Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tworzenie PSI balla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
589 odpowiedzi w tym temacie

Adept Chaosu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Początkowo można próbować zbliżając i oddalając ręce do/od siebie. Warto przyłączać się też do 2 lub więcej źródeł (np. ziemia i księżyc, niech powstanie strumień-rzeka, z której część wody-energii przekierowujemy na ręce i do psi balla ). + polecam NEW Roberta Bruce'a
  • 0

yankus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytałem o tym wszystkim , o tym że najłatwiej jest stworzyć takową kule przez emocje lub skupienie. Próbowałem skupić się na płomieniu świeczki, oraz na jakiś emocjach z powodu tego że jutro trzeba iść do szkoły. Po chwili poczułem w rękach ciepło co to mogło być?
  • 0

spamspam.

Tytuł

• Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skurcz! :) A tak na prawdę to proponuję podejść do tematu bardziej tradycyjnie. Poczytaj arty o wizualizacji. Jeśli twój sposób ci pasuje to ok, lecz większość woli właśnie wizualizację. :)
  • 0

Piotrek.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witajcie.
Yankus... Patrzenie w ogien i czucie ciepla. Moze twoj mozg na widok ognia przywolal z przeszlosci moment kiedy mialem kontakt z ogniem? Trudno jest odpowiedziec na Twoje pytanie kiedy nie zna sie za bardzo przyczyn. Jedno co moge powiedziec z pewnoscia to powtarzaj to kazdego dnia. Chociazby nawet przez 15 minut az sam dojdziesz do tego co to tak na prawde jest. Wazne jest tez abys przed tym sie wyciszyl. Sprobowal nie myslec przez chociaz 5 minut, oddychac powoli i na koncu powiedzial Sobie co chcesz osiagnac po czym wyslac swoja energie i odebrac do/od wszystkiego co znasz i potrafisz Sobie wyobrazic. Oraz najwazniejsza czesc. Nie spiesz sie nigdy i zawsze badz pozytywny. Pomysl, ze za kazdym razem jest to jak sprawdzanie Twojej osoby czy jestes tego godzien. Powodzenia gdyz takie sprawy zmieniaja zycie na lepsze.
  • 0

yankus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mógłby ktoś opracować dla mnie jakieś sposoby do nauki kontrolowania energii PSI? Bo trochę się w tym gubię.
  • 0

spamspam.

Tytuł

• Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chcesz się dowiedzieć coś o psionice? Wpisz "psionika artykuły" w wujka google, a na pewno jakaś stronka z artykułami ci wyskoczy. Powodzenia w ćwiczeniach.

Użytkownik stachi edytował ten post 05.10.2009 - 21:22

• 0

Boniak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Najpierw musimy ustalić miejsce tworzenia. Morze go stworzyć gdziekolwiek. W dłoniach na końcu pokoju lub na biurku.

2. Trzeba wybrać miejsce pobierania energii. Możemy to zrobić z naszą energią jednak szybko się zmęczymy. Mogą to być planety lub przedmioty. Większość ludzi wybiera planety ponieważ mają najwięcej energii.

3. Aby ją pobrać musi my sobie uświadomić że np. leje się nam na głowę wodospad energii, albo że jesteśmy podłączeni do nie i pobieramy energie.

4. Następnie kierujemy naszą energie do rąk i staramy się ją skupić pomiędzy nimi w dowolnym kształcie. Np kuli sześcianu itp. Jednak najlepiej to zrobić w kształcie kuli.

NO TO DO DZIEŁA

Złóż ręce w kształt kuli i zacznij pobierać energie. Ustal kształt i skup energie rękoma. Gotowe Masz PSI BALLA
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozumiem, że skoro udzielasz rad, to masz tą technikę opanowaną do perfekcji, a PSI balle tworzysz na zawołanie...zatem poproszę o jakiś filmik ;]
  • 1

Boniak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie. nie stworze psiball tak na zawołanie zapomniałem podkreślić że to nie powstanie od razu tylko po jakimś czasie ćwiczeń.
Ja tworze psiball w około 5-10 min.
  • 0

pawaw1.
  • Tematów: 29
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Boniak:
A czy ten twój psi ball jest widoczny? czy tylko ty go widzisz?... Jak go widać to nagraj jakiś filmik wrzuć na YT i pokaż nam wszystkim jak tego dokonałeś... wtedy "morze" ktoś skorzysta z twoich wskazówek. Tak prawdę mówiąc to nic nowego się nie dowiedziałem z tego co napisałeś.

Wszystko jest tutaj:
http://www.paranorma...?showtopic=4351
http://www.paranorma...showtopic=13701

Użytkownik pawaw1 edytował ten post 31.01.2010 - 15:18

• 1

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mistrzu Zen, wydaje mi się, czy temat o Psi-Ballach, tworzeniu Psi-Ballów już był. Po drugie błędy astronomiczne, wolałbym wybrać gwiazdy, bo to one mają energię, planety tylko ją pobierają. W sumie, gdybyś założył temat 3 lata temu to było by czymś niezwykłym :), ale w 2010 nawet Zeitgeist nikogo nie dziwi. Ja też kieruję prośbę o filmik, podobno Psi-Balle wychodzą na nich.
  • 0

Last.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ale o czym wy gadacie? Przecież psi-ball to tylko wizualizacja. Wystarczy, że podniosę ręcę, zwizualizuję sobie energię w łapie, i już co chcecie mogę z nią zrobić. Na youtube tego nie będzie, bo to, przepraszam, nie istnieje. Umiejętność pracy z energią nie polega na tym, że się widzi kulki, a raczej na tym, że można bez problemów sobie wizualizować co się chce. A czuć to też raczej chyba bardziej mentalnie się czuje. Nie ma potrzeby czuć żadnego ciepła, żeby pracować z energią...
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja też kieruję prośbę o filmik, podobno Psi-Balle wychodzą na nich.

Nie stary Psi-Balle nie wychodzą na filmikach :]
  • 0

gondor.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pytanie. Jestem nowy w tym temacie i przed chwilą na podstawie tego poradnika spróbowałem stworzyć swojego pierwszego PSI-balla, (kilka razy już kiedyś próbowałem ale nic mi z tego nie wychodziło) no więc pociągnąłem energię z ziemi, zacząłem wizualizować i nagle tam gdzie go wizualizowałem poczułem taki jakby chłód akurat tam gdzie wizualizowałem PSI-balla. Moje pytanie brzmi: czy to co poczułem to był PSI-ball?
  • 0

Last.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A chcesz żeby to był psi-ball? Psi-balle to wmawianie sobie nieistniejących rzeczy, taka jest prawda.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych