Napisano 30.04.2011 - 16:39
Napisano 30.04.2011 - 16:46
PSL zawiąże koalicje z jakąkolwiek partią, byleby tylko mieć dla siebie jakieś korzyści - o ile wejdzie do Sejmu. W wyborach prezydenckich 2010 p. Pawlak dostał niecałe 2%. SLD w tegorocznych parlamentarnych dostanie jakieś 15%, może trochę więcej, tak myślę... W takim przypadku koalicja PO-SLD rzeczywiście byłaby prawdopodobna, choć ostatnio słyszałem jakąś wypowiedź któregoś posła PO, że w koalicję z lewakami nie wejdą.To jest bardziej realne niż Ci się wydaje. Nie zauważyłeś jak pompują teraz SLD? Scenariusz krótki i prosty jak budowa cepa. Koalicja PO-SLD. PiS opozycja, PSL (już nie potrzebny Platformie), może zawiąże koalicję z PiS. PJNy i inne twory nie wchodzą i wracają do poprzednich partii. UPR największe poparcie od czasu pobytu w Sejmie.
Choć wiem, że to prawie nierealne, to mam nadzieję, że w nadchodzących wyborach nie wygra żadna z tych partii...
Taka, że TVN będzie go inaczej pokazywał.Jaka jest różnica między Sikorskim w PiS, a Sikorskim w PO?
Napisano 30.04.2011 - 16:46
PSL zawiąże koalicje z jakąkolwiek partią, byleby tylko mieć dla siebie jakieś korzyści - o ile wejdzie do Sejmu. W wyborach prezydenckich 2010 p. Pawlak dostał niecałe 2%. SLD w tegorocznych parlamentarnych dostanie jakieś 15%, może trochę więcej, tak myślę... W takim przypadku koalicja PO-SLD rzeczywiście byłaby prawdopodobna, choć ostatnio słyszałem jakąś wypowiedź któregoś posła PO, że w koalicję z lewakami nie wejdą.
UPR? Cieszyłbym się, gdyby przekroczyli próg wyborczy. Może wreszcie się uda...
Taka, że TVN będzie go inaczej pokazywał.
Poza tym - żadna.
Użytkownik Razor edytował ten post 30.04.2011 - 16:51
Napisano 30.04.2011 - 17:15
Napisano 30.04.2011 - 17:15
Podwyżki w znaczniej części to faktycznie wina zdarzeń niezależnych od nas - mowa o wojnie domowej w Libii czy suszach i powodziach (w którymś z poprzednich wydań Polityki był artykuł o problemach z żywnością). Z tego co czytałem w różnych miejscach, ekonomiści (nie mający koneksji politycznych) również są tego zdania, że ceny się podnoszą dość niezależnie od działa polskiego rządu...
................................................
http://www.polityka....zie-drozec.read
Tego nie mógł za Chiny Ludowe zrozumieć Tusk w dyskusji z ówczesnym premierem Kaczyńskim a teraz na to się powołuje.że ceny się podnoszą dość niezależnie od działa polskiego rządu...
Napisano 02.05.2011 - 09:08
Najbardziej perfidną formą faszyzmu, jego najwyższym stadium, jest tulipania. Zwolennicy tulipanii w konflikcie z prawem i porządkiem społecznym rozkładają kwiaty na ulicach, na kwietnikach, w okolicach urzędów państwowych. Każdy tulipan uderza w powagę władzy. Tylko nadzwyczajny refleks urzędników miejskich w Warszawie sprawił, że tulipany nie zniszczyły długo budowanego porządku społecznego. W ciągu dwóch godzin od momentu rozłożenia ich na ulicy wzmocnione oddziały straży miejskiej zdołały aresztować większość nielegalnych kwiatów.
Tulipany niosą ze sobą oczywiste zło. Ich agresywny charakter, silna woń i prowokacyjne kolory kuszą ludzi, by odwracali swoją uwagę od spraw naprawdę ważnych. Komu służy tulipan leżący na ziemi? Kto chce, by piękną architekturę polskich ulic zakłócały szeregi kwiatów? Czy nasze dzieci muszą czerpać wzory z tego bałaganu? Tulipany do kwiaciarni! Kwiaciarnie do kasacji! Cebulki – tak! – ale tylko to sałatki. Zdrowa część społeczeństwa musi wyrwać ten kolorowy chwast z naszej polityki. Dobry przykład dali miejscy strażnicy obezwładniając Solidarnych 2010 i kopiąc dziennikarza „GP”. Człowiek z przetrąconym kręgosłupem kwiatków kłaść nie będzie.
Ale czujności nigdy dosyć. Podejrzany jest każdy właściciel tulipana. Może niesie kwiaty dla swojej damy, może jednak planować przewrót. Wszystkie przypadki trzeba zbadać. Nie pozwólmy, by nielegalne okazywanie tulipanów osłabiało autorytet władzy.
Wyszukujmy ludzi z kwiatami na ulicach i zgłaszajmy potencjalne zagrożenie straży miejskiej i policji. Tysiąc donosów na tysiąc tulipanów.
Może jeszcze uda się ten kraj uratować.
Użytkownik osiris edytował ten post 02.05.2011 - 09:08
Napisano 15.08.2011 - 09:00
Użytkownik osiris edytował ten post 15.08.2011 - 09:04
Napisano 15.08.2011 - 09:19
Napisano 15.08.2011 - 10:08
Napisano 15.08.2011 - 10:51
Napisano 15.08.2011 - 10:58
A to już mediów mainstreamowych nie interesuje.Pytanie powinno brzemieć: DLACZEGO???
Napisano 15.08.2011 - 11:37
Rozumiem, że Radio Maryja i TV Trwam są zainteresowani i właśnie prowadzą wespół w zespół z prokuraturą śledztwo?A to już mediów mainstreamowych nie interesuje.Pytanie powinno brzemieć: DLACZEGO???
Ważne aby news się dobrze sprzedał i reklamodawcy byli zadowolenia a prawda jest nie ważna tym bardziej że może uderzyć w rządzących to tym bardziej nie ma co dociekać i kopać za głęboko.
Użytkownik Razor edytował ten post 15.08.2011 - 12:15
Napisano 22.01.2012 - 15:40
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych