Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
589 odpowiedzi w tym temacie

Five Psion.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jakby ktoś wiedział jak się robi flaring to pisać na gg 1448200 :D
  • 0

Jack Bauer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://psipog.net/art-construct-flaring.html"]http://psipog.net/art-construct-flaring.html[/url] jeśli ty gawarisz pa-angliski to jest artykuł dla tiebia. :P
  • 0

Five Psion.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jeśli ty gawarisz pa-angliski to jest artykuł dla tiebia. :P

Eeeee? Możesz po ludzku? :P
  • 0

Jack Bauer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli znasz angielski to art dla Ciebie :P
  • 0

Azure.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ewentualnie przestańcie spamować i zapytajcie www.ling.pl ...
  • 0

Aeq.
  • Tematów: 7
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

POMOCY! Ja juz od jakichs 4 albo 5 miesiecy probuje zrobic PBeka i ciagle go nie widze. Fakt ze go czuje ale wolal bym tez widziec! Co mam robic?
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie widzisz ? Zdziwiłbym się jakbyś go zobaczył - niestety kolego, flaring choć możliwy to jest tak ciężki to uzyskania, że nawet zaawansowani psionicy się z tym nie męczą - nie ma sensu - jeśli czujesz psiballa to jest sukces i skup się na tym, widzenie nie jest ci do szczęścia potrzebne.
  • 0

Morgainne.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pierwszego PSI - balla zrobiłam jakiś czas temu, po tygodniu nieregularnych ćwiczeń... Tylko w jaki sposób nim kierować? Przesuwać? Programować? Rzucać? Próbowałam to sobie wizualizować, ale moje starania spełzły na niczym. Jest jakaś metoda czy wystarczy tylko ćwiczyć, do znudzenia, do skutku?
I jeszcze jedno. Za każdym razem jak robię PSI - balla, zaczyna pobolewać mnie głowa w miejscu szóstej czakry...
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zdaje się, że coś o kontroli i rzucaniu jest w artykule Peebraina "Psi-ball - najczęściej zadawane pytania". Szukaj tego tekstu na http://www.pvp.cba.pl w sekcji artykuły => psiball.
  • 0

albatros.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skąd mam wiedzieć że zrobiłem psiballa?
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

:lol - pytanie typowowego newbies. Będziesz to czuł. A co będziesz czuł ? No nie wiem, nie jestem tobą...
  • 0

laxter.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdy ci się to uda to będziesz wiedział. Poczujesz pewnie coś, czego w danym momencie normalnie byś nie poczuł.
  • 0

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skąd mam wiedzieć że zrobiłem psiballa?

gdy coś takiego osiągniesz to napewno nie będziesz zadawac takich pytan. :D

kiedys nawet sie w to bawilem ale uznalem ze do niczego mi to nie jest potrzebne, chociaz musze przyznac ze radosc jest niesamowita gdy nam juz cos zacznie wychodzic
  • 0

Yoh.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chciałem założyć Nowy Temat, ale skoro już taki jest to umieszczę to co chciałem napisać w nim...

Kula PSI

autorstwa Peebrain'a

Ten artykuł jest najbardziej kompletnym i dokładnym opisem metody, którą używam do tworzenia kuli PSI. Starałem się napisać ten artykuł dla trzyletnich dzieci, więc nikt nie będzie zdezorientowany. Wybaczcie mi dobitne wyjaśnienia wielu rzeczy, ale po prostu chcialem być pewien, że uwzględniłem wszystko. Artykuł jest również pisany dla początkujących – nie zamierzam wyjaśniać jak rzucać albo dodawać informacje do kuli. Znajduje się tu konkretny poradnik, krok po kroku, jak stworzyć kulę PSI.

Krok 1
Wybierz miejsce w którym stworzysz kulę!

Zanim stworzysz kulę PSI, musisz wybrać dla niej miejsce. Możesz ją zrobić gdziekolwiek, na przykład w miejscu swojego Trzeciego Oka, w Rękach, lub nawet w Chinach!

Dołączona grafika

Rzecz w tym, że to może być wszędzie. Większość osób wybiera swoje ręce. Jeśli Ty także, poniższy obrazek pokazuje przykładowe pozycje ułożenia dłoni.

Dołączona grafika

Możesz także użyć swoich własnych pozycji, to nie ma znaczenia. Po wybraniu miejsca, możesz przejść do kroku 2.

Krok 2
Wybierz swoje źródło Energii.

Większość osób korzysta z energii z innego miejsca, aby stworzyć kulę PSI. Możesz użyć swojej własnej energii, lecz będzie to powodować zmęczenie. Wszystko może posłużyć ci za źródło energii. Ziemia, Słońce, Księżyc, ludzie i przedmioty. Zazwyczaj planety, gwiazdy i księżyce są dobrymi źródłami, ponieważ mają mnóstwo energii.

