Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Please log in to reply
589 replies to this topic

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

bardzo staram się zrozumieć Twoje posty, ale za uj mi to nie wychodzi powiem szczerze. Po prostu Twój styl pisania czy jak to nazwać, jest tak mało przejrzysty i zagmatwany, że nie daję rady.

...to nie mój styl jest mało przejrzysty i zagmatwany, ..tylko ty nie chcesz czy już tez nie potrafisz zrezygnować z dosyć bzdurnego niemądrego wymogu "..jeśli ktoś zaczyna twierdzić, że coś istnieje, to do jego obowiązku czy powinności należy udowodnienie, że to istnieje”…

..zapewne jesteś z tych bezbożników, czytaj tych istot nauczonych i wdrożonych by obchodzić się już bez boga [w sobie i obok siebie] …tych z własnej nie przymuszonej woli wypierających się boga [w sobie i obok siebie],… tych zakleszczonych w racjonalizmie pozbawionym i pozbawiającym boga zarówno w sobie samym jak i obok siebie, ..tych realizujących i urzeczywistniającym siebie oraz świat obok siebie bez boga,… urzeczywistniających bezbożnych siebie i bezbożny świat,…. tych którzy by móc nadal tkwić bez boga w sobie i obok siebie wymagają by udowodniono im boga,….. tych, którzy żądają dowodu boga, by nadal mogli swym niemądrym racjonalizmem, który wyznają, rugować boga zarówno z siebie i bliskich jak również ze świata obok nich,…tych , którzy żądają dowodu boga, bo wszelkie dowodzenie [również nimi samymi] w nich skutecznie wdrożono, by tak skutecznie wdrożeni w racjonalne i dowodzone, budowali/urzeczywistniali bezbożny, racjonalny, bez’cudowny świat zaludniony bezbożnikami, ..by budowali/urzeczywistniali bezbożnych, racjonalnych, niecudownych siebie,..

… czemóż, nie przywrócić na powrót boga, sobie i światu obok siebie? ..czemu na powrót nie pozwolić by cuda się działy zarówno w nas i jak i w świecie obok? ..dlaczego na powrót nie urzeczywistniać i nie realizować boga w sobie oraz w swoim życiu na ziemi?…czemu nie urzeczywistniać i nie realizować boga na ziemi, …czemu nadal wybierać bezbożność ibezbożności, a nie wybierać boga i boskości?..... czemu nadal się trudzić w bezbożności, miast pozwolić by boskie cuda się działy?....czemu nadal ?
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ignorujesz wszystkie posty z: vkali.

· Zobacz ten post
· Anuluj ignorowanie vkali

To jedyne sensowne wyjście, polecam ;) . Sądzę, że większość nie potrafi zrozumieć bełkotu tego użytkownika.

--------

Trudno ślepemu pokazać np. Słońce. Jeszcze trudniej głuchemu usłyszeć muzykę. Chociaż właśnie ten głuchy może poczuć wibracje, wibracje dźwięku, może poczuć długość fali. Cóż .... ;-) może. Przecież każdy może.

Słońce jest ciepłe, więc wyjaśnienie ślepemu czym się objawia słońce, nie byłoby bardzo skomplikowane. Odnośnie muzyki zostało to już wyjaśnione w cytacie powyżej. Dziwi mnie w tym kontekście, dlaczego nikt nie chce pokazać czym jest ta cała energia PSI.
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

Ignorujesz wszystkie posty z: vkali.

· Zobacz ten post
· Anuluj ignorowanie vkali

To jedyne sensowne wyjście, polecam ;) . Sądzę, że większość nie potrafi zrozumieć bełkotu tego użytkownika.

... jak to mówia "pieski szczekaja, a karawana idzie dalej"...
... myślę, że pieski są na tyle mądre, że nie obrażą się za to deprecjonujące ich porównanie z tego typu ludzkimi szczekaczami, ...którzy juz na tyle zachwycili się swoimi szczekami, że chwalą sie nimi roznosząc je nawet tam gdzie nie było słychac ich szeków, gdy szczekali..ale czemu sie dziwić tym, którzy z własnej nieprzymuszonej woli wybrali ogłuchnięcie i zaślepięcie by nikt i nic nie zakłócało ich szczeków

...i middot to już osobiscie do ciebie ....nie rzuca się pereł przed wieprze, jak to powiedział jeden boski i madry człowiek 2000 lat temu ..chyba, że chce się chce w ten sposób je rozeznac,..i myslę, że nie skorzystasz z niezbyt madrego polecenia samoogłuszenia i samoślepienia się
... ufam, że wieprze są na tyle mądre, że wybaczą mi to deprecjonujące ich porównanie z tego typu ludzkimi juz z lekka głuchmi i z lekka ślepymi ignorantami i arogantami
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

..zapewne jesteś z tych bezbożników, czytaj tych istot nauczonych i wdrożonych by obchodzić się już bez boga [w sobie i obok siebie] …tych z własnej nie przymuszonej woli wypierających się boga [w sobie i obok siebie],… tych zakleszczonych w racjonalizmie pozbawionym i pozbawiającym boga zarówno w sobie samym jak i obok siebie, ..tych realizujących i urzeczywistniającym siebie oraz świat obok siebie bez boga,… urzeczywistniających bezbożnych siebie i bezbożny świat,…. tych którzy by móc nadal tkwić bez boga w sobie i obok siebie wymagają by udowodniono im boga,….. tych, którzy żądają dowodu boga, by nadal mogli swym niemądrym racjonalizmem, który wyznają, rugować boga zarówno z siebie i bliskich jak również ze świata obok nich,…tych , którzy żądają dowodu boga, bo wszelkie dowodzenie [również nimi samymi] w nich skutecznie wdrożono, by tak skutecznie wdrożeni w racjonalne i dowodzone, budowali/urzeczywistniali bezbożny, racjonalny, bez’cudowny świat zaludniony bezbożnikami, ..by budowali/urzeczywistniali bezbożnych, racjonalnych, niecudownych siebie,..

… czemóż, nie przywrócić na powrót boga, sobie i światu obok siebie? ..czemu na powrót nie pozwolić by cuda się działy zarówno w nas i jak i w świecie obok? ..dlaczego na powrót nie urzeczywistniać i nie realizować boga w sobie oraz w swoim życiu na ziemi?…czemu nie urzeczywistniać i nie realizować boga na ziemi, …czemu nadal wybierać bezbożność ibezbożności, a nie wybierać boga i boskości?..... czemu nadal się trudzić w bezbożności, miast pozwolić by boskie cuda się działy?....czemu nadal ?

Masz rację w jednym, jestem bezbożnikiem, ale nie wymagam od nikogo dowodów na istnienie Boga/bogów/energii/bytów astralnych itd. Nie obchodzi mnie to, żyję bez boga, bez boskich cudów. Zresztą, co to za 'boskie cudy', o których piszesz? Nikogo nie pozbawiam boga, nie wchodzę na terytorium wiary u nikogo. Kto chce w coś wierzyć, ten niech wierzy, ale niech nie najeżdża na to, że ja nie wierzę. Proste jak drut.
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

Masz rację w jednym, jestem bezbożnikiem, ale nie wymagam od nikogo dowodów na istnienie

..ale dowodów wymagasz, ...a przynajmniej wymagałeś i to wcale nie od nikogo jak chcesz to teraz mmówic lub jak chcesz sie teraz wymigać,...wiekszosc z tego na co tak arbitralnie żądałeś dowodów jest boskie i z bogiem związanw, którego ty nie dośc, że sie wyparłes i nie chcesz widzieć, słyszeć i czuć to jeszcze żadszasz by inni ich boskie tobie udowadniali na przekór bezbożnemu twemu postanowieniu ślepoty, głuchoty i nieczułosci na wszelkie co jest boskie i co z boga jest i boga jest

...usłysz poniższe,..bo myslę żeś już ogłuchł równiez na siebie

Nie obchodzi mnie to, żyję bez boga, bez boskich cudów.

Zresztą, co to za 'boskie cudy', o których piszesz?

...dlaczego dezawujesz to na co z własnej woli ogłuchłeś, oslepłeś i na co się znieczuliłeś

Nikogo nie pozbawiam boga, nie wchodzę na terytorium wiary u nikogo. Kto chce w coś wierzyć, ten niech wierzy, ale niech nie najeżdża na to, że ja nie wierzę.

...z tym twoim niby nie pozbawianiem to jw. juz ci pisałem.....i prawda nie wchodzisz w boga ani w pewność jego bo z niego i z niej wyszedłeś,..i stąd pozostało ci bezbożniku tylko poruszać sie po terytorium wierzeń w istnienie jedynie racjonalnego oraz utwierdzać się i [u/za]twardzac sie w racji, którą z własnej woli uczyniłeś sobie Bogiem i sobie Wierzeniem/Wiarą,..i proszę nie myl pewności ze swoim bezbożnym wierzeniem

Proste jak drut.

..a przynajmniej wiesz dokad cię ten drut prowadzi i dokad cię zawiedzie,.. bo dobrze byłoby to wiedzieć, by sie nie zawieść
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Masz rację w jednym, jestem bezbożnikiem, ale nie wymagam od nikogo dowodów na istnienie

..ale dowodów wymagasz, ...a przynajmniej wymagałeś i to wcale nie od nikogo jak chcesz to teraz mmówic lub jak chcesz sie teraz wymigać,...

Dlaczego uciąłeś moją wypowiedź? Rotfl. 'na istnienie boga' napisałem. Co za typ... Jeśli chodzi o kule PSI to tak, chciałbym żeby to ktoś udowodnił, w końcu tyle osób z tym obcuje i twierdzi, że im to wychodzi. A nie ma wielu ludzi, którzy mówią, że widzieli boga, czy coś więc od nich dowodów nie chcę. Ale skoro mówisz, że PSI związane jest tak mocno z Bogiem i boskością, to ok, wierzcie sobie w to dalej, już mi nie trza na to dowodów. :) Wolę być ślepy.

Dezawuję? Co to znaczy?

'i proszę nie myl pewności ze swoim bezbożnym wierzeniem'. Co to znaczy? Jakiej pewności? Chodzi Ci o to, że ja niby jestem pewien, że Boga nie ma? Powiedziałem Tobie, jakie mam do tego podejście. NIE CHCE MI SIĘ o tym myśleć, nie obchodzi mnie to, czy istnieje, czy nie istnieje. Tak samo z PSI, wolna wola. Kto chce sobie wmawiać, że rzuca kulkami energii niech to robi.

Skąd mam WIEDZIEĆ dokąd zaprowadzi mnie życie? Czy jest na tym świecie człowiek, który wie dokąd go życie zaprowadzi? Co to za pytanie?
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

Dlaczego uciąłeś moją wypowiedź? Rotfl. 'na istnienie boga' napisałem. Co za typ

…po prostu uciąłem bo nie chcę wspierać [w tym zbiorowym śnie na ziemi] nieboskich (nie boga) i nieludzkich mocy Bogów, ani samych Bogów postawionych przez śpiących na sobą najczęściej z mniejszej lub większej własnej nieświadomości astralnych oraz nieboskich i nieludzkich mocy wszelkich pasożytniczych energii czy bytów astralnych itd.

Wolę być ślepy.

..twój wybór mi nic do niego

Dezawuję? Co to znaczy?

..miało być dezawuuję,..czy dowartościowałes się?..dziękuje sobie, że w ten sposób umozliwiłe ci dowartosciować,..tylko w Czym?

Co to znaczy? Jakiej pewności? Chodzi Ci o to, że ja niby jestem pewien, że Boga nie ma? Powiedziałem Tobie, jakie mam do tego podejście.

..tej pewności która utraciłeś wybierajac bezbożne podejście zaprzeczające bogu, wyrzekające się boga i boskiego w sobie i wokół siebie

NIE CHCE MI SIĘ o tym myśleć, nie obchodzi mnie to, czy istnieje, czy nie istnieje. Tak samo z PSI, wolna wola. Kto chce sobie wmawiać, że rzuca kulkami energii niech to robi

...twój nieprzymuszony wybór,..i sie jeszcze dziwisz, ze masz takie mierne rezultaty, w tym o czym nawet nie chce ci się myśleć, ...w tym od czego uciekasz nawet myslą,
..a rzucających kulkami energii pozostaw tej rzucanej przez nich energii, a sam zajmij sie sobą ...oni nie wiedza co czynią,..ale za to bardzo dobrze, te kule energii, pomnożone na sobie odczują w swoim czasie i w swoim miejscu ,..i to nie będzie kara to będzie odpowiedzialność, a własciwiej jej przypomnienie zapominalskim o sobie

Skąd mam WIEDZIEĆ dokąd zaprowadzi mnie życie? Czy jest na tym świecie człowiek, który wie dokąd go życie zaprowadzi? Co to za pytanie?

..swe życie i siebie poddałeś Losowi,... i teraz z głupia frant się pytasz "skad masz wiedzieć?"..pytaj sie swojego Losu , czyli Boga którego sam z własnej woli ustanowiłes nad soba i z własnej nieprzymuszonej woli się Mu podałeś całkowicie i bez szczętu,...czy wiesz przynajmniej po co sie tak głupio pytasz, jezeli to ty sam zadecydowałeś tak głupio o sobie?..a jeżeli chcesz wiedzieć, to dopowiem ci, że kierują swoimi drogami ci, którzy wiedzą kim są, bez [potrzeby] dowodu,.. ci którzy nigdy nie oddali ani najmniejszego kawałka [z] siebie w nie[swój]rząd Innym, łącznie z pełna odpowiedzialnością za siebie oraz za swe boskie zycie,...czyli ci którzy w pełni ufają bogu, w sobie oraz ufaja swej boskiej "bardzo'dobrosci" i swym boskim mocom
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Vkali i Pyziak odbiegacie powoli od tematu, a samemu vkali chce coś napisać, a właściwie zacytuje jego własne słowa i skieruję je do vkali

...ze zbiorowego amoku i z karmienia Molocha mozna wyjść jedynie bez ogladania sie na innych śniących,..nie łudż się że coś lub ktoś kiedyś sprawi ,ze sie obudzą bez woli obudzenia się

• 0

vkali.
Reputacja

Napisano

Vkali i Pyziak odbiegacie powoli od tematu,

…dla mnie nie ma odrębnych tematów,.. wszystko jest jedno i jedynie do jednego prowadzi …tylko to jedno z innej perspektywy jest postrzegane oraz pojęciami z niby odrębnych dziedzin bardzo niepotrzebnie określane [ale to już taki skutek popadnięcia istot w komunikację przy pomocy słów] ..tego typu odrębność to rodzaj ułudy, która w sobie prawie od zarania hodujemy, i co gorsza której ulegamy, bez szczętu i coraz głębiej i masywniej podlegamy ..nie powiem ta ułuda odrębności jest dosyć pomocną w skrzywianiu naszych dróg w zmilczaniu i ukrywaniu tego co nam nie wygodne jak również w ukrywaniu się przed prawdą o sobie [śniącym] i o świecie [ snu , śnionym wespół z innym śniącymi ],..i prawda niektórzy ze śniących już zdążyli się pozakleszczać tak mocno w te odrębności, że jedynie pojęcia oraz język tych swoich pojmują i niekiedy już tylko te z tej odrębności mogą pomieszczać w sobie pomieszczają w sobie, ..ale czemóż choćby nie spróbować przekroczyć swoje odrębności, swoje pojęcia i swój język w których coraz głębiej grzęźniemy,…nic w tej rzeczywistości nie dzieje się tylko w ramach poszczególnych odrębności, które zdążyli ponakładać na siebie i swe umysły śniący oraz nie dzieje się z przypadku, ..wszystko jest ze sobą powiązane i dzieje się jednocześnie, ..niektórzy bardziej uważni nazywają to pełne dzianie i nieprzypadkowe dzianie się synchronicznością

..a samemu vkali chce coś napisać, a właściwie zacytuje jego własne słowa i skieruję je do vkali

"CYTAT:...ze zbiorowego amoku i z karmienia Molocha mozna wyjść jedynie bez ogladania sie na innych śniących,..nie łudż się że coś lub ktoś kiedyś sprawi ,ze sie obudzą bez woli obudzenia się"

..nie wiem czy dobrze odbieram to o co ci chodziło ,… ale odpowiem tak .by chcieć wyjść i zacząć wychodzenie ze zbiorowego amoku i z karmienia Molocha, ..bez oglądania się na innych, ..trzeba wpierw rozwiązać zawiązane wcześniej wszelkie umowy, cyrografy, związki z innymi oraz trzeba również spłacić wszelkie zobowiązania w stosunku do innych, a także trzeba pobrać lub tez darować [sobie i] innym wszelkie należności jakie są na dłuzni,. .czyli inaczej należy wpierw zwrócic się do tych innych by móc odsupłać się i wyplątać się z zasupłanego i zaplątanego z nimi, przez nas samych,.. by móc wreszcie podnieść się, ponownie wziąć we władanie wszystkie swoje początki i końce i móc nareszcie wyprostować swoje wszystkie ścieżki i sploty, ..pewien boski człowiek 2000 lat temu mówił o tym w takimi słowami „oddajcie bogu co boskie a cesarzowi co cesarskie”

..proszę jeszcze raz, ...vkali z malutkiej literki, wiedźmo
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holi - przykłady zawsze mają za zadanie pokazać analogiczny związek pomiędzy....

Mamy zmysły rozwinięte lub nie. Osoby posiadające rozwinięte zmysły mogą je rozwijać. Np. mając dobry słuch i dobry aparat głosowy możemy śpiewać zawodowo. Są osoby które maja uzdolnienia plastyczne. W tym przypadku słuch nie jest konieczny ale wzrok tak. Oczywiście osoby malujące artystycznie posiadają umiejętność wykraczającą poza znane i sklasyfikowane zmysły. Możemy w ten sposób wykluczyć ich umiejętności jako nie mieszczące się w grupie 5 zmysłów. A przecież są i tworzą a my możemy ich widzenie świata oglądać a nawet przeżywać. Świat subtelny możemy poznać i odczuć za pomocą naszych zmysłów. Zawsze może być tak, że nasze zmysły są jeszcze mało rozwinięte. Może być również tak, że bazujemy na wiedzy zaprzeczającej istnienia tego świata. Często widzimy i rozumiemy to co znamy. Jest to znane zjawisko.
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Są osoby które maja uzdolnienia plastyczne. W tym przypadku słuch nie jest konieczny ale wzrok tak. Oczywiście osoby malujące artystycznie posiadają umiejętność wykraczającą poza znane i sklasyfikowane zmysły.

No nie do końca Aidil jest wielu niewidomych, którzy pięknie malują, jednak wykorzystują do tego inne zmysły min. dotyk, ale w wielu przypadkach chodzi o zupełnie coś więcej. Niewidomy wcale nie jest ślepy, czasem myślę, że widzą więcej od nas widomych.
Wielu artystów malarzy nie posiada zmysłów wykraczających poza znane i sklasyfikowane, natomiast jest wielu ludzi nie artystów malarzy, a zmysły te posiadają :)
vkali

..trzeba wpierw rozwiązać zawiązane wcześniej wszelkie umowy, cyrografy, związki z innymi oraz trzeba również spłacić wszelkie zobowiązania w stosunku do innych, a także trzeba pobrać lub tez darować [sobie i] innch wszelkie należności jakie są na dłuzni,. .czyli inaczej należy wpierw zwrócić się do tych innych by móc odsupłać się i wyplątać się z zasupłanego i zaplątanego z nimi, przez nas samych,.. by móc wreszcie podnieść się, ponownie wziąć we władanie wszystkie swoje początki i końce i móc nareszcie wyprostować swoje wszystkie ścieżki i sploty,

Myślę, że dlatego właśnie tu jesteśmy i po to te rozmowy. Co dzień czuje się bardziej lekka, coraz mniej obciążeń.

..proszę jeszcze raz, ...vkali z malutkiej literki, wiedźmo

Przepraszam to tak z przyzwyczajenia, bo z dużej litery zdanie się zaczyna ;)

Wiedźma
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

Myślę, że dlatego właśnie tu jesteśmy i po to te rozmowy. Co dzień czuje się bardziej lekka, coraz mniej obciążeń.

...ale nie odlatuj zbyt szybko i daleko od ziemi,..matka w czasach cudotwórcy jakie nadchodzą będzie potrzebowała leciutkiego wsparcia leciutkich, co nie znaczy odlecianych

Wiedźma

..chylę czoła
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Asieńka - masz rację. Był to przykład pokazujący wykorzystanie naszych zmysłów w tak zwany prosty sposób. Wzrok - widzę. Słuch - słyszę. Oczywiście możebny poznawać przedmioty za pomocą innych zmysłów niż wzrok, np. po przez dotyk. Oczywiście masz rację, że posiadamy wzrok wewnętrzny pozwalający nam rozwijać widzenie wewnętrzne, ale samo to już może budzić u nie których sprzeciw.
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiście osoby malujące artystycznie posiadają umiejętność wykraczającą poza znane i sklasyfikowane zmysły. Możemy w ten sposób wykluczyć ich umiejętności jako nie mieszczące się w grupie 5 zmysłów. A przecież są i tworzą a my możemy ich widzenie świata oglądać a nawet przeżywać. Świat subtelny możemy poznać i odczuć za pomocą naszych zmysłów.

Umiejętności wybitnie uzdolnionych jednostek są zazwyczaj łatwo obserwowalne. Jakoś ciężko mi dostrzec psiballe, czy coś z tego całego świata subtelnego. W tej materii nikt tutaj nie prezentuje niczego ciekawego.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holi - Zdarza się również tak że nawet jak " coś " widzimy i odczuwamy z powodów kulturowych czy tez społecznych racjonalizujemy.
Nie tego niema.... Przecież to nie istnieje.... wydawało mi się.... to był przeciąg i takie tam ;-).

Popatrz tak : gdyby nie było światów subtelnych, gdyby nie było tylu przeżytych doświadczeń, napisanych rozpraw i podręczników - prowadzili byśmy tę rozmowę?

Co Twoim zdaniem jest w tej materii ciekawe ?

Ciekawość moim zdaniem powinien posiadać poszukujący. Możemy również te ciekawość wzbudzać w innych.
Ale żeby była odpowiedź, powinno wcześniej pojawić się pytanie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych