Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bułgarzy nawiazali kontakt

• Please log in to reply
82 replies to this topic

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja do channelingow mam szczegolne podejscie - jak ktos to robi dla ogolu/swiata to jest bardzo duze prawdopodobienstwo, ze to nie zaden tam Enki, tylko zwykly wymysl, a jeszcze jak za kase. Chociazby, dlaczego ta pani L. nie chce odpowiedziec na takie tam jedno pytanie, a zsyla na sesje osobista? Dlaczego nie chce tego powiedziec przy publicznosci, a nie raz tak bylo, ze padlo ciekawe pytanie dotyczace nie tyle danej osoby, ale czegos co jest dziwne w przyrodzie/swiecie, cos czego nie pojmujemy.
Z drugiej strony, pomijam juz wszelkie sprawy dotyczace Nibiru, i jestem ciekaw jak ta pani... przepraszam, Enki wypowie sie na temat Eteru, oczywiscie tej technicznej (istnienie, mozliwosci itd.), a nie znowu pie**** o czyms duchowym co na dzien dzisiejszy jest owszem ciekawe, ale nie dajace realnego efektu.

Nie raz sie zdarzalo patrzyc w gwiazdy i "zadawac pytania" ktore mnie meczyly, o dziwo "znajdowalem" czastkowe, a nawet pelne odpowiedzi.
Rozumiem jak ktos powie "kontaktowalem sie z takim i pytalem go o to" ("o to", czyli jakie sensowne rzeczy typu "sens mojego zycia", a nie dlaczego nie jestem bogaty, albo kiedy bede). Innych przypadkow nie uwzgledniam, no chyba, ze w niedalekiej przyszlosci pojawia sie dowody.
  • 1

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

dodatkowo zastanawiam sie dlaczego obcy mieli by wydawac opinie na temat in vitro? Mialo by to byc az tak istotne? W sumie porywalo by sie to z tym co wg kosciola katolickiego chce od nas Bóg.

Pojawia sie tez watek globalnego ocieplenia a juz wiemy, że tak naprawde to ściema wiec albo ta cala sprawa to jedna wielka checa mająca przyciagnąć uwage opinni publicznej, wlasnie takimi chwytliwymi haslami badz ONI wiedza o czym o czym my nie wiemy

Ad "in vitro" - cóż, informacja to nadawca i odbiorca, forma komunikacji to obrazki. Zagraj w Kalambury to się przekonasz jak łatwo mylnie odczytać symbol "in vitro" - a może informacją jest to że to Oni nas stworzyli ?

Ad "globalne ocieplenie" - jakiś proces zachodzi, średnie temperatury Marsa, Jowisza tez się podniosły nieco (a tam jak wiadomo szczególnie można odczuć wpływ naszej cywilizacji, od dawna tam przecież kopiemy węgiel i ropę) - zatem oczywiście teza z co2 upada co nie podważa procesu który jednak zachodzi i może mieć charakter "zdarzenia kosmicznego"

Zatem, wiele pytań i wiele niewiadomych. Moim zdaniem to ostrzeżenia, mamy jeszcze chwilę czasu aby się przygotować - ale, czy go nie zmarnujemy jak zawsze dotąd ?
  • 0

Daikin.
  • Tematów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No i czar prysł. Jeśli to channeling to wysiadam. Dla mnie to już przestaje być wiarygodne.
  • 0

#64 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Jak ja słyszę, że obcy przestrzegają nas a to o dziurze ozonowej a to przed 2012 rokiem oraz ociepleniem i innymi bzdurami, to oczywistym staje się dla mnie, że ktoś próbuje po raz enty manipulować ludzkością przez modne trendy.
Jeszcze tylko brakuje przekazu abyśmy myli ręce żeby ustrzec się przed grypa AH1N1.
Może już wkrótce ktoś od PR wpadnie na pomysł i zobaczymy piktogramy, gdzie obcy polecać będą produkty IKEI, TESCO..........etc.
Może za niedługo na niebie pokażą się hologramy Chrystusa wzywającego do kupowania ADIDASA.
Nowe technologie otwierają nowe możliwości manipulacji a śledzenie przez fachowców od reklamy zainteresowanie populacji różnymi tematami otwiera pole do szerokiej socjotechnicznej manipulacji.

Użytkownik osiris edytował ten post 28.11.2009 - 18:37

• 2

#65 Gość_xoenx

Gość_xoenx.

Napisano

Jak ja słyszę, że obcy przestrzegają nas a to o dziurze ozonowej a to przed 2012 rokiem oraz ociepleniem i innymi bzdurami, to oczywistym staje się dla mnie, że ktoś próbuje po raz enty manipulować ludzkością przez modne trendy.
Jeszcze tylko brakuje przekazu abyśmy myli ręce żeby ustrzec się przed grypa AH1N1.
Może już wkrótce ktoś od PR wpadnie na pomysł i zobaczymy piktogramy, gdzie obcy polecać będą produkty IKEI, TESCO..........etc.
Może za niedługo na niebie pokażą się hologramy Chrystusa wzywającego do kupowania ADIDASA.
Nowe technologie otwierają nowe możliwości manipulacji a śledzenie przez fachowców od reklamy zainteresowanie populacji różnymi tematami otwiera pole do szerokiej socjotechnicznej manipulacji.

amen. i +1 dla pana.

edit: Burnago
Na razie upomnienie.
3.2 Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz wcale.

• 0

GAL.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przełomowe odkrycie wymagające dalszych badań wydaje się być dobrym sposobem na wyciągnięcie pieniędzy. :)
  • 1

Ciekawy.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Osiris - zgadzam się z tym co napisałeś i też wysiadam.
  • 0

#68 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Jest mi bardzo przykro, bo sam chciałbym aby w końcu ujawnili się i żeby okazało, że świat jest inny niż nam się zdawało.
Na razie - na ten moment - jest tak, że ciągle jesteśmy w jakiś sposób manipulowani i wpuszczani w maliny.
Pocieszam się tylko, że inne dziwne aspekty życia zadziwiają mnie swoją niezwykłością i stykam się z tym na co dzień, ale to temat na inną historię.
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

5 wypowiedzi, jeden mianownik:

- zero argumentów, zero rozumienia świata wokół siebie, zero inteligencji poznawczej

Nie wiem co myślą sobie osoby których zdanie mamy przyjemność widzieć w 5 ostatnich postach. Że wystarczy rzucić hasłem o pijarze, czy zdaniem wyrwanym z kontekstu aby uzasadnić sceptycyzm? Że "zdrowy rozsądek" polega na nieustannym negowaniu tego, co nie jest udokumentowane?

Że wystarczy rzucić wątpliwej jakości argumentem odwołującym się do 40-minutowych reklam w kinie aby uzasadnić własną głupotę, bo nie rozumiem jak inaczej nazwać zachowanie które odrzuca jasne i logiczne fakty które są powszechnie dostępne.

Planety systemu słonecznego w ostatnich kilku latach ogrzały się, ale to nie dowodzi niczego i nic się nie dzieje. Dane z Nasa, dostępne gdy ktoś pomyszkuje. Klimat nam się zmienia - ilość plam na słońcu powinna zapalić lampkę alarmu - ale to nic nie znaczy, co tam słońce. W ogóle, po co matematyka, komputery dał bóg on świat jest jaki bozia dała.

Sceptycyzm też musi kierować się logiką, zdrowym rozsądkiem. Wyrażając sceptyczną opinię nie można powoływać się na pisma objawione przez pomylonego skrybę spisującego objawienia na sekciarskich stronach ani na argumenty nielogiczne i nieracjonalne, bez rozsądnego uzasadnienia. Stawianie pytań jest lepsze od wypisywania "mądrości ludowych" - w sumie, prądu też nikt na własne oczy nie widział, to skąd wiecie że istnieje?

Wracając do bułgarów, ciekawe jest to że nikt nie podjął się polemiki naukowej - wszystko ogranicza się do "czarnego PR'u"
  • 1

#70 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Wyjaśniła ona, że dzięki 6-7 latom pracy badawczej na tych kręgach, mogał stwierdzić żę pojawiające sie w tych kręgach znaki przekazują informacje. Mówi ona, że pojawiają się w nich informacje o rozpoczynającym się końcu świata w 2012 roku, niebezpieczeństwie globalnego ocieplenia i zagrożenia z powodu uderzenia asteroidy. Są to sprawy znane nauce

Stek bzdur w paru zdaniach.
Już wcześniej pisałem, że 20 lat temu było parę bardzo ciepłych zim (w 1990 w lutym było 24 stopnie plus) i jakoś nikt nie mamrotał wtedy o globalnym ociepleniu.
A stwierdzenia, że nauce też są znane fakty dotyczące 2012 roku i końca świata to już szczyt wszystkiego.
Nie jestem zaprzysiężonym sceptykiem, ale kiedy czytam, iż obcy dokładnie to nam przekazują co obecnie media wałkują śmierdzi mi na kilometr prowokacją.
  • 1

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wyrywasz z wypowiedzi umieszczonej w MSM (main stream media = media powszechne i popularne) 3 zdania, wyrwane z jakiegoś kontekstu i mieszczące się w większej całości bądź będące stekiem bzdur wymyślonych przez reportera.

Potem używasz tego materiału wątpliwej jakości i spodziewasz się uzyskać żądany rezultat. Ponieważ oczekujesz niepowodzenia, masz niepowodzenie.

Chcesz podejść jak naukowy sceptyk? OK, wyślij emaila do gościa, niech ci odpisze. Potem wklej tu bez tłumaczenia nawet, przyjrzyj się dokumentacji jaką zgromadził, wklej, oceń.

Zrobimy Ci peer-review ;) czyli recenzję i ocenimy co warte są te dane. Bez tego, to tylko wyrażasz własne zdanie. Nic więcej. W dodatku wróżysz z fusów.
  • 0

#72 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ja nie muszę nic udowadniać bo nie wciskam ludziom teorii z sufitu, ale mam prawo wypowiedzieć swoje opinie i odczucia na temat owych rewelacji i się wypowiadam.
Że komuś się to nie podoba to jego prawo.
Nie jestem naukowcem i nie mam zamiaru rozpoczynać quasi naukowych rozpraw lecz kieruję się zdrowym rozsądkiem i wnikliwa obserwacją świata doprowadziła mnie do powyższych wniosków.
  • 0

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No prosze nawet na tvn24 przyblizyli sprawe, sie zdziwilem mocno, ze w takim medium o ufo pisza i to na glowej stronie jeszcze.

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html
  • 0

#74 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Cieszyć może jedynie to, że pisze się o tych sprawach na głównych stronach a nie po kątach.
Nowością od pewnego czasu jest to, że debata na temat kosmitów i ufo staje się naprawdę publiczną.
Niepokoi mnie tylko, że właśnie ta otwartość może doprowadzić do fali manipulacji ludzkością.
Jest to nowa żyła złota dla socjologów.
Politycy zrozumieli, że stali się niewiarygodni, więc można teraz posłużyć się kosmitami i ich ustami ustawiać ludzi do pionu.
Jeżeli wszyscy śmieją się z Al Gore'a to teraz czas by to obcy postraszyli nas skutkami ocieplenia.

Użytkownik osiris edytował ten post 29.11.2009 - 19:46

• 2

Artus.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Naukowcy bułgarscy rozmawiają z przedstawicielami cywilizacji pozaziemskich, otrzymali od nich odpowiedzi na kilkadziesiąt pytań, które obecnie odszyfrują, i spodziewają się bezpośrednich kontaktów w najbliższych 10-15 latach - powiedział wicedyrektor Instytutu Badań Kosmicznych Bułgarskiej Akademii Nauk prof. Łaczezar Filipow w wywiadach dla dzienników "Nowina" i "24 czasa".
- Istoty pozaziemskie także obecnie są wokół nas. Obserwują nas przez cały czas. Nie są nastawione wrogo, raczej chcą nam pomóc. Uważają jednak, że nie dorośliśmy do bezpośredniego kontaktu, ponieważ wciąż nie wiemy, o co możemy je poprosić przy spotkaniu, i nie chcą ingerować bezpośrednio w nasze życie - oświadczył Filipow.

Wyjaśnił, że do kontaktów z kosmitami dochodzi nie za pomocą dużych radioteleskopów, które badają przestrzeń kosmiczną, lecz poprzez myśli i rysunki. Trzy lata temu zjawiskami tymi zaczęła zajmować się grupa, w której główną rolę odgrywa kobieta o nadzwyczajnych zdolnościach, architekt Mariana Weznewa - mówi Filipow. - Właśnie ona odczytuje sygnały z kosmosu. Są to m.in. rysunki i piktogramy w trawie, na polach pszenicznych. Takie przesłania pojawiały się także w Bułgarii. Większość obrazów pochodzi jednak ze specjalnej, aktualizowanej codziennie strony internetowej z sygnałami kosmicznymi.

Według profesora w ciągu dwóch lat przetłumaczono część przesłań i w 2008 r. kosmitom przedstawiono konkretne pytania. - Postawiliśmy ponad 30 pytań, lecz na część z nich nie otrzymaliśmy odpowiedzi - powiedział.

Zdaniem Filipowa istoty pozaziemskie krytykują Ziemian za zbytnią ingerencję w przyrodę, nie rozumieją takich kwestii jak np. sztuczne zapłodnienie. Przyczyną globalnego ocieplenia według nich jest infrastruktura inżynieryjna. Na pytanie, kiedy zakończy się globalny kryzys gospodarczy, kosmici odpowiedzieli: "Koniec broni, jednomyślność".

Profesor zastrzega jednak, że akademia nauk jako instytucja naukowa nie jest zaangażowana w sprawy kontaktów z kosmitami. Instytut Badań Kosmicznych pracuje nad aparaturą związaną z napięciem elektrostatycznym na stacji orbitalnej Mir, mającą duże znaczenie dla bezpieczeństwa jej załogi. Bułgarska aparatura znajduje się też w indyjskim satelicie Chandrayaan, krążącym wokół Księżyca.

źródło: onet.pl
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych