Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
589 odpowiedzi w tym temacie

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

FLARING TO SPRAWIENIE, ŻEBY LUDZIE ZOBACZYLI TWOJEGO PSIBALLA, POPRZEZ SZYBKIE SPALENIE GO.

po pierwsze było to już powtarzane do urzygu, a po drugie znajomość angielskiego na naprawdę kiepskim poziomie powinna sama podsunąć odpowiedź.
  • 0

Candomble.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A wiecie, ze w tai-chi jest cos podobnego? Cwiczenie z kula- kula, ktora tworzymy poprzez ruch rak i ciala. Trzeba dzialac uwaznie i ze skupieniem, bo wlasnie odpowiednimi ruchy ta kule formujemy. Po krotkim czasie faktycznie dlonie, obracajace sie jakby obejmowaly pilke, zdaja sie przylegac do kulistego ksztaltu, ktorym jest tylko (??) powietrze miedzy nimi.
Wywazenie wlasnego punktu ciezkosci rowniez staje sie w tym momencie latwiejsze- dla mnie osobiscie owo cwiczenie to prawdziwa medytacja w ruchu :D
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz rację.
Świetne ćwiczenie :) .
Masz również rację tworzysz w czasie tego ćwiczenia kulę energetyczną.
A że medytujesz to ta kula ma taka samą energię w jakim jesteś stanie.

Bardzo energetyzujące ćwiczenie.
  • 0

GothAr.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziwna kula PSI, Odpychająca ręce

Od jakiegoś czasu zaczołem ćwiczyć tworzenie kul PSI. Wbrew pozorom nauczyłem się szybko a właściwie nauczył mnie kolega no i to forum. Chciałem się z wami podzielić ciekawym spostrzeżeniem. Na początku tworzyłem kule z energii własnej w wyniku czeku czułem ciepło i coś w rodzaju prądu elektrycznego. Ostatnio zacząłem tworzyć kule z wykorzystaniem energii kogoś/czegoś i spostrzegłem, że gdy długo zbierałem energię zamiast ciepła zacząłem czuć zimno a następnie poczułem ją fizycznie tzn: czym dłużej ją ładowałem tym większe ciśnienie tworzyło mi się między rękoma w wyniku czego dłonie zaczeły mi się odpychać od kuli która tak jakby się juz nie mieściła! Czułem tak jakbym trzymał tam coś masywnego i ciężkiego lewitującego w powietrzu. Wydaje mi sie, ze to jest obiaw nagromadzenia dużej ilości energii, tylko jeszcze nie wiem jak ja moge zużyć, bo do tej pory ja rozpraszałem. Co o tym myslicie?

P.S. To mój pierwszy post więc nie bijcie :D

Użytkownik +..... edytował ten post 25.11.2007 - 01:17

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teraz poznaj jej możliwości.
Możesz ja zagęścić - powinna zmniejszyć sie objętość a zwiększyć ciężar.
Możliwości jest jest wiele.
Zacznij sie bawić energią.
Bawiąc sie poznasz jej możliwości, a jest ich naprawdę dużo.
Powodzenia.
  • 0

Fivex.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wybaczcie,że pytam (możliwe że były już setki tego typu pytań ),ale ja potrzebuje takiej.. prywatnej i wyczerpującej odpowiedzi.

1.Próbowałem tworzyć kule PSI dwoma albo nawet trzema sposobami:

a)Wyobrażałem sobie siebie a obok mnie słońce które wysyła swe promienie. Promienie zaczynają krążyć wokół mnie po czym wchłaniam je(buzią-jamą gębową) a one płyną do moich rąk i zaczynają wirować między nimi(wtedy już otwieram oczy) i zaczynają się tworzyć w kulę
b) Wyobrażam sobie siebie stojącego na słońcu. Wchłaniam jego energię nogami ona płynie do moich rąk (wtedy otwieram oczy) i formuje się w czerwoną kulę.
c)Zamykam oczy. Mówie sobie w myślach (trybem rozkazującym) Energio przyjdź(itp)(zaczynam dziwnie drgać wtedy) wyobrażam sobie żółte promienie(albo raczej płyn) który płynie z brzucha do rąk i (otwieram oczy) tworzy się w kulę

Jak do tej pory jakoś specjalnie tego nie poczułem. Może i czuje to (ale zdaje mi się że to tylko wyobraźnia,lub mój ciepły oddech) ale strasznie słabo.Może to jest dlatego że jestem troche chory?(37* gorączki).

Co mam zrobić żeby mi wreszcie wyszło i żebym to naprawde poczuł(i zaczął coraz mocniej wierzyć)????

Próbowałem też medytacji. Wieczorem usiadłem na łóżku (po turecku) ręce położyłem na kolanach i zacząłem myśleć o(tak było napisane w jednym z poradników) mnie . Że jestem w pokoju siedzę na krześle i nagle zaczyna padać śnieg(ale nie zimny tylko ciepły i przyjemny) . Niby czuje już że jestem skoncentrowany. Czuje się jakoś inaczej. ALE nie czuje tego jak wychodze z ciała(zdaje mi się że takie uczucie jest). Kumpel mówił że nie można się odrazu poruszyć. Tylko że ja mogłem. Nie wszedłem w żaden inny świat.W poradniku pisało że siedząc na tym krześle jest mi miło i przyjemnie a śnieg jeszzce bardziej mnie ogrzewa. Tylko jak to sobie wyobrazić?
Zaznaczam że byłem przykryty kołdrą(żeby mnie nikt nie zobaczył :P ) a w domu była cisza... Prosze was wytłumaczcie mi to bo już nie wiem co robić :( :(
  • 0

Megumi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do medytacji to zaczales od jakiegos zaawansowanego poradnika. Najlatwiej jest wlaczyc sobie muzyke ale nie taka do medytacji zen bo to troche pozniej tylko no odglosy natury. Ja chyba zaczynalam z odglosami lasu czy czegos takiego (nie pamietam bo to dawno bylo) i wyobraz sobie ze tam jestes a to co slyszysz jest wokol ciebie-te wszytskie ptaki, kury,wosa czy co tam jest. Ale wracajac do kuli psi. Jak ja robisz pod koldra w ukryciu to ja sie wcale nie dziwie ze nie mozesz jej zrobic... :D Usiadz sobie spokojnie i skup sie...moja rada jest taka ze latwiej najpierw zaczac zbierac energie np do reki ale nie od zrodla zewnetrznego tylko od siebie. Wtedy ci sie uda napewno...

A zmieniajac temat. Utknelam wlasnie w tym miejscu. Robie ta kule, ale nie wiem co dalej z nia zrobic zeby zaczac bawic sie w poruszanie pzredmiotow? Odeslali mnie do tego tematu a tu o tym nic nie ma....
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fivex - jak skończysz żartować, przejrzyj obszerny materiał poświęcony medytacji oraz tworzeniu kuli.
Na początku dobrze jest zacząć od nauki koncentracji.
Jest konieczna do utrzymania energii i manewrowania nią , oczywiście w przyszłości.
  • 0

Fivex.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak niby żartuje?? A co do wypowiedzi Megumi nie tworze kul PSI od kołdrą tylko medytuje pod nią.. od kilku dni próbuję medytacji i nadal nie wychodzi.. :|
  • 0

Aeq.
  • Tematów: 7
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak przy okazji! Moja wersja! Z obrazkami itd. ;)

Krok 1
Zdecyduj gdzie chcesz zrobić PSI Balla

Przed zrobieniem "kulki" zdecyduj gdzie chcesz ją zrobić! Możesz ją zrobić gdzie tylko chcesz. W rękach, na trzecim oku, w pokoju lub w chinach!
Dołączona grafika

Hmm... PB może być wszędzie. Większość osób jednak wybiera swoje ręce. Jeżeli wybierasz swoje ręce, tutaj masz 3 propozycje ich ułożenia:
Dołączona grafika

Możesz ułożyć je po swojemu lub wybrać te. To nie ma znaczenia... Jeżeli już wybrałeś gdzie ta "kulka" ma być idź do kroku 2!

Krok 2
Wybierz skąd chcesz pobierać energię

Większość osób używa energii z różnych rzeczy. Możesz użyć swojej ale przez to zmęczysz się i nie będziesz miał na nic siły.Możesz użyć wszystkiego jako źródło energii. Słońca, księżyca, przedmiotów itd. Z reguły planety są dobrą rzeczą gdyż mają mnóstwo energii.
Dołączona grafika

Ja, wybrałem Słońce gdyż chcę stworzyć gorącego PBeka i na samą myśl o Słońcu robi mi się gorąco. Wybrałem też księżyc dla zimnego PB ponieważ jest on ciemny i kojarzy się z zimnem. Na koniec, wybrałem ziemię do normalnego PB ponieważ nie kojarzy się on z żadną konkretną temperaturą. Możesz wybrać cokolwiek jako swoje źródło. Jeżeli jesteś gotowy idź do następnego kroku.

Krok 3
Zacznij pobierać energię ze swojego źródła

Pobieranie energii jest bardzo łatwe. Wystarczy sobie wizualizować jak energia ze źródła przechodzi(wchodzi) w ciało lub je otacza. Wizualizacja to nic innego jak wyobrażanie czegoś sobie. ;) Możesz wizualizować sobie wszystko o ile pobiera ono energię ze źródła. Niektórzy zamykają oczy, inni nie. Wybierz które wolisz próbując obu. Na przykład, ja wizualizuję sobie siebie jak stoję na Ziemi i energia z jądra Ziemi przechodzi przez glebę i wchodzi w moje ciało przez stopy.
Dołączona grafika

Pamiętajcie... To są tylko przykłady a wy możecie wizualizować co chcecie. To są kolejne moje pomysły!

* Twoje źródło ma wtyczkę a wy się podłączacie i dostajecie energie
* Twoje źródło spada na Ciebie jak wodospad napełniając Ciebie energią
* Twoje źródło jest jak chmura i wysyła do Ciebie energię przez pioruny które w Ciebie wlatują
* Twoje źródło daje ci zakąsi energii które jesz.

Jak widzisz wszystko działa. Jeżeli jesteś gotowy to marsz do następnego kroku.

Krok 4
Skieruj energię z twojego ciała do miejsca gdzie chcesz zrobić PSI Balla

Teraz, kiedy ciągle czerpiesz energię, skieruj ją do miejsca gdzie robisz PB. Kiedy ona się tam dostanie, wizualizuj sobie energię kręcącą się i tworzącą kulę. Np. ja wizualizuję sobie energię lecącą na około moich rąk i wpadającą do dłoni tworząc kulę.
Dołączona grafika

Oczywiście to nie jest to co ja sobie wizualizuję ale nie chcę spędzać godzin robiąc animację! Kilka dodatkowych porad: kiedy wizualizujesz sobie energie ruszającą się spróbuj wyobrazić też sobie że ją słyszysz i czujesz. Próbuj użyć wszystkich zmysłów. Jeżeli udajesz że ją czujesz, słyszysz, widzisz, wtedy wizualizacja jest mocniejsza. A teraz gratuluję! Tworzysz PSI Balla.

Krok 5
Dodawanie energii do "kulki"

Żeby dodać więcej energii po prostu dalej wizualizuj sobie że ta energia w nią wlatuje. Są na to dwa sposoby... pierwszy: zrobić PB dużego i go skompresować i dwa, zrobić PB gęstszego i zostawić ten sam rozmiar. Pamiętaj że nie kompresujesz PBeka normalnie tylko to wizualizujesz! Oto przykład:
Dołączona grafika
Ja sam robię to inaczej. Zostawiam PB tych samych rozmiarów ale robię go gęstszego. Tak możecie to sobie wizualizować:
Dołączona grafika

Tak właśnie dodajesz energii do "kulki".

Krok 6
Puszczasz PBeka....

Jeszcze coś ode mnie i już koniec! Nigdy nie pobierajcie energii z ludzi i zwierząt. To nie tylko jest niebezpieczne dla nich ale i dla was. I pamiętajcie że jeśli go nie widzicie to nie znaczy że go tam nie ma. Wiele osób go nie widzi. Ważne że go czujecie i wiecie że on tam jest.

Podziękowania dla stron:
Link do artykułu by Peebrain
Dziękuję też stronce www.psipog.net za artykuł.
Dziękuje stronce www.ling.pl za parę przydatnych słówek

Tłumaczenie by Big-K dla www.paranormalne.orv.pl

Art ten sam ale mam nadzieję że lepiej wytłumaczony ;) Pozdro
  • 0

Double_G.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kros - dzięki za graficznego tutoriala bo co jak co ale łopatologicznie znaczy najłatwiej przyswajalnie :)
Mam teorię co do PeBeków i Orbsów; to może być to samo czyli jak ktoś uformuje sobie PSI Bolla i go puści w świat to może on się gdzieś tam wizualizuje przy sprzyjających warunkach i dzięki temu mamy na zdjęciach Orbsy ^^
  • 0

Megumi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fivex obojętnie czy medytujesz czy tworzysz kule PSI pod kołdrą, ale ja Ci tak sukcesu nie wróżę...musisz być skupiony i skoncentrowany a pod kołdrą w ukryciu to myślisz podświadomie o tym żeby zrobić to szybko, i żeby nikt Cię nie nakrył, a nie koncentrujesz się na tym co trzeba. Wiesz co? Skorzystaj kiedyś z tego jak nie będzie nikogo w domu i wtedy się wyluzuj. Spróbuj też włączyć sobie muzykę relaksacyjną, która pobudzi twoją wyobraźnię. Powinno się udać...życzę powodzenia :)
  • 0

craven.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Witam, ostatnio również zainteresowałem się tematami z działu parapsychologi, chciałbym się podzielić z wami moją metodą tworzenia Psi-ball'a.

Na początek tradycyjnie siadam wygodnie, odprężony, składam ręce tak że stykają się palcami i nadgarstkami.
niektórzy piszą, że pobierają energię głównie z ciał niebieskich (słońce, księżyc itp.) ja jednak pobieram energię z powietrza, ma oto kilka zasadniczych zalet. Po pierwsze powietrze jest zawsze w zasięgu, trudno jest sobie wyobrazić słońce w nocy albo księżyc za dnia, (przynajmniej mi) dlatego korzystam z powietrza. Wyobrażam sobie że energia z powietrza zostaje w moim ciele, a nie wychodzi z niego przy wydechu. Teraz kieruje ją z klatki piersiowej przez ręce do przestrzeni między nimi.

Przeważnie po 30-40 sekundach zaczynam czuć zimno na wewnętrznej części dłoni, jednak nie czuje nic innego, ponadto nie mogę zmienić temperatury itp. nie mówiąc już w ogóle o flaringu. na koniec dodam że ćwiczę od 3 dni, przy czym efekty pojawiły się 1 dnia.

i teraz moje pytania:
- czy to zimno to tylko wytwór mojej wyobraźni czy po prostu mogę mieć zimne ręce?
- jeśli nie tworze psi-ball'a to czy wystarczy do tego więcej cierpliwości/wiedzy/medytacji ?

Pozdro.
  • 0

Adryan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, to jest mój pierwszy post na tym forum.
Nauczyłem się robić Psi-Balle, choć o tym nie wiedziałem z książki: Kung Fu WU SHU, na końcu książki jest podanych kilka ćwiczeń qigong, które mnie tego nauczyły.
I tak jak mój poprzednik wolę tworzyć je z powietrza z tych samych powodów.

Przeszukując forum wyczytałem, że inne osoby mają podobne objawy tz. czucie zimna lub ciepła, wyczuwanie pola, jakby pole magnetyczne między rękoma.

Idąc niedawno ze sklepu (temperatura -3C na dworze) miałem zimnie ręce i postanowiłem stworzyć psi-ball'a. Udało mi się stworzyć owego na dworzu, mimo zimna czułem między rękoma ciepło, choć ręce jako takie miałem zimne.

Jeśli nie tworzysz psi-ball'a potrzebujesz więcej skupienia, czasu. Nie musi zawsze się udawać. Gdy jestem skupiony udaje mi się go stworzyć w kilkanaście sekund, lub kilka minut gdy nie mogę się skupić.
Tak więc wydaje mi się, że trzeba dać sobie czas i jeśli chcesz parać się psychokinezą poczytać więcej fachowej książki lub poczekać na kogoś z doświadczeniem, aż Ci odpisze.
  • 0

Deus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam Wszystkich Serdecznie ;] Nazywam się Deus, jestem nowy na tym forum, ale mam dla was dobrą wiadomość, jeśli chodzi o dziedzinę Parapsychologii i technik posługiwania się naszą energią ki i psi to jest dość obeznanym typkiem :) Jeśli macie jakieś problemy lub wątpliwość, zapraszam na moją stronę - tam znajdziecie wszystkie odpowiedzi jakich tylko potrzebujecie - od medytacji, przez kule PSI do kriokinezy. Zapraszam -xxx . W miarę jak będę miał czas będą także udzielał porad tu na forum. Proszę też pisać do mnie na gg jak coś :D : 9654644 ;)

Edit [05.01.2008]: +.....
7.8 Na forum nie można reklamować innych stron internetowych, za wyjątkiem specjalnie przeznaczonego do tego celu pola "Strona WWW" w profilu użytkownika (nie dotyczy forum hydepark oraz grup VIP, Adept, Moderatorzy).

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych