Jak już twierdzisz, że to teoria i że się sypie to poproszę o jakieś argumenty bo mało przekonywujący jesteś ..
Czy i tutaj mam powtarzać w kółko to samo co w dziale 9/11? Nie widzę powodu, aby w jeszcze jednym temacie prezentować ignorowane przez stronę spiskową argumenty.
natomiast Twoja "teoria" świata widzianego przez różowe okulary już dawno rozsypała się z hukiem
A to ciekawe skąd wziąłeś sobie jakąś "moją teorię świata widzianego przez różowe okulary". Nie patrzę przez żadne okulary, podchodzę do świata racjonalnie.
Mało jeszcze się dzieje ? Idź i wytłumacz chociażby dzieciakom w Libii, czemu w imię walki z terroryzmem muszą oddać swoje życie zamiast iść pograć w piłkę !
A skąd wziąłeś tam "walkę z terroryzmem"?
Tam idzie o obalenie dyktatora, nie o terroryzm. I to nie NATO zechciało go obalić, ale spora część Libijczyków.
Co do tematu - już od dawna przecież wiadomo, że Amerykanie wszystkich podsłuchują. Czasem nawet zdarza mi się podczas rozmowy z kumplami dla żartu wrzucić na koniec parę słów kluczy po angielsku ("bomb", "cell", "qaeda", "sheikh" i tym podobne) i zakończyć to pozdrowieniami dla NSA
A najlepsze w tym jest wiesz co? Że mi to absolutnie w niczym nie przeszkadza. A nawet gdyby mi przeszkadzało, to i tak nie mam możliwości aby się od tego wywinąć. Nie wymuszę na USA aby zamknęli ten program. Nie widzę więc powodu, aby się tym stresować, przejmować czy w jakikolwiek sposób psuć zdrowie. A druga sprawa jest taka, że jeśli to pomoże schwytać terrorystów albo udaremnić nowy atak na większą skalę, to już widzę plusy tego systemu. No ale aby widzieć to w taki sposób trzeba przede wszystkim patrzeć na teorie spiskowe tak, jak na to zasługują. Jak na bajki. Bo po przeciwnej stronie tych bajek stoją panowie z Koranem w głowie, kałasznikowem na ramieniu i bombą pod ubraniem, którzy bez wahania każdemu z nas ucięliby głowę, sfilmowali to i wrzucili do internetu. Ciekawe co w takiej sytuacji powiedzieliby ci, co uważają ich za "wymyślonych przez USA"