Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
589 odpowiedzi w tym temacie

Mentis.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Har-Magedon, holi. Stanęliście po stronie sceptyków bo tak jest łatwiej. Energia psi jeszcze nigdy nie została zbadana. Do tego, nawet gdyby spróbowano, to i tak przez długie lata by to się nie udało, bo uznawanoby to za przypadki, zbiegi okoliczności lub oszustwa. Jeśli pojedziecie do wielkich mistrzów, zajmujących się tą energią, siłą przymusicie, aby pokazali ci swoje zdolności, albo przyznali się, że ich nie mają to wtedy będziecie mieli prawo wysnuwać teorie, że ta energia nie istnieje.

Jeśli kiedykolwiek nauczę się jakiejś zdolności psionicznej zauważalnej gołym okiem to pojadę do jakiegoś instytutu badawczego by ją zbadali, a jeśli pokaże mnie jakaś telewizja, to z pewnością będziecie pierwszymi osobami, o których wspomnę. >/
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No właśnie o to chodzi, żeby ją zbadać (o ile istnieje) aby raz na zawsze rozwiać wszelkie wątpliwości i pokazać sceptykom, że byli w błędzie.
A przy obecnej postawie entuzjastów nawet te lata to i tak byłaby zaledwie chwilka bo zapowiada się, ze nigdy tego nie zbadamy.

Ale jacy ci mistrzowie?
Imiona, nazwiska?

Fenix Night Walker aka Wojtek [....] ? :)

Przecież z góry wiadomo jaki będzie efekt.
- Nie musimy nic udowadniać.
- "Nawet jakby UFO wam przed nosem wylądowało" to i tak nie uwierzycie.
- Tylko adepci PSI mogą to zobaczyć

Będzie jak z tymi klątwami co był jakiś czas temu program na Dis-very bodajże chyba.

I tak dalej.

Jeśli kiedykolwiek nauczę się jakiejś zdolności psionicznej zauważalnej gołym okiem to pojadę do jakiegoś instytutu badawczego by ją zbadali, a jeśli pokaże mnie jakaś telewizja, to z pewnością będziecie pierwszymi osobami, o których wspomnę.

Nie mam więcej pytań dziękuję za dyskusję.
I dziękuję w imieniu swoim i Holi'ego za to, że będziesz o nas pamiętał :)
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Har-Magedon, holi. Stanęliście po stronie sceptyków bo tak jest łatwiej.

Wcale nie, po prostu nie ma wystarczających przesłanek, żeby to uznać za prawdziwe.

Energia psi jeszcze nigdy nie została zbadana.

Jakoś nikomu się nie pali do przeprowadzania badań w tym kierunku, a jest to potencjalnie potężna siła. Dziwię się więc, dlaczego nikt nie opracował powtarzalnego doświadczenia.

Jeśli kiedykolwiek nauczę się jakiejś zdolności psionicznej zauważalnej gołym okiem(...)jeśli pokaże mnie jakaś telewizja, to z pewnością będziecie pierwszymi osobami, o których wspomnę.

Cóż, czekamy z niecierpliwością.

Jeśli pojedziecie do wielkich mistrzów, zajmujących się tą energią, siłą przymusicie, aby pokazali ci swoje zdolności, albo przyznali się, że ich nie mają to wtedy będziecie mieli prawo wysnuwać teorie, że ta energia nie istnieje.

Był tu taki mistrz, o nicku Fenix... do tej pory wszyscy są zniesmaczeni tą sprawą. ;)
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holi - słyszałam o Fenixe. Trudno jest wypowiadać się w sprawie o której słyszało się ....

Ale wiemy wszyscy, że nie było w tym eksperymencie zapewnionego odpowiednio czułego sprzętu.
Odpowiednich warunków do przeprowadzenia takich doświadczeń. Wiemy wszyscy, że istnieje instytut Momro.
Są badania, ale nadal sceptyków jest wielu. Instytut posiada i warunki i pomieszczenia w odpowiedni sposób utrzymujące temperaturę, zatrzymuje fale elektromagnetyczne i takie tam przeszkody. Oczywiście ale sceptyków są to fanaberie, ale dla osób z dużą wrażliwością są to istotne przeszkody.
Sceptycy mogą postarać się o współpracę z jakimś instytutem fizyki, mechaniki.
Przecież świat nauki powinien być - chyba - przynajmniej zaintrygowany.

;-) miał być instytut Monroe.
  • 0

Cahir.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Miał użyć telekinezy - tu wystarczą tylko oczy ludzi znających się na fizyce i kamery.

Pomijając to, że był oszustem reguły eksperymentu były bardzo restrykcyjne i skutecznie odstraszały pacjentów.
Uniemożliwiały jakiekolwiek oszustwo..a to odstrasza 'młynarzy' długopisów itp :)
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Troszke z innej beczki. Na dalekim wschodzie normalna rzecza jest projektowanie budynkow i innych budowli zgodnie z harmonijnym przeplywem energii "Chi". Konstruktorom i architektom jakos nie przeszkadza fakt, ze zanim cos zaprojektuja musza wysluchac wielkiego "miszcza" uzbrojonego w rozczke, wahadelko czy inne cudo, co gdzie i jak zaplanowac. I tym o to magicznym sposobem, uzytkownicy tak zaprojektowanych budowli sa szczesliwsi, zdrowsi, dluzej zyja, a i same budynki wydaja sie byc bezpieczniejsze.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Stanęliście po stronie sceptyków bo tak jest łatwiej

Nie, to właśnie pisanie o lewitowaniu na zawołanie, rzucanie długopisami i znikanie z klasy jest łatwiejsze.

Holi - słyszałam o Fenixe. Trudno jest wypowiadać się w sprawie o której słyszało się ....

Bronisz Fenixa ? Mam przypomnieć jak zrobił wszystkich w balona ? Tak właśnie kończą mistrzowie PSI, którzy stanęli przez wyzwaniem.

I tym o to magicznym sposobem, uzytkownicy tak zaprojektowanych budowli sa szczesliwsi, zdrowsi, dluzej zyja, a i same budynki wydaja sie byc bezpieczniejsze.

Autosugestia robi swoje. Ciekawe czy ktoś kataloguje ile osób mieszkających w domach 'ustawianych' przez mistrzów chi jest szczęśliwych a ile wręcz przeciwnie. Zapewniam, że statystyki nie stawiałyby sprawy tak klarownie jak to widzisz.
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Autosugestia robi swoje. Ciekawe czy ktoś kataloguje ile osób mieszkających w domach 'ustawianych' przez mistrzów chi jest szczęśliwych a ile wręcz przeciwnie. Zapewniam, że statystyki nie stawiałyby sprawy tak klarownie jak to widzisz.

Moze to autosugestia, a moze i nie. Azjaci slynal z tego typu praktyk, nazywanych przez oswiecona cywilizacje zachodu zwyczajnie zabobonem. Inna kultura, mentalnosc sprawia, ze pojmujemy to tak a nie inaczej.
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zawsze wydawało mi się, że łatwiej wypowiadać się w sprawie o której się coś słyszało, ale skoro twierdzisz że jest inaczej to pewnie masz rację ;) .

Ale wiemy wszyscy, że nie było w tym eksperymencie zapewnionego odpowiednio czułego sprzętu.

Pomijając to, że do tego eksperymentu w ogóle nie doszło, to jakiego sprzętu brakowało?

[nie zapewniono]Odpowiednich warunków do przeprowadzenia takich doświadczeń. Wiemy wszyscy, że istnieje instytut [Monroe].
Są badania, ale nadal sceptyków jest wielu. Instytut posiada i warunki i pomieszczenia w odpowiedni sposób utrzymujące temperaturę,zatrzymuje fale elektromagnetyczne i takie tam przeszkody. Oczywiście ale sceptyków są to fanaberie, ale dla osób z dużą wrażliwością są to istotne przeszkody.
Sceptycy mogą postarać się o współpracę z jakimś instytutem fizyki, mechaniki.
Przecież świat nauki powinien być - chyba - przynajmniej zaintrygowany.

Mam blade pojęcie o instytucie Monroe, ale bardziej kojarzy mi się to z obe niż z psioniką. Skoro są osoby z tak dużą wrażliwością, że potrafią wyczuwać fale elektromagnetyczne (skoro im to przeszkadza, to muszą być świadomi obecności tego pola), to dlaczego nikt nie jest chętny do zaprezentowania takiej umiejętności. Wyczuwanie pola elektromagnetycznego to zdolność paranormalna sama w sobie! Żeby można było rozpocząć badania w tym kierunku, to potrzeba konkretów, a nie punktów zaczepienia w stylu "przeszkadzają fale elektromagnetyczne i takie tam przeszkody".
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mithrandir - to już nadinterpretacja mojej wypowiedzi. Napisałam ze nie uczestniczyłam w sporze, na forum pojawiłam jak pojawiły się komentarze o nie odbyłbym sie pokazie i śmierci. Trudno jest wydawać opinię na podstawie informacji, że jedna pani, drugiej pani coś powiedziała. A jak się później kazało to nie była pani tylko pan .

Cieki wodne są i będą podobnie jak ich szkodliwe promieniowanie nas każdy organizm.
Podobnie szkodliwie na organizm działa promieniowanie siatki szwajcarskiej, a także szkodliwie działają na organizm uskoki tektoniczne. Istnieje obszerna na ten temat literatura. Są też mapy pokazujące takie szkodliwe promieniowanie w kilu miastach.

Holi - masz rację, ze łatwiej się wypowiadać jak posiada się wiedzę.
Ale jak wypowiedzieć się o czymś, o czym tylko się słyszało ponieważ ktoś, coś o tej sprawie mówił.
W tej sytuacji jest to już ;-) plotkarstwo.
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale jak wypowiedzieć się o czymś, o czym tylko się słyszało ponieważ ktoś, coś o tej sprawie mówił.
W tej sytuacji jest to już ;-) plotkarstwo.

Cały temat o psi to jedna wielka plotka, więc nie widzę problemu ;) .
  • 0

Cahir.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zapraszam : http://www.paranorma...showtopic=16074

O siatce też jest ;)
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holi - Dobrze wiesz, do jakiej części Twojej wypowiedzi przywołałam anegdotę o plotkarstwie.
Psi jest jak najbardziej bardzo realne.
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Holi - Dobrze wiesz, do jakiej części Twojej wypowiedzi przywołałam anegdotę o plotkarstwie.
Psi jest jak najbardziej bardzo realne.

To, że ktoś coś niby potrafi w tej dziedzinie to plotka. Nikt nie czyni starań, żeby to potwierdzić.
  • 0

Mentis.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pytanie do sceptyków: Czy po udowodnieniu istnienia energii psi, świat zmieniłby się na lepsze, czy na gorsze?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych