Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Please log in to reply
589 replies to this topic

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz rację możesz oceniać siebie i każdego kogo masz ochotę.

Masz również pełne prawo twierdzić że nie ma ma tutaj nikogo, jeśli tak uważasz.

Zjawiska paranormalne oczywiście są i są definiowalne. Inna rzecz jest z weryfikacją. Weryfikują zawsze ludzie z tak zwanej branży.... Z tego co twierdzisz .... brak Ciebie w tej grupie.

Jak zaczniesz się choćby w najmniejszym stopniu interesować zjawiskami paranormalnymi zauważysz, że posiadają wpływ na rzeczywistość.
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spotkałam sie właśnie na tym forum z osobami z którym udało nam się wspólnie przeprowadzić małe doświadczenia.

Aidil, rozwiń proszę temat, może wreszcie oprócz paplaniny uda się coś wnieść do tego tematu.

Inna rzecz jest z weryfikacją. Weryfikują zawsze ludzie z tak zwanej branży.... Z tego co twierdzisz .... brak Ciebie w tej grupie.

Chyba nie trzeba być związanym z branżą para, żeby móc zauważyć, czy ktoś podaje poprawny wynik (przykładowo pomiaru koloru kartki bez udziału wzroku), czy nie.

Jak zaczniesz się choćby w najmniejszym stopniu interesować zjawiskami paranormalnymi zauważysz, że posiadają wpływ na rzeczywistość.

Przykład?
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holi - cóż mogę powiedzieć ponad to, że przeprowadziłam doświadczenia z osobami z tego forum.
I prawdę powiedziawszy nie dziwię się, że nie zależy im aby to potwierdzić.
Oczywiście wiem również, jaka może być reakcja np. sceptyków. Ale dziwisz się ? Ja nie.

Paplanina - jak twierdzisz. Chcesz zdeprecjonować moją osobę, poczujesz się lepiej ?

Pomoże Ci to poznać światy subtelne?

Osoby które podjęły minimalny wysiłek i zrobiły to doświadczenie z kolorami oraz drugie z rozpoznawaniem kształtu,
będą wiedziały, że świat fizyczny i ciało fizyczne jest jednym z wymiarów które znały do tej pory.
Przecież Holi, na pewno nie chodzi nikomu o podglądanie na przykład mnie jak ja to robię.
Gdzie jest chęć przeżycia i uczestnictwa?

Przecież wszystko co istnieje posiada wpływ na otoczenie.
Jeśli wzbudzisz energię, przekształcisz ją, nadasz jej kierunek = Holi, przecież to oczywiste, że wpłyniesz na otaczającą Ciebie i mnie rzeczywistość.
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiście wiem również, jaka może być reakcja np. sceptyków. Ale dziwisz się ? Ja nie.

Cóż, jeśli nawet nie chcesz napisać, co to było za doświadczenie, to nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji z tobą. Jest to po prostu bezcelowe. Piszesz ciągle to samo, tylko innymi słowami.

Paplanina - jak twierdzisz. Chcesz zdeprecjonować moją osobę, poczujesz się lepiej ?

Jeśli odnosisz to do siebie, to przez grzeczność nie zaprzeczę. Ja również uczestniczę w ten ponad 30 stronicowej paplaninie. Jedna strona dyskusji chce konkretów, druga strona zbywa ją socjotechniką i pustą retoryką.

Osoby które podjęły minimalny wysiłek i zrobiły to doświadczenie z kolorami oraz drugie z rozpoznawaniem kształtu,
będą wiedziały, że świat fizyczny i ciało fizyczne jest jednym z wymiarów które znały do tej pory.

Eksperyment (zakładam, że żetelnie) przeprowadzony przez użytkownika Har-Magedon:

Z 2 kolorami za dużą rolę gra przypadek.
Pomalowałem kartki na różowo i zielono.
Zakryłem opaską oczy dokładnie. Kazałem drugiej osobie przemieszać kartki.
Bez żadnych wyczuwań energii wskazałem poprawnie 7/10 razy....

Z 10 kartkami (10 różnych kolorów) ani razu nie wskazałem poprawnie choć 1 koloru na 10 prób.

Przecież wszystko co istnieje posiada wpływ na otoczenie.
Jeśli wzbudzisz energię, przekształcisz ją, nadasz jej kierunek = Holi, przecież to oczywiste, że wpłyniesz na otaczającą Ciebie i mnie rzeczywistość.

Oczywiście, na przykład podczas spalania koksu energia chemiczna zamienia się w cieplną i wpływa to pozytywnie na zmianę temperatury w pomieszczeniach zimą ;) . Jednak pisane, że energii można nadać kierunek to herezja.
Dalej nie doczekałem się przykładu. Ponawiam pytanie o wpływ zjawisk para na rzeczywistość.

PS.
Aidil zauważ, że narażasz się na śmieszność. Równie dobrze ja mogę twierdzić, że posiadam zdolność widzenia krasnoludków, które mieszkają w szafkach w kuchni. Nie muszę nikomu tego udowadniać, bo każdy sam się tego może nauczyć - wystarczy przez 5 min dziennie stać na 1 ręce, w drugiej trzymając świecę i koniecznie patrzeć w kierunku północnym. Po takiej praktyce z pewnością każdy będzie mógł zobaczyć krasnoludki. :> Trochę naiwne, prawda?
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holi - możesz uważać co chcesz, możesz probować mnie obrażać i obrażać, czy efektem będzie jak myślisz pogłębienie i rozwój twojej wiedzy ?
Jeśli Twoim zamiarem było nakłonienie mnie czy kogokolwiek do współpracy i podzielenie się swoimi osiągnięciami w tej dziedzinie, to posiadasz świetny sposób na zmotywowanie.

Jesteśmy w tym samym miejscu.

Może nie.
Niektórzy zrobili krok za dużo.

Jak uważasz, że mam prawo narażać osoby które zemną starały się poznać swoje możliwości, na takie ataki?

Mogę oczywiście przestać traktować to forum jako przyjazne osobom.
Mogę.

Świetny sposób.
Życzę powodzenia w trakcie wkraczania w subtelniejsze wymiary.
  • 0

Robert32.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aidil, przeczytałem wszystkie Twoje posty i nasuwa mi się tylko jeden wniosek - jesteś pocieszną oszustką, która tylko pisze, żeby... właśnie. Po co piszesz takie rzeczy? Nie napisałaś nic konkretnego, nic, co mogłoby mnie przekonać i co mogłoby sprawić, że wszystkie te bajki o PSI nie będą wyglądać jak twórczość pacjenta Tworek i będą mieć choć trochę pokrycia w rzeczywistości. Ciągle to samo tylko ubrane w inne słowa. Albo napiszesz coś, co potwierdzi te Twoje 'pożal_się_boże' twierdzenia, albo milcz proszę. Dobranoc.
  • 0

your_choice.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale co wy robicie, kule PSI, i rzucacie nimi o ścianę albo w demony? Za dużo gier się nagraliście..
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Holi - możesz uważać co chcesz, możesz probować mnie obrażać i obrażać, czy efektem będzie jak myślisz pogłębienie i rozwój twojej wiedzy ?

Nie próbuję cię obrażać bo i po co? Jeśli czujesz się obrażona tym co piszę, to raportuj do moderacji. Gdybym chciał kogoś obrazić to bym to zrobił.

Życzę powodzenia w trakcie wkraczania w subtelniejsze wymiary.

Życzę jak najgłupszych rozmówców, może łykną bezkrytycznie kit, który jest tu wciskany.

Jak uważasz, że mam prawo narażać osoby które zemną starały się poznać swoje możliwości, na takie ataki?

Czyli nie dowiem się nawet na czym miało polegać to doświadczenie? Nie to nie. Nie mam zamiaru kontynuować dyskusji z osobą która wciska ludziom kit, a ze swojej strony nie przedstawia niczego wartościowego.

Żegnam, dalsza dyskusja jest bezcelowa.
  • 0

Sk8.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Wyobrażając sobie poczucie ciężaru, ciepła i chłodnego czoła, powoduje się obiektywnie wymierne zmiany fizyczne. Wywołuje je przede wszystkim wegetatywny system nerwowy, niezależny od naszej woli, zmieniający ukrwienie i napięcie mięśni w taki sposób, że sugestie stają się rzeczywistością."

Tak oto "nauka" mówi o kulach PSI. A dokładniej to psychiatrzy :P .
  • 0

Bartos Krwawy.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jakoś mi coś dobrze poszło bo miałem coraz cieplejszą rękę.A wyciągałem ze słońca
  • 0

Paryk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

przed chwila zrobilem takie cos (tzn. probowalem zrobic). wyobrazilem sobie slonce jako zrodlo energii, wytworzylem taka kule w wyobrazni, i nagle poczulem cieplo w dloniach. dodam, zeby nie bylo niescislosci, ze teraz w tym pokoju jest cieplo, tak jak i przed proba, ale dlonie (srodek) byl raczej chlodny. jak tylko przestalem z ta kula, to uczucie ciepla powoli zniklo. czy to mogla byc kula PSI?

BTW: jak spojrzalem na nazwe tematu, to wydalo mi sie, ze bylo napisane "Kula PIS" ;]

EDIT: sprawidzilem tez ze zrodlem: lod. zrobilem, i poczulem chlod w dloniach (silniejszy niz normalnie).

Ja tu nic nie moge powiediec (na poczatku) potem sie rozkrecilem z wyobraźniajest spoko umiem ja przemieszczac i rzucac (w wyobraźni) ale co kurde zrobic zeby w realu móc tym dysponowac wytlumacz czy to w wyobraźni czy w realu
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wytlumacz czy to w wyobraźni czy w realu

Oczywiście, że w wyobraźni ;)
  • 0

Bartos Krwawy.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja i mój kumpel uczymy się je robić dobrze nam to wychodzi i zapraszam na mój temat który sie ukaże 15.05.2008
o kulach PSI i o etyce
  • 0

Paryk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

przed chwila zrobilem takie cos (tzn. probowalem zrobic). wyobrazilem sobie slonce jako zrodlo energii, wytworzylem taka kule w wyobrazni, i nagle poczulem cieplo w dloniach. dodam, zeby nie bylo niescislosci, ze teraz w tym pokoju jest cieplo, tak jak i przed proba, ale dlonie (srodek) byl raczej chlodny. jak tylko przestalem z ta kula, to uczucie ciepla powoli zniklo. czy to mogla byc kula PSI?

BTW: jak spojrzalem na nazwe tematu, to wydalo mi sie, ze bylo napisane "Kula PIS" ;]

EDIT: sprawidzilem tez ze zrodlem: lod. zrobilem, i poczulem chlod w dloniach (silniejszy niz normalnie).

Mi udało się zrobić (Mglistą) na początku widoczną a potem nie kule która rozpychała moje dłonie nie myślałem o tym wcale i spróbowałem rzucić nią w głośnik niestety nie trafiłem w głosnik tylko w monitor który sie prawie zepsuł był żółty obraz w białe kreski po wylączeniu monitora z prądu zaczął normalnie działać. nie wiem jak wy ale ja w to cholernie wierze
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem jak wy ale ja w to cholernie wierze

Ja dokładnie przeciwnie. Oczywiście nie jesteś w stanie tego powtórzyć. A tym bardziej pokazać komuś postronnemu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych