Aquila, dużo żeś się rozpisał lecz nic z tego nie wynika. Dużo wody po kisielu. Nic więcej. Same tylko slogany i propagandowe próby zmniejszenia wiarygodności nawet K. Kwiatkowski, która była na miejscu katastrofy - PENTAGONU Aquila. Mam prośbę. To nie jest lekcja biologii, więc mi tu tekstów o ewolucji nie wrzucaj. Twoje gadanie jest niezwykle twórcze "na pozór", ale ilość do jakości jest zupełnie niewspółmierna
Ja pominę większość Twojego postu bo w ogóle nie odnosi się do zagadnienia 41 weteranów.
Gdybyśmy mieli pójść za tokiem myślenia zwolenników TS, wtedy musimy przyjąć, że ponad tysiąc architektów i inżnierów (za stroną "Patriots Question 9/11") nie zgadza się z oficjalnymi wyjaśnieniami w sprawie 9/11. Porównajmy teraz tę liczbę do liczby członków American Society of Civil Engineers (144,000), American Institute of Architects (83,500+), American Society of Mechanical Engineers (120,000), Institute of Electrical and Electronics Engineers (365,000+), American Institute of Chemical Engineers (40,000) czy też American Institute of Aeronautics and Astronautics (31,000+). Jak widać liczby są przytłaczające. Trudno bowiem oczekiwać od nas, abyśmy uwierzyli, że 1000 "wątpiących" to głos, który jest głosem naprawdę istotnym. Pomijając już fakt, że wiele osób i z tego "tysiąca wątpiących" wierzy w łatwo udowodnione bzdury (na przykład znacznie zaniżony czas zawalania się wież WTC) okazuje się zatem, że mamy setki tysięcy innych inżynierów z całego świata (organizacje te zrzeszają członków z różnych krajów świata) którzy nie widzą w oficjalnych raportach i wyjaśnieniach niczego niewłaściwego.
Nagle ze 100 zrobiło Ci się tysiąc?
Zobaczmy zatem jakie inne ciekawostki nam wyjdą, gdy spróbujemy zastosować podobne podejście do innych teorii.
Podobno mniej więcej 16% nauczycieli biologii w USA odrzuca teorię ewolucji i wierzy w to, że Bóg stworzył życie kilka tysięcy lat temu. Do znanych ludzi odrzucających teorię ewolucji należą lub należeli między innymi Chuck Norris, George Washington Carver (botanik), Dr Ian Macreadie (biologia molekularna), Duane T. Gish (biochemia) itp. Dodajmy do tego jeszcze naszych rodzimych dziwaków - Macieja Gietycha (profesor dendrologii - fizjologia drzew, genetyka populacyjna drzew leśnych) oraz Mirosława Orzechowskiego (wiceminister edukacji). Obaj panowie twierdzą, że teoria ewolucji to kłamstwo i że powinno się zakazać nauczania jej w szkołach.
Heh. Właśnie o to mi chodzi. Co eweolucja i Giertych mają wspólnego z 41 weteranami?
Co to oznacza? Czy powinniśmy zatem przestać wierzyć w teorię ewolucji
Przypominam kolejny raz. Nie spamuj o ewolucji. Tematy Ci się pomyliły.
Czy ten człowiek w tym cytacie rzeczywiście uważa, że 9/11 to "robota władz USA"? Ja widzę tu jedynie zastrzeżenia co do tego, że nagrania Osamy po październiku 2001 moga być fałszywe ponieważ Osama mógł zostać zabity. Ani słowa o tym, że człowiek ten "podważa oficjalną teorię dotyczącą samych zamachów" lub też wskazuje na to, że 9/11 to robota Busha. Cytat ten nie jest zatem nijak powiązany z wydarzeniami 9/11 i dlatego jako taki nie powinien w ogóle się pojawić na tej liście. Z 41 "weteranów" liczba spadła nam do 40.
Nie manipuluj jego wypowiedzią cwaniaczku. To, że Osama mógł być zabity, to jego domysł na coś oczywistego. Facetowi chodzi o to,o co nam wszystkim - taśma gdzie Osama się przyznaje jest fałszywa, ponieważ na tej taśmie to nie jest Osama Bin Laden. I co więcej. Facet bardzo celnie zauważa ważną kwestię na temat wyglądu i głosu "osobnika z taśmy", więc ja dziwię się Tobie Aquila, że wiedząc o tym, że nie Osama był na nagraniu to kłamiesz Tak. Kłamiesz, bo analizę porównawczą robiliśmy na forum i widać, że gościu na nagraniu to zupełnie ktoś inny.
Major John M. Newman - jego słowa:
Czy mi się wydaje, czy pan ten wyraźnie powiedział "Saeeda Sheikha, (którego pełne nazwisko brzmi Ahmed Omar Saeed Sheikh) i jego niesamowitego wspinania się po szczeblach władzy Al Kaidy oraz o roli, jaką odegrał w wydarzeniach 9/11"? Toż to wyraźne uznanie roli Al-Kaidy w wydarzeniach 9/11.
Szkoda tylko , że Al-Kaida była prowadzona przez ludzi CIA
co ma niby sugerować, że wierzy on w udział USA w tym spisku. Jest to kłamstwo. Oryginał brzmi:
Zależy oryginał czego. Znalazłeś zupełnie coś innego, co nie ma związku z tym co ja przedstawiłem. Wstawiłeś jakiś tekst z źródła, które nawet nie istnieje
Ok. Moje wnioski są takie. Szukałeś w internecie jakichkolwiek wypowiedzi tych ludzi i nie jest ważny okres tych wypowiedzi oraz czego one dotyczyły. Powyjmowałeś sobie z kontekstu coraz to lepsze dla Ciebie fragmenty i to z linków, które nie działają. Cały Twój post to próba podważenia słów zaledwie kilkoro z całej liczby 41. Natomiast kompletnie przemilczałeś chociażby K. Kwiatkowsky, która była na miejscu katastrofy pentagonu. Dlaczego to zrobiłeś? Czyżbyś w neciku nie znalazł jej wypowiedzi, którymi można manipulować?
Użytkownik Muhad edytował ten post 08.02.2010 - 11:16