Napisano 27.04.2008 - 21:37
Napisano 27.04.2008 - 21:40
Jeśli kiedykolwiek nauczę się jakiejś zdolności psionicznej zauważalnej gołym okiem to pojadę do jakiegoś instytutu badawczego by ją zbadali, a jeśli pokaże mnie jakaś telewizja, to z pewnością będziecie pierwszymi osobami, o których wspomnę.
Napisano 27.04.2008 - 21:45
Har-Magedon, holi. Stanęliście po stronie sceptyków bo tak jest łatwiej.
Energia psi jeszcze nigdy nie została zbadana.
Jeśli kiedykolwiek nauczę się jakiejś zdolności psionicznej zauważalnej gołym okiem(...)jeśli pokaże mnie jakaś telewizja, to z pewnością będziecie pierwszymi osobami, o których wspomnę.
Jeśli pojedziecie do wielkich mistrzów, zajmujących się tą energią, siłą przymusicie, aby pokazali ci swoje zdolności, albo przyznali się, że ich nie mają to wtedy będziecie mieli prawo wysnuwać teorie, że ta energia nie istnieje.
Napisano 28.04.2008 - 10:28
Napisano 28.04.2008 - 10:46
Napisano 28.04.2008 - 11:39
Napisano 28.04.2008 - 13:04
Stanęliście po stronie sceptyków bo tak jest łatwiej
Holi - słyszałam o Fenixe. Trudno jest wypowiadać się w sprawie o której słyszało się ....
I tym o to magicznym sposobem, uzytkownicy tak zaprojektowanych budowli sa szczesliwsi, zdrowsi, dluzej zyja, a i same budynki wydaja sie byc bezpieczniejsze.
Napisano 28.04.2008 - 15:40
Moze to autosugestia, a moze i nie. Azjaci slynal z tego typu praktyk, nazywanych przez oswiecona cywilizacje zachodu zwyczajnie zabobonem. Inna kultura, mentalnosc sprawia, ze pojmujemy to tak a nie inaczej.Autosugestia robi swoje. Ciekawe czy ktoś kataloguje ile osób mieszkających w domach 'ustawianych' przez mistrzów chi jest szczęśliwych a ile wręcz przeciwnie. Zapewniam, że statystyki nie stawiałyby sprawy tak klarownie jak to widzisz.
Napisano 28.04.2008 - 19:54
Holi - słyszałam o Fenixe. Trudno jest wypowiadać się w sprawie o której słyszało się ....
Ale wiemy wszyscy, że nie było w tym eksperymencie zapewnionego odpowiednio czułego sprzętu.
[nie zapewniono]Odpowiednich warunków do przeprowadzenia takich doświadczeń. Wiemy wszyscy, że istnieje instytut [Monroe].
Są badania, ale nadal sceptyków jest wielu. Instytut posiada i warunki i pomieszczenia w odpowiedni sposób utrzymujące temperaturę,zatrzymuje fale elektromagnetyczne i takie tam przeszkody. Oczywiście ale sceptyków są to fanaberie, ale dla osób z dużą wrażliwością są to istotne przeszkody.
Sceptycy mogą postarać się o współpracę z jakimś instytutem fizyki, mechaniki.
Przecież świat nauki powinien być - chyba - przynajmniej zaintrygowany.
Napisano 29.04.2008 - 08:16
Napisano 29.04.2008 - 10:31
Ale jak wypowiedzieć się o czymś, o czym tylko się słyszało ponieważ ktoś, coś o tej sprawie mówił.
W tej sytuacji jest to już ;-) plotkarstwo.
Napisano 29.04.2008 - 21:26
Holi - Dobrze wiesz, do jakiej części Twojej wypowiedzi przywołałam anegdotę o plotkarstwie.
Psi jest jak najbardziej bardzo realne.
Napisano 30.04.2008 - 07:16
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych