Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Please log in to reply
589 replies to this topic

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pytań zadałem już wiele w tym temacie, a konkretnej odpowiedzi brak.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zadaj choć jedno pytanie na które brakuje na tym forum odpowiedzi już udzielonej ?
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jemu chodzi o odpowiedź, a nie ciągłe wykręcanie się.
Zły holi zły sceptyk za dużo pyta.
  • 0

spamspam.

Tytuł

• Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jemu chodzi o odpowiedź, a nie ciągłe wykręcanie się.
Zły holi zły sceptyk za dużo pyta.

Dobry sceptyk to osoba, która nieprzesądza niczego z góry tylko szuka odpowiedzi...
  • 0

Cahir.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ludzka cierpliwość ma granicę.
Ja już szukam od ponad roku a ciągle słyszę to samo...inni jeszcze dłużej.
  • 0

spamspam.

Tytuł

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzka cierpliwość ma granicę.
Ja już szukam od ponad roku a ciągle słyszę to samo...inni jeszcze dłużej.

Może źle szukasz. Może u złych osób, a może nie tego co szuka twoje serce i twój umysł. Szukać też trzeba umieć...
  • 0

Cahir.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Proszę właśnie takie coś słyszymy od osób 'kompetentnych' ciągle.
Wymijające odpowiedzi..

#
Co by nie pisać nowego posta.
Właśnie chodzi o to 'ponoć'.
  • 0

spamspam.

Tytuł

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Proszę właśnie takie coś słyszymy od osób 'kompetentnych' ciągle.
Wymijające odpowiedzi..

Nie weź tego za żart... Proponuje pojechać do Tybetu, do tamtejszych mnichów. Od nich możemy się wiele nauczyć. Np. sztuki medytacji, jak i innych ciekawych rzeczy. Ponąć nie którzy mnisi potrafią lewitować, co chciałbym bardzo sprawdzić. Tam takie różne paranormalne zjawiska są ponąć dosyć częste. Ogólnie ciekawa sytuacja w tym regionie ostatnio, ale nie o polityce dyskutujemy...
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holi - brak pytania = brak odpowiedzi.
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po raz n+1 zapytam o praktyczne zastosowanie całego tego cyrku związanego z psioniką. Proszę nie wymyślać na poczekaniu, tylko konkretnie powiedzieć do czego to służy.

edit:

Holi - Zdarza się również tak że nawet jak " coś " widzimy i odczuwamy z powodów kulturowych czy tez społecznych racjonalizujemy.
Nie tego niema.... Przecież to nie istnieje.... wydawało mi się.... to był przeciąg i takie tam ;-).

Cóż, za czasów Koprenika to, że Słońce kręci się wokół Ziemii było pewnikiem. Również względy kulturowe przemawiały za tym, że tak jest. Jednak zauważ, że Kopernik był w stanie udowodnić swoje poglądy, co trudno powiedzieć o piewcach psioniki.
  • 0

Mentis.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po raz n+1 zapytam o praktyczne zastosowanie całego tego cyrku związanego z psioniką.

Tak samo jakbyś spytał "po jaką cholerę mi ręka?". Energi psi to narzędzie, a jak to wykorzystasz zależy od ciebie. ( jeśli potrafisz możesz dzięki niej coś ruszyć, albo wpłynąć na kogoś)

PS: Przestań wszystkim truć d**e i zajmij się czymś wartościowym, zamiast tracić cenne minuty życia na udowadnianiu wszystkim, że psionika jest wymysłem. ( jeśli cię to tak rajcuje, to możesz sobie wchodzić do kościoła i mówić na mszy "Boga nie ma bo nie ma na jego istnienie racjonalnych dowodów", a potem przy wejściu czekać na przyszłych ateistów)

Radzę porozważać trochę nad siłą wiary m. in. efektem placebo.( może to odświeży twój punkt widzenia)
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holi - wiem do czego służą oczy, dzięki nim widzę. Mam na myśli widzenie na poziomie świata fizycznego.
Ale wiem również że istnieje widzenie astralne.

Dotyk, odczuwanie za pomocą dłoni, Ale przecież możemy odczuwać za pomocą ciała subtelnego.

Słyszymy dźwięki, jak się okazuje też w różnym zakresie.

Wszystkim są 5 zmysłów. Znane i zaakceptowane. Możemy nawet któregoś nie mieć rozwiniętego, ale zaakceptowaliśmy jego istnienie. Dlaczego ? mają je wszyscy ? są opisane ?

Opisane są ciała subtelne, są osoby które potrafią posługiwać się subtelnymi ciałami.
Jest jeden problem, aby móc posługiwać się ciałem subtelnym trzeba mieć rozwinięte zmysły.
Można oczywiście pracować nad ich rozwojem. Podobnie jak z głosem.
Nie wrzeszczeć - o nie , to jest nie możliwe, bo ja tego nie widzę i nie czuję.

Pytasz - Co z tego mam i co ni to daje.
Wiem, co mam. Tak, miałam od zawsze.
Mogę zadać pytanie Tobie: jak Ci jest z tym, jak nie masz możliwości doświadczania energii subtelnych, jaki Ci jest jak nie odczuwasz przepływu energii. Takich jak mam więcej.
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Energi psi to narzędzie, a jak to wykorzystasz zależy od ciebie. ( jeśli potrafisz możesz dzięki niej coś ruszyć, albo wpłynąć na kogoś)

Bardzo mnie poruszyła ta odpowiedź. Poproszę więc o jakiś rzeczywisty przykład, co mogę zrobić tak potężnym narzędziem, jakim jest energia psi. Zapytam otwarcie - do czego używasz tej energii na codzień?

PS: Przestań wszystkim truć d**e i zajmij się czymś wartościowym, zamiast tracić cenne minuty życia na udowadnianiu wszystkim, że psionika jest wymysłem.

To samo mogę napisać o tobie, po co zajmujesz się pierdołami, skoro nie potrafisz podać dowodu, że to wszystko nie jest wymysłem.

Radzę porozważać trochę nad siłą wiary m. in. efektem placebo.( może to odświeży twój punkt widzenia)

Wiem czym jest efekt placebo i czym się objawia. Nie muszę chyba dodawać, że był niejednokrotnie badany.
W przeciwieństwie do psi.

Aidil nie czuję się upośledzony z powodu niedoświadczania energii subtelnych. Do czego wykorzystujesz swoje "subtelne" zmysły? Dalej nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie: "do czego służy psionika?"
  • 0

spamspam.

Tytuł

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zapytam otwarcie - do czego używasz tej energii na codzień?

Ja np. używam rego do "znikania" podczas lekcji. Znaczy się wpływam na nauczyciela, aby zwracał uwagę na inną część klasy. Działa. :) Do odpowiedzi chodze wtedy, kiedy ja chce, a zachowanie mam bardzo dobre, chociarz taki nie jestem. ;)
  • 0

Cahir.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kiedy się jeszcze za młodu parałem psioniką też się bawiłem w tą zabawę z nauczycielem..
no i nie pytał mnie, nie zwracał uwagi :)

Ale dla próby postanowiłem raz, drugi, trzeci zostawić niech się dzieje coś bez mojej "ingerencji" i zgadnij co..to samo. Dla mnie był to pewnien sygnał,jeden z wielu, aby zająć się czymś bardziej życiowym.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych