Już podałem przykłady
Nie znajdę Ci wypowiedzi w podobnym tonie, z prostego powodu - Jarek wie, jak grać na nastrojach. Wie jak subtelnie podkręcić ogień pod tym garnkiem z wodą i powoli czekać na wrzątek. Jeśli to co wkleiłem, Cię nie przekonuje - to sorry, zakończmy rozmowę. Po za tym, dlaczego mam się nie zasłaniać 10 kwietnia? To PiS wówczas najwięcej mówił o potrzebie przemiany i uspokojenia się. Co się działo później? Spójrz niżej:
"Uważałem, że przynajmniej w sensie moralnym i politycznym, Donald Tusk i jego otoczenie ponoszą odpowiedzialność za katastrofę. Abstrahuję od odpowiedzialności karnej”
"Niezależnie od wyników badań, o których tutaj mówimy, tacy ludzie jak Donald Tusk, jak Bronisław Komorowski, jak Radosław Sikorski, jak Bogdan Klich, (...) jak Tadeusz Arabski muszą zejść z polskiej sceny politycznej raz na zawsze"
"wprowadzeniem do gry przeciwko prezydentowi RP obcego państwa, w tym wypadku Rosji"
"Toczy się walka z tym, co zmierza do tego, żeby uczcić pamięć Lecha Kaczyńskiego i wszystkich ofiar katastrofy"
"wojna z prezydentem trwa, nawet wtedy gdy on nie żyje". "Kiedyś walczono z nim jako żywym człowiekiem, który pełni najwyższy urząd w państwie. Dzisiaj walczy się z nim jako z symbolem"
Pani Fotyga:
"Na pewno to, co teraz dzieje się w Polsce, jest zagrożeniem demokracji. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby komuś przyszło do głowy zdelegalizować PiS. Powoli nastrój społeczny jest tworzony do tego typu akcji"
"Jeśli się pisze, że <dobrze byłoby, gdyby Fotydze ktoś dał w łeb>, to właśnie jest przygotowywanie gruntu pod ataki, także fizyczne"
"To jest stan bliski zdradzie. Na pewno nie działano w zgodzie z konstytucją. Jest w niej napisane, że polskie organy władzy: prezydent, premier, minister spraw zagranicznych w sprawach polityki zagranicznej mają współdziałać wewnętrznie, ustalać wspólne stanowiska, a dopiero potem prowadzić gry na zewnątrz. Donald Tusk to złamał"
Z gazety:
"Na koniec Anna Fotyga stwierdza, że Polska jest już w rosyjskiej strefie wpływów, a rząd sprzedał śledztwo w sprawie katastrofy tupolewa."
Tu taka skrótowa wizualizacja:
Do tego dodajmy to o czym pisałem:
- Zarzucanie Tuskowi zamachu na prezydenta RP
- Zarzucanie obecnemu prezydentowi, że został wybrany przypadkiem i przywłaszczył sobie funkcję
- Co miesięczne pochody pod pałac mające Bronkowi uświadomić to o czym napisałem wyżej
- Sugestia pana Hoffmana, żeby "powiesić na gałęzi Palikota"
- Sugestia, że należy walczyć z tymi którzy chcą odebrać krzyż
- Próba zrzucenia odpowiedzialności za pobicie starszego mężczyzny pod krzyżem na premiera (wtf?) i rząd
I to wszystko działo się w ciągu pół roku. Szukając w głąb na 100% znalazłbym większe kwiatki, ale jak chcesz sobie mydlić oczy, to proszę bardzo...
edit:
No i mówienie o
"brutalnym ataku terrorystycznym" oraz o potępieniu
"metody przemocy i zabijania przeciwników politycznych" też jest fajne, i w ogóle nie gra na uczuciach?
http://www.tvn24.pl/-1,1678537,0,1,doszlo-do-brutalnego-ataku-terrorystycznego,wiadomosc.html
edit2:
Czy jakiekolwiek media stojące za PiS, odważyłby się wyciągnąć np. coś takiego?
http://www.tvn24.pl/-1,1678609,0,1,corka-rostowskiego-bez-egzaminow-w-msz,wiadomosc.html
Nie sądzę...
Użytkownik Razor edytował ten post 20.10.2010 - 06:10