zwłaszcza tych z nagrań próby TSS z misji STS-75) są efektem braku ostrości przy małej jej głębi w długoogniskowym obiektywie. Z kolei nagłe zmiany kierunku i prędkości mogą być tylko pozorne, wywoływane specyficznym kątem patrzenia i brakiem punktu odniesienia.
Napisano 05.11.2009 - 19:03
Użytkownik sechmet edytował ten post 05.11.2009 - 19:05
Napisano 05.11.2009 - 20:11
Na drugim filmie w 7.00 minucie widzimy element anteny o długości chyba coś około kilometra, i śmieć o średnicy 300 metrów na oko zbliżający się do anteny. Na dalszych ujęciach które nie są ujęte w filmie ten śmieć przelatuje ZA anteną, czyli sporawy jest.
Napisano 05.11.2009 - 21:00
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych