Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
589 odpowiedzi w tym temacie

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holi - może tak.
Kiedyś przeczytałam, ze niewidomi czują kolor. Postanowiłam sprawdzić. Zajęło mi trochę to czasu zanim poczułam to co oni. Poczułam że kolory mają energię ogóle. Później że mają ją różną. następnie że długość fali jest inna w przypadku każdego koloru.
Holi - nie zaczęłam mówić, że to co przeczytałam jest absurdalną bzdurą.
Lubię i przekraczam stereotypowe myślenie. Doświadczam. Samo zaprzeczanie lub akceptowanie nie leży w mojej naturze.
Spróbuj i zacznij doświadczać.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Aidil, od początku Twoich postów w tym dziale, jedyne czego się dowiedziałem to jest jedno wielkie nic. Zawsze piszesz jakieś pustosłowia, socjotechniczne zagrania, na które nabierają się anty-sceptycy. Rzucasz pare sloganów i zostawiasz post do interpretacji. Możesz napisać konkretnie co to znaczy spróbować i doświadczać ? Jeśli chodzi o siedzenie pare godzin nad rękami z zamiarem zobaczenia psiballa to dziękuje
  • 1

sto9.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wg mnie panowie nie ma sensu ta dyskusja, nie dojdziemy do tego czy to prawda czy nie :(
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mithrandir - teraz Ty odpowiedz mi co zrobiłeś aby poznać i doświadczyć psi. Jeśli zatrzymałeś się na etapie słowa nie ma bo nie. Czego to dowodzi - ignorancji.
Zamknięcie tematu - jeśli Ci pomoże zrozumieć istotę psi.
Jeśli po przez zaprzeczenie istnienia możesz uzyskać spokój, z pewnością nie posiadasz żyłki poszukiwacza.

Sto9 - zawsze dojdziesz tam gdzie chcesz.
Zatrzymujesz się również tam gdzie pragniesz ;-).
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Cóż, poszukiwałem i zrezygnowałem w miejscu kiedy zdałem sobie sprawe, że kula psi istnieje tylko w moim umyśle poprzez autosugestie i inne podobne sprawy, już o skurczu mięśni dłoni nie wspominam. Kiedyś chciałem przesuwać długopisy siłą woli, nawet z kumplem bawiliśmy się w telekineze. Ale póki wszystko świadczy przeciw tym zjawiskom nie sposób uznać tego za prawdę.
Aha - i zamykanie tematu w tym dziale do mnie nie należy, moje złe macki moderatorskie nie sięgają aż tak daleko :)
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aidil:

Kiedyś przeczytałam, ze niewidomi czują kolor. Postanowiłam sprawdzić. Zajęło mi trochę to czasu zanim poczułam to co oni. Poczułam że kolory mają energię ogóle. Później że mają ją różną. następnie że długość fali jest inna w przypadku każdego koloru.

Innymi słowy, jesteś wstanie identyfikować kolory bez udziału zmysłu wzroku, tak? Jest to akurat rzecz bardzo łatwa do empirycznego sprawdzenia. Odpowiednie kontrolowane warunki, całkowicie szczelna przepaska na oczy, jednakowe przedmioty o innej barwie i przystępujemy do testu.
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Indoctrine:

Są badania, ale nadal sceptyków jest wielu. Instytut posiada i warunki i pomieszczenia w odpowiedni sposób utrzymujące temperaturę, zatrzymuje fale elektromagnetyczne i takie tam przeszkody. Oczywiście ale sceptyków są to fanaberie, ale dla osób z dużą wrażliwością są to istotne przeszkody.

Pozwolę sobie wkleić wzór odpowiedzi na niewygodną propozycję.

Jeśli jednak Aidil zgodzisz się podnieść rękawicę, to chylę czoła.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mithrandir - to co napisałeś świadczy o tym, że nie odczułeś energii. Tylko tyle.
Jak masz coś odczuć kiedy jesteś spięty.
Zapraszam do ćwiczeń.

Indoctrine - przecież o tym pisałam.
Do doświadczeń posłużyłam się zeszytem z kolorowymi kartkami.
Połóż dwie np. czerwoną i niebieską.
Zamknij oczy.
Rozluźnij się. Powoli opuszczaj dłonie nad kartki.... zatrzymaj na wysokości powiedzmy ok 10. cm.
Lekkimi ruchami w dół i górę szukaj różnicy temperatury.

Unieś dłonie na wys. ok 20 cm. powoli opuszczaj aż odczujesz temperaturę.

Holi - rękawicę ? kto ją rzuca. Jak rozumie jest to wyzwanie ?
Przecież ja nie mam problemów. Coś mi uciekło ?
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aidil, krótka piłka: Jesteś wstanie poddać się eksperymentowi w rozpoznawaniu kolorów bez udziału wzroku?
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z 2 kolorami za dużą rolę gra przypadek.
Pomalowałem kartki na różowo i zielono.
Zakryłem opaską oczy dokładnie. Kazałem drugiej osobie przemieszać kartki.
Bez żadnych wyczuwań energii wskazałem poprawnie 7/10 razy....

Z 10 kartkami (10 różnych kolorów) ani razu nie wskazałem poprawnie choć 1 koloru na 10 prób.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Indoctrine - krótka odpowiedź - przecież to Ty masz problem.
W podobny sposób doświadczysz mojej radości z mojej kąpieli.
Mojego jedzenia lodów itd. Masz problem.... i to jest twój problem. Nie przenoś go na nikogo.

Har-Magedon - Nie myśl o przypadkach tylko ćwicz. Kolory przeciwstawne czerwony - emituje ciepło.
Niebieski - zimno.
Poczuj różnicę - temperatur.
Następnie zauważysz, że na innej wysokości ( odległość od kartki ) zaczynasz czuć ciepło lub zimno.
Możesz wprowadzać inne kolory i ich większą ilość. Później. Teraz nabierz pewności. Zapamiętasz temperaturę i długość fali. Tak jak nauczyłeś się rozróżniać smak słony i słodki. Nawet jak są pomieszane jesteś wstanie je oddzielić.

Jak chcesz następne ćwiczenie:

Przygotuj klocek w kształcie trójkąta i koła.
Na początku nawet możesz wiedzieć co sprawdzasz a nieżałościwie uczysz się rozpoznawać.
Zamknij oczy i unieś dłoń na ok 20cm. - sprawdź czy na tej wysokości jesteś w stanie odczuć kształt.
Oczywiście że możesz delikatnie upuszczając dłoń rozpoznawać kształt. Przecież dopiero uczysz się tego sposobu. Dobrze jak na początku klocki są tego samego koloru.
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aidil, ja nie mam żadnego problemu, ale widzę, że jak każdy na tym forum twierdzący, że posiada jakieś zdolności nie odważysz się zaprezentować ich. Spoko. Nie spodziewałem się innej reakcji.
Małe dzieci też często twierdzą, że coś niesamowitego potrafią, a jak je poprosić by pokazały, mówią, że nie się wstydzą, nie chcą albo jeszcze inne przyczyny..

Aha, nie interesuje mnie sprawdzanie tych "zdolności" na sobie, tak samo jak nie interesowałoby mnie uczenie się na pamięć "Pana Tadeusza" gdyby ktoś mi powiedział, że się go nauczył a ja chciałbym go przetestować.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Indoctrine - cóż, jak każdy którego stać tylko na twierdzenie, opowiedz mi, sprawdź za mnie , potrafisz patrzeć, podglądać zamiast doświadczyć, spróbować przeżyć coś samemu. Twój wybór.

Właściwie niczego się więcej nie spodziewałam, chociaż nie - pomyślałam, że może jednak będziesz chciał poznać to co masz na wyciągnięcie ręki. Obejrzeć to co inni widzieli. Zjeść te lody, które naprawdę są i mają świetny smak.

Twierdzenie, że nie interesuje Ciebie sprawdzanie na sobie, ale chcesz sprawdzać mnie ? świadczy o czym?

Porównanie które przedstawiłeś było :( .
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Cóż, można było się spodziewać obrotu tej sprawy. Cała wiarygodność Aidil spadła drastycznie, jak i wszystkich psioników. Kryzys nastąpił już po działaniach Fenixa, teraz tylko został potwierdzony.
Miłego oszukiwania innych i samego siebie, to mój prawdopodobnie ostatni post w tym temacie, być może i dziale.
Pozdrawiam sceptycznych
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mithrandir - Moja wiary godność spadła? Kiedy ? Imputujesz coś. Czy inni psionicy wiedzą o Twojej decyzji. Co ta decyzja oznacza dla nich ? dla mnie ? Dla energii która jest ? Obraziłeś się na psi tylko dlatego, że nie chce Ci się zdobyć na samo krytykę.

Sam siebie oszukujesz, twierdząc że czegoś nie ma. Pójdź i sprawdź sam. Odwagi i jeszcze raz odwagi. Nie wyręczaj się innymi. Zarzucasz mi oszukiwanie innych. Kiedy i gdzie to zrobiłam.
To ty twierdzisz, że nie interesuje Ciebie psi. W czym więc problem ?

Podjąłeś jakąkolwiek próbę ? Nie. Nie byłeś, nie widziałeś a chcesz wydawać opinię ?

Podejmujesz próby obrażania ludzi których nie masz pojęcia.
Obrażasz innych ponieważ wymieniasz poglądy ze mną ?
Opuścisz ten dział ponieważ co ? : musiałbyś przyznać że jest coś na co Cię przerosło - działanie? Boisz się sam sprawdzić co jest za rogiem ? i wysyłasz kogoś ? A jak ten ktoś nie idzie to krzyczysz , że jest tchórzem ?

Mam za Ciebie nie tylko zobaczyć i sprawdzić, ale postarać się, abyś w swej łaskawości zechciał zaakceptować moje doświadczenia ?
Jakim prawem chcesz obrazić mnie i innych. kto Ci dał na to legitymację ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych