Skąd przeświadczenie, że świat channelingów,
Channeling to tylko forma komunikacji z innymi bytami, niekoniecznie pochodzącymi z innych planów egzystencji.
Można powiedzieć że ma wiele wspólnego z telepatią.
Medytacja to tylko forma samoobserwacji i otwarcia się na coś więcej niż nasz logiczny umysł.
Czakry są tylko miejscami wzmożonego przepływu energii nazywanej w różnych tradycjach CH,MANA,KI i inne (w fizyce zakazane słowo ETER a Marian mówi o pramaterii-energii).
Jest to chyba dobry moment aby odpowiedzieć na Twe pytanie - owa CHI istnieje wszędzie wokół nas w formie dla naszego oka niewidzialnej.
Stworzenie jej warunków do przejawiania się w naszym widzialnym świecie to właśnie hermetyzm, połączenie energii i materii.
W ciele warunki do zassania CHI pojawiają się w czakrach, w naturze czasem w całym kształcie roślin:
link
Nie da się oddzielić naszego świata od świata duchowego gdyż tworzą one nierozerwalną całość - możemy mówić o bardziej subtelnych planach egzystencji (np podczas snu mamy możliwość podróżowania w naszym ciele astralnym) - ale nie o podziale na świat fizyczny/duchowy.
pozdrawiam
p.s.
Nie ma w tym sprzeczności - chodzi o połączenie na podstawie empirycznej - ŚWIADOMIE zdajesz sobie sprawę z tego, że jesteś częścią czegoś nieopisanego i może udowodnić to w sposób empiryczny, na co z pewnością poczekamy sporo czasu, bo jak już pisałam przed nauką i naukowcami dłuuga droga - btw dlaczego pominełeś moje zdanie o tym, że z racji budowy (pierwiastki) jesteśmy jednym i tym samym? Troszkę mi tu pachnie manipulacją, bo w ten sposób próbujesz negować moje słowa na temat pochodzenia człowieka i jego związku z unversum.
Nie da się przeżywać życia świadomie bez łączności z uniwersum.
I nie mówię tutaj o świadomości tego że w każdym Twym oddechu jest 5 atomów tlenu którymi oddychał Leonardo da Vinci, lub wiary w to że wg niektórych naukowców istniało coś takiego jak Wielki Wybuch który przeczy wszystkim prawom fizyki.
Sama świadomość tego że w naszym DNA pojawiają się mikro-czarne dziury nie zapewnia jeszcze połączenia online z czarną dziurą w centrum galaktyki.
Mówię tutaj o świadomości która pozwala Ci iść przez życie z niewzruszoną postawą, niezależnie od pojawiających się okoliczności.
Taka postawa wymaga oprócz samej wiedzy także umiejętności praktycznych.
Takim trochę infantylnym przykładem niech będzie np kwestia emocjonalnych wybuchów i denerwowania się kiedykolwiek i na cokolwiek.
Wg mnie człek świadomy i połączony z wszechświatem nie denerwuje się nigdy.
A jeśli to robi to w momentach utraty połączenia z resztą istnienia.
Uważam że to tylko jedna z wielu jego cech, ale ten przykład wybrałem by uzmysłowić że trudno byłoby znaleźć kogoś takiego szukając tylko w grupie ludzi wierzących w Wielki Wybuch czy zdających sobie sprawę co dzieje się z ich DNA.
chodzi mi o to, że być może kiedyś powstanie aparatura tudzież dziedzina nauki, dzięki, której poznamy strukture rzeczywistości, być może da nam odpowiedzi na dręczące nas pytania. I to według mnie będzię poznanie świadome, udowodnione
Nie trzeba na nic czekać.
Wystarczy się zapoznać.
Hermetyzm/harmonika/święta geometria - wiedza o strukturze rzeczywistości i sposobie przejawiania ducha w materii.
Użytkownik radoslaw edytował ten post 02.04.2011 - 16:18