Mamed klasa światowa, śmieszą mnie te komentarze w stylu "W UFC to by nim wytarli podłogę", tak może mówić tylko ktoś kto nie ma żadnego pojęcia o sportach walki.
Może być dobry ale ambicji to on nie ma. Prawdziwy wojownik chce być najlepszy a być najlepszym można być tylko w UFC. Do tego jeszcze ta szopka z przyjaźnią z Materlą (a pewnie jakby przyszło co do czego to urżnąłby mu łeb bez wahania) powoduje że nawet nie jest mistrzem w KSW Przyjść, obić średniaka, pozgrywać skromnego chłopaka żeby przypodobać się publice (a Saidov pokazał jacy oni są w rzeczywistości), zgarnąć hajs i wyjść, to są ambicje Khalidova.
Jednak UFC niedawno zaburzyło nieco swój wizerunek wśród fanów MMA i też teraz mają swojego Pudziana (czyli że zatrudnili kogoś nie ze względu na poziom sportowy a ze względu na to że jest znany). Kilka dni temu ogłoszono że kontrakt z UFC podpisał Phil "CM Punk" Brooks znany z występów w WWE. Od jakiegoś czasu trenuje BJJ u rodziny Gracie ale na pewno to zdecydowanie za mało żeby zwojować UFC i raczej nie ma co się spodziewać takich sukcesów jak u Brocka Lesnara który przed karierą w WWE wymiatał w zapasach i ogólnie jest genetycznym cudem. Tym bardziej że prawdopodobnie Punk zejdzie do wagi średniej a tam jest bardzo mocna obsada. Mnie mimo wszystko ciekawi to co pokaże i ciekawi mnie czy gala UFC z udziałem CM Punka pobije rekord wykupień. Moim zdaniem to dobry ruch ale wiadomo że wielu "prawilnych fanów" ma z tym problemy.
Dla tych którzy nie wiedzą o kto to:
Użytkownik Anders Tenhan edytował ten post 13.12.2014 - 14:48