Dołączona grafika

Ja osobiście wybieram Słońce, gdy zamierzam stworzyć gorącą kulę PSI, ponieważ myślenie o Słońcu przywodzi na myśl ciepło. Wybieram Księżyc dla zimnych kuli, ponieważ Księżyc jest zazwyczaj ciemny i przywodzi na myśl zimno. Głównie jednak wybieram Ziemię, ponieważ zawsze jest blisko i nie kojarzy mi się z żadną temperaturą. Możesz wybrać COKOLWIEK jako swoje źródło. Gdy tylko dokonasz decyzji, przejdź do kroku 3.

Krok 3
Rozpocznij pobieranie energii ze swojego źródła.

Pobieranie energii ze źródła jest bardzo proste. Jedyne, co musisz zrobić to wyobrazić sobie energię wychodzącą ze źródła i otaczającą, lub wypełniającą twoje ciało. Możesz sobie wyobrazić cokolwiek zechcesz dopóki jest to pobieranie energii . Niektórzy zamykają przy tym oczy, inni nie. Spróbuj obu sposobów, aby sprawdzić, co jest dla ciebie najlepsze. Ja na przykład ja widzę w wyobraźni siebie stojącego na Ziemi i energię przechodzącą z jej środka do mojego ciała poprzez stopy.

Dołączona grafika

Zauważ, że jest to tylko przykład, mozesz sobie wyobrazić co tylko chcesz. Tutaj znajdziesz kilka przykładow:

- Twoje źródło posiada wtyczkę i „podpinasz się” do niego pobierając energię
- Twoje źródło jest nad tobą i jego energia spada na Ciebie jak wodospad.
- Twoje źródło jest nad tobą i uderza w Ciebie błyskawicami energii.
- Twoje źródło karmi Cię porcjami energii, kt?re zjadasz.

Jak widzisz, wszystko jest poprawne. Gdy tylko pobierzesz energię ze swojego źródła i poczujesz jej przypływ, przejdź do kroku 4.

Krok 4
Skieruj energię w swoim ciele do miejsca, w którym chcesz stworzyć kulę PSI.

Teraz, nadal pobierając energię , skieruj ją do miejsca, w ktorym chcesz stworzyć kulę. Gdy tylko energia tam się znajdzie, wyobraź sobie ją wirującą dookoła w kształcie kuli. Na przykład ja widzę w wyobraźni energię wokół moich rąk zmierzającą między dłonie.

Dołączona grafika

Oczywiście ten obrazek nie ukazuje w pełni tego, co wizualizuję, lecz nie chcę zmarnować godzin tworząc animację. Kilka rad podczas robienia kuli PSI – gdy wyobrażasz sobie przesuwającą się energię, wyobraź sobie, że czujesz i słyszysz jak się porusza. Spróbuj używać możliwie wielu zmysłów, to uczyni wizualizację silniejszą.

Gratulacje! Tworzysz kulę PSI!

Krok 5
Dodawanie wiekszej ilości energii do kuli PSI.

Aby dodać więcej energii, po prostu dalej wizualizuj ją wchodzącą do kuli. Są dwa sposoby na wzmocnienie kuli. Pierwszy polega na powiększaniu jej, a następnie ściskaniu do pierwotnych rozmiarów.

Dołączona grafika

Drugi polega na tym, że kula staje się gęstsza, a rozmiar pozostaje ten sam.

Dołączona grafika

Jeśli zamierzasz zwiększyć rozmiar kuli, powinienes odsunąć ręce, a następnie zbliżyć je spowrotem podczas ściskania. Pamiętaj jednak, że nie ściskasz kuli rękami, musisz to sobie wyobrazić. Ja osobiście używam drugiej metody.

I tak oto dodałeś więcej energii do swojej kuli PSI! Juppi !!

Krok 6
Pozwolenie kuli się rozproszyc.

Jeśli przyszedł czas, aby pozbyć się kuli PSI, wszystko co musisz uczynić to po prostu pozwolić jej się rozproszyć. Mam nadzieje, że się za bardzo do niej nie przywiązałes....Uwolnij energię kuli i pozwól jej rozpłynąć się w powietrzu, to wszystko!

Teraz ćwicz tą umiejętność! Powodzenia!!

Źródło: http://www.psipog.net/show.php?id=8
Tłumaczenie: - - - - - -
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Suuper - tylko kolego, zmień nick tłumacza, bo nie jesteś nim ty, tylko jest to mój dobry znajomy z czasów PsiPoga Colorior.

Jeśli nie możesz zrobić tego sam proszę jakiegoś moda o zmianę - bo to z lekka nielegalne tak podpisywać się pod czyjąś pracą.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych