Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
589 odpowiedzi w tym temacie

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mithrandir - Moja wiary godność spadła? Kiedy ? Imputujesz coś. Czy inni psionicy wiedzą o Twojej decyzji. Co ta decyzja oznacza dla nich ? dla mnie ? Dla energii która jest ? Obraziłeś się na psi tylko dlatego, że nie chce Ci się zdobyć na samo krytykę.

Jaką znowu samokrytykę ? To teraz ja mam się krytykować ? Schowałaś głowę w piasek tak jak Fenix. Tym razem nie udało Ci się z tego wywinąć. Stwierdzam fakt, który każdy kto czytał ten temat może zauważyć. A to, że ja mam taką opinie i taki sąd o takich ludziach to już niestety żadna wina jakiejś 'energii' czy coś.

Sam siebie oszukujesz, twierdząc że czegoś nie ma. Pójdź i sprawdź sam. Odwagi i jeszcze raz odwagi. Nie wyręczaj się innymi. Zarzucasz mi oszukiwanie innych. Kiedy i gdzie to zrobiłam.
To ty twierdzisz, że nie interesuje Ciebie psi. W czym więc problem ?

Sprawdzałem i to wiele razy. Póki co to Ty się oszukujesz, gdyż nie chcesz zaprezentować swoich 'zdolności', które reklamujesz od początku Twojej obecności na tym forum. Jakiej znowu odwagi ? Jeśli ja nie umiem rzucać psi-ballami to chętnie zobacze jak to robi inna osoba. Jak na razie żaden osobnik nie był na tyle miły i nie miał na tyle odwagi aby w kontrolowanych warunkach pokazać swoje umiejętności.

Podjąłeś jakąkolwiek próbę ? Nie. Nie byłeś, nie widziałeś a chcesz wydawać opinię ?

Skąd Ty możesz o tym wiedzieć ?

Podejmujesz próby obrażania ludzi których nie masz pojęcia.
Obrażasz innych ponieważ wymieniasz poglądy ze mną ?
Opuścisz ten dział ponieważ co ? : musiałbyś przyznać że jest coś na co Cię przerosło - działanie? Boisz się sam sprawdzić co jest za rogiem ? i wysyłasz kogoś ? A jak ten ktoś nie idzie to krzyczysz , że jest tchórzem ?

Po pierwsze, mogę przytoczyć cytat mojej wypowiedzi, w której nikogo nie obrażałem. Po drugie nie stosuj tej socjotechniki, która tutaj, w świetle tej sprawy jest chybiona. Nic mnie tutaj nie przerosło, za to Ciebie tak.
Boisz się przeprowadzić eksperyment, przyznaj to otwarcie a nie zręcznie odwracaj uwagę od sedna sprawy.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mithrandir - Kiedy chowałam głowę w piasku ? dlaczego i jakim prawem porównujesz mnie do człowieka którego nie znam i nie wiem co zrobił ?
Z czego i kiedy się wywinęłam ? Braliśmy udział w jakiś zawodach ? Jakimś wspólnie zaplanowanym przecie wzięciu ? Coś mnie ominęło ? podjąłeś sam decyzję ? Kiedy coś ze mną omawiałeś ?
Znowu zasłaniasz się innymi> inni widzieli i przeczytali ? pytam co widzieli i co przeczytali.

Nie pisałam nigdzie, że rzucałam psibalami.
Pokaż mi i udowodnij, że się starałeś.
Są oczywiście osoby które potrafią odczuwać i pobierać energię z przestrzeni. Są również te które potrafią z materii astralnej zrobić tz. kulki. Zapewne i potrafią tą energią manipulować.

Jest to forum para... od samego początku pisałam o swoich doświadczeniach, czy chociaż raz chciałeś zacząć doświadczać ze mną. Zwróciłeś się z pytaniem jak to robię ?

Spotkałam sie właśnie na tym forum z osobami z którym udało nam się wspólnie przeprowadzić małe doświadczenia.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mithrandir - Kiedy chowałam głowę w piasku ? dlaczego i jakim prawem porównujesz mnie do człowieka którego nie znam i nie wiem co zrobił ?

Muszę chyba łopatologicznie wszystko wytłumaczyć:
Schowałaś głowe w piasek na propozycje testu potwierdzającego Twoje rzekome umiejętności psioniczne. Porównuję Cie to Fenixa, gdyż zrobił dokładnie to samo z małymi różnicami. Prawie wszyscy na tym forum wiedzą o jego show, dlatego nie udawaj że nic o tym nie wiesz.

Z czego i kiedy się wywinęłam ? Braliśmy udział w jakiś zawodach ? Jakimś wspólnie zaplanowanym przecie wzięciu ?

Spójrz strone wstecz i posty Indoctrine.

Znowu zasłaniasz się innymi> inni widzieli i przeczytali ? pytam co widzieli i co przeczytali.

Przeczytali Twoje czcze gadanie, obracanie całej sytuacji przeciwko Indoctrine i mnie, oraz socjotechniczne zagrywki.

Nie pisałam nigdzie, że rzucałam psibalami.

Jest takie coś jak uogólnienie. Przytoczę słownik: rozciągać na szerszy zakres lub na ogół czegoś wnioski, twierdzenia sformułowane na podstawie grupy zjawisk, faktów, przesłanek; dokonywać syntezy, generalizować.

Pokaż mi i udowodnij, że się starałeś.

A to komiczna zagrywka. Teraz ja mam coś udawadniać, zamiast osoby, która od roku chwali się na każdym kroku, że odczuwa energie subtelne, widzi aury, rozróżnia kolory rękami itd. Pudło.

Są oczywiście osoby które potrafią odczuwać i pobierać energię z przestrzeni. Są również te które potrafią z materii astralnej zrobić tz. kulki. Zapewne i potrafią tą energią manipulować.

Póki nie jest to zaprezentowane szerszemu gronu i udowodnione, na razie manipulują tylko swoimi autosugestiami i w skrajnych przypadkach urojeniami.

Jest to forum para... od samego początku pisałam o swoich doświadczeniach, czy chociaż raz chciałeś zacząć doświadczać ze mną. Zwróciłeś się z pytaniem jak to robię ?

Po co mam się pytać o cos co już wiem ? Dziwne, że po 543 Twoich postach jeszcze nie wiedziałbym z jaką osobą mam do czynienia.

Spotkałam sie właśnie na tym forum z osobami z którym udało nam się wspólnie przeprowadzić małe doświadczenia.

Ok, czekam na wyniki tych eksperymentów.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Musisz być taki grubiański?
Kiedy mi ją złożyłeś ?
Kiedy odmówiłam ?
A może sama zaproponowałam ?

Co wiedzą wszyscy ? jacy wszyscy ?
Sprawdziłeś kiedy się pojawiłam ? na forum.

Ci wszyscy to kto ? Ty...
Czym różni się moje udowadnianie od twojego ?
To tym że ja mam Ci coś udowadniać ?
Może to TY sie postaraj i udowodnij sobie.

Jeśli kiedykolwiek będę chciała cokolwiek komukolwiek udowadniać, zrobię to wtedy kiedy będę miała ku temu powód.

Nie widzę w tobie powodu.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Widzę, że nie rozumiesz o co chodzi. Dochodzę do wniosku, że nie będe marnował więcej mojego cennego czasu niż tłumaczenie łopatologicznie kolejnych zdań, na które mój 'dyskutant' reaguje stosem pytań.

Dla mnie jak i dla innych trzeźwo myślących ludzi ten dział będzie wylęgarnia kolejnych fantasmagorii i złudzeń. Swoimi postami tylko potwierdziłaś jak psionicy uczuleni są na słowo 'dowód', 'udowodnić' i 'eskperyment'. Powtórze się, życze przyjemnego oszukiwania samego siebie i innych. Żegnam
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zadałam Ci pytanie czy masz legitymację innych osób ?
Kto upoważnił Ciebie do sprawdzania mnie a nie siebie?
Dlaczego tworzysz prawa tam gdzie nie masz uprawnień ?
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Har-Magedon - Nie myśl o przypadkach tylko ćwicz...

Dlaczego mam nie zwracać uwagi na rzecz, która w takim eksperymencie 50/50 szans ogdywa ogromną rolę? Nie bawiłem się w odczuwanie różnic temperatury bo to nic nie da..bez autosugestii [wiary] nie ma efektu, proste.

Zrób sobie 10 kartek i 10 razy spróbuj rozpoznać barwę kazdej z zasłoniętymi oczami [poproś drugą osobę żeby przemieszała kartki dość dobrze] to zobaczysz, że liczba poprawnych odpowiedzi drastycznie spadnie.

Zresztą szkoda mi czasu na trenowanie rzekomej umiejętności wyczuwania dłoniami barw, którą dają mi oczy z o wiele szybszym efektem i zawsze poprawną odpowiedzią..

Kto upoważnił Ciebie do sprawdzania mnie a nie siebie?
Dlaczego tworzysz prawa tam gdzie nie masz uprawnień ?

Proszę daruj sobie takie retorycznyne pytania zalatujące socjotechniką na kilometr...Ty twierdzisz, że posiadasz umiejętność, on chce to sprawdzić, w czym problem?
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Har - Magedon - w jaki sposób osoby niewidome odczuwają kolory ?
Właśnie dłonią. Uczyły sie właśnie tak jak Ci zaproponowałam.
Podobnie ucząc się kształtu. Oni potrafią skupić się na nauce i nie szukają wroga w nauce.

Czy jest przyjemnie zjeść lody - jasne.
Czy przyjemnie jest patrzeć się na jedzącego ? gdzie jest tu satysfakcja ?
Chce sprawdzić co ja czuję ?
Szczyt jego możliwości ?

Zanim wejdziesz na szczyt poćwicz na małych górkach.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aidil, nie ma co się denerwować.. Ot, powiedziałaś, że coś umiesz, stwierdziłaś, że nikomu tego nie udowodnisz z tych co tu proponują doświadczenie. Twoja wola. Oczywiście nie dziw się, że to oznacza iż sporo osób uzna Cię za oszustkę i mitomankę. To naturalna konsekwencja takiej Twojej postawy.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Indoctrine - jestem nad wyraz spokojna, ale przyznaje zdegustowana.
Wskaż mi miejsce kiedy i komu powiedziałam, że chcę coś udowadniać ?

Forum para... jest forum samych sceptyków ?

Może napastliwość jest cechą wszech miar pozytywną ?

Chcesz mnie egzaminować ?

Chcesz mnie egzaminować, czy obrażać.

Zadam Ci pytanie? kiedy i co zrobiłeś aby poznać energię ?

Powiesz wszystko?
Czy mam Ci powiedzieć, że oszukujesz?
Mogę Ci powiedziesz ,że jesteś leniwy ?
Ze się nie starałeś, że nie posiadasz rozwiniętych zmysłów, ze dopiero powinieneś poćwiczyć. Ja poświęciłam swój czas aby osiągną to co potrafię.
Znalazłam czas i ochotę. Jak efekty były powolne...byłam pokorna i cierpliwie ćwiczyłam. Przez myśl mi nie przyszło napaść kogokolwiek. Czerpałam wiedzę z książek.
Byłam egzaminatorem sama dla siebie.
W cyrk mnie nie interesuje.
Chcesz mnie obrazić ?
Poczujesz się lepiej.
Odpowiedz sobie - co zrobiłeś aby nauczyć się tego co ja.
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Widze, że dalej w dyskusji dreptamy w miejscu, cóż nie będę lał wody na koło młynu.

Przeglądnij najstarsze tematy na forum i zobacz jak wyglądało bez sceptyków..kółko wzajemnej adoracji.
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nigdzie Aidil nie mówiłaś, ze chcesz coś komuś udowodnić, to prawda. Ale też pisałaś o tym, iż masz pewne zdolności z gatunku paranormalnych. Jeśli ktoś mi mówi, że potrafi jakąś ciekawą rzecz czynić, naturalne jest iż chciałbym potwierdzenia tego. Słowa mają to do siebie, że można powiedzieć wszystko, ale weryfikowane są przez czyny.

Forum paranormalne w moim pojęciu zajmuje się rzeczami, które nie są znane/akceptowane przez ogół, lecz robi to zachowując pewne standardy. Bajanie o tym jak to ktoś lewituje, rozpoznaje kolory, czyta w myślach, ale pod żadnym pozorem nie udowodni tego, nie jest paranormalne, tylko dziecinne.

Nie interesuje mnie osobiście uczyć się tych rzeczy, tak jak nie interesuje mnie na przykład uczyć się lotnictwa, a pokaz kunsztu pilotów lubię obejrzeć. Tylko że ich mogę, a te masy ludzi potrafiących rzekomo czynić jakieś paranormalne rzeczy nie...
  • 0

spamspam.

Tytuł

• Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Podzielę się z wami filmikiem, który bardzo mi się spodobał. Jest taki budujący jeśli chodzi o zmęczenie przy treningach itp. Oto on.
http://pl.youtube.co...h?v=xy20LzMiepg
pod koniec filmiku są wypisane strony gdzie można obejrzeć całe filmy.
Pozdrawiam wszystkich psioników... i sceptyków ( za to, że są dają nam czasem wycisk i motywację do treningów ;) ).
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Indoctrine - Jesteśmy na forum para... tak interesuje mnie ta tematyka, dlatego trafiłam tutaj a nie do lotnictwa.
Masz rację, pisałam że ćwiczyłam i ćwiczę i dzięki temu doświadczyłam i doświadczam.

Uzurpujesz sobie prawo oceniania mnie ? W imię czego ?
Kogo do tej pory zweryfikowałeś ?

Chcesz potwierdzenia ? i ja mam Ci je dać ?
Sam nie chcesz podjąć wysiłku a mnie chcesz oceniać i weryfikować ? jesteś minimalistą ? prowokatorem ?

Zjawiska paranormalne - oznaczają - obok normalności.
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Każdy może oceniać każdego jeśli ma na to ochotę.
A nie zweryfikowałem nikogo pod względem umiejętności nadnaturalnych, bo takich ludzi tu raczej nie ma.. Nie raz różni proponowali eksperymenty i nigdy się nie doczekali jakiejś sensownej odpowiedzi... Wszyscy podobnie jak Ty teraz odwracali kota ogonem, oburzali się itp.

Zjawiska paranormalne nie oznaczają jednak tego, że nie da się ich weryfikować. Bo się da, jeśli wywierają jakikolwiek faktyczny efekt na rzeczywistość.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych