Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
589 odpowiedzi w tym temacie

expert.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up
hmm widze ze ogarniasz temat :D btw
nie moglem znalezc info jak rzucic w kogos psi ball'em
jesli mozesz to wytlumacz mi , najlepiej na privie :)

dziekuje za uwage.
  • 0

expert.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a , i prosze nie pisac ze to jest niebezpieczne , ze mozna komus zrobic krzywde itp ...
  • 0

akacha.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mam pytanie

dzisiaj próbowałem zrobić psi balla 1 raz tak w spokojnej ciszy[nikogo w domu wszystkie światła wyłączone itd.]
robiłem go 3min chciałem by był zimny pobierałem energie z księżyca wyobrażałem sobie że wchodzi we mnie w gdy biorę wdech[nosem bodź buzią] oraz że wchodzi bezpośrednio pomiędzy moje ręce i tam się robi w spiralę itd. takie 2 w 1 ;)
dobra ale do sedna sprawy

byłem bardzo wyczerpany małe zawroty w głowie [nadal są bardzo małe a robiłem psi balla ponad 2h temu]i bardzo mnie oczy bolały[bolą ale słabiej teraz] gdy tylko miałem widziałem światło.Mimo tego wszystkiego psi balla wcale nie czułem :< małe mrowienia ale myślę że to od tego że mi ręka ścierpła[chyba podkreślam].

Proszę o odpowiedź i jakieś wasze teorie poglądy
z góry dziękuje

P.S.piszę to w tym temacie bo nie chcę tworzyć nowego x]
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego ćwiczysz po ciemku ?
Dobrze jest zacząć od pobrania energii w trakcje oddechu przeponowego. Pozwala to na utrzymany poziomu energii własnej w trakcie doświadczenia.
Po doświadczeniach również powinno się uzupełnić powstałe braki energii.
  • 0

casperr1989.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmmm robilem ta kule dzisiaj pierwszy raz...odczucia dosyc dziwne...Na calym ciele czulem chlod i to naprawde porzadny szczegolnie na plecach....za to w dloniach delikatne cieplo probowalem wyobrazic sobie kule ciepla myslac o sloncu,a jednak wyobraznia sie nie sluchala i praktycznie caly czas (oczywiscie w umysle ) widzialem ognista kule,oprocz tego czulem pulsowanie w dloniach? jak cos je odpychalo i przyciagalo,nie wiem jak to opisac, mysle ze kazdy tego doswiadczy nachylajac sie nad ogniskiem kiedy ogien raz bucha raz sie cofa,wiec takie mialem uczucie.

Co do dowodow...
Dopoki tego nie z materializujemy nie uda nam sie normalnie tego zobaczyc ani sfotografowac,ludzie to jest energia ona jest nie widoczna mozna ja czuc i w zaleznosci od tego jak dlugo cwiczymy tym nasze odczucia i doznania beda silniejsze.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

casperr1989 - chłód jaki poczułeś na całym ciele z całą pewnością było spowodowanie podekscytowaniem.

To co poczułeś pomiędzy dłońmi, to mogła być energia Twojego ciała subtelnego - wtórnika eterycznego. Oczywiście mogłeś również odczuć energie astralną, czyli materię astralną.
  • 0

Cáerme.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy jeżeli wyobrżam sobie że energia idzie z wnętrza ziemii przez moje stopy i tak w górę, to mrowienie zaczynające się od stóp i idace w górę w końcu kumulujące się w rękach to własnie ta energia, czy tylko efekt intensywnego myślenia o kolejnych częściach ciała?
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możemy oczywiście zacząć z poziomy mentalnego, czyli wyobrażamy sobie drogę przepływu energii.
Możemy zacząć ćwiczenie z poziomu uczuciowego i otwieramy się na odczuwanie przepływu energii.
Możemy połączyć te dwie możliwości. Nasza podświadomość potrzebuje czasu aby zrozumieć co od niej chcesz. Ty sam również potrzebujesz czasu by poznać i zaakceptować odczuwanie i przepływ energii. Jeszcze zostaje umiejętność wprowadzenia w ruch cząsteczek energii. Powodzenia.
  • 0

Jachondo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na wytworzenie takiego balla wystarczy nawet 10-15 sekund, jestem początkującym ale po mniej więcej takim czasie już coś czuję. Potrafię zmieniać temperaturę psi balla(to może być autosugestia, ale kiedy mówię w myślach "teraz się ochłodź" trochę się skupiam i to działa) Na początku energię pobierałem ze słońca itd ale stwierdziłem że to chała(mało co czułem). Wielu to rozbawi i pomyślicie sobie że robię jaja, ale taka wizualizacja na mnie najlepiej zadziałała. Pijąc sok, wyobrażałem sobie jak płyn leci do mojego żołądka, w żołądku on się ogrzewa tworząc energię. Potem ją przenoszę na rękę i podczas drogi przez rękę temperatura energii się zmienia. Dlatego moje kulki nie zmieniają temperatury od razu. Stworzenie psi balla którym mogę operować czuję go bdb i mogę zmieniać jego temperaturę(jeśli to faktycznie kulka a nie autosugestia. Ale wyraźnie czuję kiedy chcę że jest takie zbiorowisko ciepła w ręce lub zimna.) Należy się w tą zagłębić. A przede wszystkim wierzyć. Zobaczymy jak to będzie : ) Wybaczcie niezbyt spójną wypowiedź ale jestem tym trochę "podniecony" bo dopiero co obcuję z LD i PSI i już czuję efekty :) Pozdrawiam. Jachu
  • 0

#550 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

Mam pytanie. Od około półtora roku interesuje sie energia Psi. Na początku zacząłem od psi-balla jednak potrafiłem tylko spowodować intensywne odczucie odpychania się dłoni i jak próbowałem sie ściskać to taki opór jak bym balona miał między rękoma .Następnie chciałem wizualizować balla ale ,ze mi się to nei udało to zakończyłem praktyki i postanowiłem tylko zbierać energie w dłoniach i dość skutecznie czasami mam nie kontlowany przypływ energii i czuje w palcach lub jednym palcu straszne gorąco ,ale bez uczucia bólu .
Jednak chciałbym nauczyć się robić widzialne kulki ,ale mam problem bo mam słabe umiejętności wizualizacji i w żaden sposób nie potrafi sobie wyobrazić tej kulki :\ .A Mozę robię coś źle np : energia mi ucieka ,albo nie umiem jej prawidłowo formować ?
  • 0

Pieras.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Conversie kula PSI jest wolną energią i nie ma określonej barwy etc. jednakże można przekonać swoj mózg że... "tam coś jest, tam coś naprawde jest i to ma taki kolor i sie rusza". Nie możesz wytężać swojego wzroku natomiast wytęż swój umysł taka moja rada :].

Co do moich przeżyć z PSI to miałem ostatnio jedno dość ciekawe. Znajomy miał kamień do którego ładował swoją negatywną energię... i dał mi potrzymać ._. Waliło od tego równo i niefortunnie troche takowej zaapsorbowałem. Uznalem, iż trza sie jej pozbyć i zaczołem kształtować kulke psi. 10 sek... miałem kule średnicy 15cm kruczo czarną, która tak waliła negatywną energią, iż wierzcie mi biada temu kto by nią oberwał. Tak więc moja rada na przyszłość niedotykać takich kamieni!

Co do dodatkowych rad nie walić psikami w przedmioty bo sie moze odbić :]
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pieras - Cóż, każdy rodzaj energii posiada swój kolor. Możemy wpłynąć na zmianę koloru energii, oczywiście jeśli posiadamy wiedzę i posiadamy tą umiejętność.
To co napisałeś o zgromadzonej energii w kamieniu, lub przedmiocie jest zjawiskiem dosyć znanym. Wykorzystywanym podczas tworzenia amuletów, talizmanów oraz w przenoszeniu zaburzeń energetycznych na roślinę , zwierzę, lub kamień.
Masz racje twierdząc, że powinno się dotykać takich kamieni.
W zamieszkałych czasach kiedy taką wiedzę posiadali kapłani, szamani oraz to, że posiadali wówczas umiejętność pozwalającą przekonać ludzi,aby miejsca w których składane były właśnie te kamienie, za pomocą których zaciągało się zaburzenie energetyczne omijali.
  • 0

spamspam.

Tytuł

• Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przy tworzeniu psiballi ważne jest wyciszeni i skupienie. Gdy będziesz się koncentrować tylko na przemieszczaniu energi między ręce i formowaniu kuli, nie będziesz spięty itd. pójdzie ci łatwiej. Proponuję puścić sobie jakąś uspokajającą muzyczkę, lecz bardzo cicho. Też powinno pomóc.
  • 0

Szymontj.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj miałem okazje doświadczyć po raz pierwszy czegoś w rodzaju masazu przy tworzeniu psi-balla.Koncentrowałem się i poczułem jakby mięśnie w lewej ręce zazęły się samowolnie poruszać.Potem miałem odczucie przepływania wody z reki do ręki.To był 1 raz (odczucia nie psi-balla).Chwilę potem zaczałem tworzy nowego i przy zbliżaniu rąż poczułem lekkie odpychanie gdy mój ojcie wsadził ręke stwierdził iż miał wrazenie jakby przekuł bańke.
To jest rzeczywiste czy to auto-sugestia?
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wygląda na to, że poczułeś przepływ energii, a Twój ojciec poczuł energię astralną.
powodzenia w dalszych ćwiczeniach.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych