Napisano 11.11.2009 - 15:20
Napisano 11.11.2009 - 18:22
Oczywiście można założyć, że wszyscy sędziowie są prawdomówni i nie skalą się kłamstwem, lub podkolorowaniem rzeczywistości. Ale mimo wszystko proponowałbym usunięcie zwrotu "bez podania satysfakcjonującego powodu". Podobnie w przypadku debatujących:'W przypadku wycofania się sędziego z oceny debaty bez podania satysfakcjonującego powodu
Ta dobrze usprawiedliwiona obecność to raz, że rzecz względna i bardzo subiektywna. Secundo - zbyt duże wg mnie ulgi. Bo napisać można wszystko, a zweryfikować tego nie sposób. Proponowałbym rozwiązanie nie przewidujące usprawiedliwień zarówno ze strony sędziego jak i debatującego. Kara i tyle. Sam nie ustrzegłem się błędów - zrezygnowałem z ocenienia debaty - więc święty nie jestem. Ale pomimo jakiegokolwiek powodu karę otrzymać powinienem. Oczywiście nie można wykluczać we wszelkich przypadkach wypadków losowych, bo takie się zdarzają. Ale jak już napisałem - o zweryfikowanie tego trudno. Mam nadzieję, że moje zdanie zostanie w jakiś sposób wzięte pod uwagęPrzy czym od kar owych można odstąpić, gdy gracz dobrze usprawiedliwi swoją nieobecność.
Napisano 11.11.2009 - 18:44
Napisano 11.11.2009 - 18:45
Najlepszy debatujący, za 10 wygranych debat - otrzymuje 50 punktów reputacji
Napisano 11.11.2009 - 19:00
Była pora wakacyjna i od przesunięcia terminów nie ustrzegł się sam Aquila. niemniej jednak zaprezentował nam świetne widowisko i nie przełożyło się to na utratę jakości
Napisano 11.11.2009 - 19:33
To zrobmy tak: debatujacy pisze, ze nie moze zmiescic sie w czasie z wpisem, bo (wstaw wyjasnienie), i to oponet moze powiedziec oki przyjmuje wyjasnienie lub nie i wtedy sedziowie nakladaja kare...Była pora wakacyjna i od przesunięcia terminów nie ustrzegł się sam Aquila. niemniej jednak zaprezentował nam świetne widowisko i nie przełożyło się to na utratę jakości
Wiesz cisz Zawsze uważałem Aquilę - szczególnie w kwestii debat - za osobę, która zawsze trzyma wysoki poziom i doprowadza całość do końca. Rady na weryfikację nijakiej nie ma, raczej nie ma sensu jeździć po Polsce i robić wywiadu środowiskowego. Dziękuję Ci za odpowiedź
Użytkownik Ironmacko edytował ten post 11.11.2009 - 19:35
Napisano 12.11.2009 - 13:59
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych