Skocz do zawartości

Weterani o 11 Września

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
186 odpowiedzi w tym temacie

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jednak nie zmienisz tego, że ona jest świadkiem i to konkretnym i nie ma żadnych powodów do tego, by uważać żej est ona niewiarygodnym świadkiem. Była na miejscu zdarzenia. Szukała śladów. Nic nie znalazła.

Była na miejscu, to fakt, ale wewnątrz Pentagonu, więc nie mogła widzieć co spowodowało eksplozję. Nie szukała szczątków samolotu w płonącym budynku, więc nie można się dziwić, że ich nie znalazła. A jeśli spodziewała się, że zobaczy całego nienaruszonego Boeinga, to tylko pogratulować jej naiwności. Krótko mówiąc, słowa pani Kwiatkowski nie potwierdzają uderzenia rakiety, ani nie obalają uderzenia samolotu.

Użytkownik Lynx edytował ten post 08.02.2010 - 14:54

• 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie słuchajcie Aquili i Mariusha ! oni kłamią, nie potrafię wykazać dlaczego, ale kłamią ! słuchajcie tylko mnie Quintusa vel foxmaila. To chyba ostatnie forum paranormalne na którym nie dostałeś jeszcze permanetnego bana co ? bo już nawet na forum prawda2 się z Ciebie śmieją.
  • 0

#48 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Czy posiada on wystarczającą wiedzę żeby móc twierdzić, że obiekt wyglądał jak pocisk cruise?

Ty chyba jesteś niepoważny. 10latek odróżni samolot od rakiety.

Jakiego dokładnie typ pocisku musiał zostać użyty (bo sama nazwa mało mówi,a z tego co sprawdziłem rodzajów tego pocisku jest całkiem sporo)?

5m długości. Malutkie skrzydła.

Jaka jest prędkość takiego pocisku?

Na rejestratorze podano - prędkość obiektu uderzającego pentagon to 800km/h

Pytań jest cała masa i pewnie pozostaną bez odpowiedzi...

Najpierw przestań się wygłupiać i wróć do swojej postaci głównej. Powielać loginy każdy głupi umie.

I tak w ogóle nie będę końcówki komentował. Dodam na koniec tyle. Nie będę z Tobą dyskutował, dopóki nie spoważniejesz i zakończysz swoje ironiczne podteksty.

Była na miejscu, to fakt, ale wewnątrz Pentagonu, więc nie mogła widzieć co spowodowało eksplozję. Nie szukała szczątków samolotu w płonącym budynku, więc nie można się dziwić, że ich nie znalazła.

Była świadkiem wszystkiego krok po kroku. Nie widziała, fakt...ale była w miejscu katastrofy i nikt szczątków jakichkolwiek nie szuka w płonącym budynku. Taki budynek najpierw trzeba ugasić. Bosheee...

A jeśli spodziewała się, że zobaczy całego nienaruszonego Boeinga, to tylko pogratulować jej naiwności. Krótko mówiąc, słowa pani Kwiatkowski nie potwierdzają uderzenia rakiety, ani nie obalają uderzenia samolotu.

Pani Kwiatkowski jest naukowcem, była na miejscu. Jest inteligentnym człowiekiem i nie róbmy z niej upośledzonej małpy. A Ty kim jesteś? Zwykłym szarakiem, któremu wydaje się ,że wie więcej od niej... to takie Polskie.

Nie słuchajcie Aquili i Mariusha ! oni kłamią, nie potrafię wykazać dlaczego, ale kłamią ! słuchajcie tylko mnie Quintusa vel foxmaila. To chyba ostatnie forum paranormalne na którym nie dostałeś jeszcze permanetnego bana co ? bo już nawet na forum prawda2 się z Ciebie śmieją.

A Ty co, adrenalimy się najadłeś? Ostatnie Twoje posty to albo ktoś psychiczny albo coś tam. Nie świruj :)
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie widziała, fakt...ale była w miejscu katastrofy

Czyli co, jej wiarygodności ma dowodzić jedynie fakt, że była w Pentagonie? Razem z nią było tam parę setek innych osób, które jakoś nie niegują oficjalnej teorii. Może powiesz, że wszystkie są przekupione i tylko dla pani Kwiatkowski zabrakło pieniędzy?
Poza tym są osoby, które przebywały w pobliżu Pentagonu, nie są w żaden sposób powiązane z kręgami probushowskimi i twierdzą, że widziały samolot pasażerski. Ich też olejesz?
  • 0

#50 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Kwestia świadków zawsze jest dyskusyjna. Nie należy zbytnio wierzyć telewizji. Moje dzieci nie będą miały telewizora. To na pewno nie.

Skoro Kwiatkowsky mówiła, że była na miejscu i szukając nic nie widziała, to ja nie mam powodu, by jej nie wierzyć. Ja biorę różne możliwości.
W innym temacie przyznałem się, że coś źle usłyszałem. Chodziło o świadka, który widział pocisk. Mój błąd, ale przyznałem się do niego. Wiesz dlaczego? Wynika to z naszego odmiennego podejścia do zagadnienia. Ty dla zasady się bawisz, chociaż wiesz że USA mają za paznokciem masę brudu, co już ich stawia w cieniu podejrzenia. Taki światopogląd jest bezpieczniejszy i będziesz bardziej poważany dzięki niemu. Wygodnie.
Mi natomiast leży na sercu to co się stało i nie podoba mi się polityka okupanta - USA. Proste.
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skoro Kwiatkowsky mówiła, że była na miejscu i szukając nic nie widziała, to ja nie mam powodu, by jej nie wierzyć.

A jakie masz powody, by nie wierzyć znacznie większej ilości świadków, które widziały na własne oczy samolot uderzający w Pentagon? Na razie mam wrażenie, że jedynym kryterium, jakie uznajesz, jest zgodność z akceptowaną przez ciebie teorią spisku.

Ty dla zasady się bawisz

Nie, Muhadzie. Z nas dwóch jedynie ty działasz na forum wyłącznie dla zasady, sam to niedawno przyznałeś. Ja szukam tylko ciekawych opinii i możliwości do wymiany opinii.
  • 2

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Aquila, dużo żeś się rozpisał lecz nic z tego nie wynika. Dużo wody po kisielu. Nic więcej. Same tylko slogany i propagandowe próby zmniejszenia wiarygodności nawet K. Kwiatkowski, która była na miejscu katastrofy - PENTAGONU

Taka reakcja była absolutnie do przewidzenia. Kiedy Aquila napisze niewiele, są to bzdury. Kiedy Aquila napisze coś więcej, to "dużo wody po kisielu". Trudno o rzeczowe odniesienie się do napisanego posta - w zamian dostajemy jedynie coś w tym stylu.

Jednym z największych problemów z jakimi wszyscy musimy się borykać gdy idzie o dyskusję ze zwolennikami teorii spiskowej (TS) jest to, że strasznie selektywnie podchodzą oni do kwestii świadków. Wspomniałem już o tym w swoim poprzednim wpisie w tym temacie i jak widać zostało to właśnie potwierdzone. TUTAJ znajduje się lista świadków którzy znajdowali się wówczas niedaleko Pentagonu. Można tam przekonać się jak wiele jest wśród nich osób, które widziały duży samolot pasażerski uderzający w Pentagon. Tamci świadkowie są więc automatycznie dla zwolenników TS niesamowicie niewiarygodni a o ich zeznaniach należy zapomnieć jak najszybciej lub zbyć szybkim "zostali przekupieni". Tymczasem osoba, która "nie widziała szczątków samolotu" staje się nagle niesłychanie wiarygodnym świadkiem i nie do pomyślenia jest, aby osoba ta była przekupiona. Różnica jaka istnieje między wierzącymi w teorię spiskową, a tymi co w nią nie wierzą jest w tej kwestii prosta - podczas gdy przeciwnicy teorii spiskowej nie widzą powodu, aby podważać niezmanipulowane wypowiedzi osób i nie uważać je za szczerze oddające ich punkt widzenia (co nie znaczy, że prawdziwe - to, że ktoś nie widział szczątków samolotu nie oznacza, że ich tam nie było - mamy je bowiem udokumentowane na wielu zdjęciach) tak zwolennicy TS już z góry zakładają, że wszyscy kłamią i są przekupieni z wyjątkiem bardzo małej grupki, która nie widziała czy to samolotu, czy szczątków czy też wydawało się jej, że widziała coś innego niż przytłaczająca większość innych osób. Jak już wspomniałem mamy temat o świadkach spod Pentagonu i każdy może w nim zobaczyć ile osób widziało duży samolot pasażerski a ile coś innego.

Aquila. Mam prośbę. To nie jest lekcja biologii, więc mi tu tekstów o ewolucji nie wrzucaj. Twoje gadanie jest niezwykle twórcze "na pozór", ale ilość do jakości jest zupełnie niewspółmierna
Ja pominę większość Twojego postu bo w ogóle nie odnosi się do zagadnienia 41 weteranów.

Sprawa ewolucji i kreacjonizmu miała na celu uświadomienie, że błędne poglądy znajdują posłuch nawet u ludzi, którzy zajmują się dziedziną, której dotyczą. Tak jak istnieją biolodzy i politycy, którzy odrzucają teorię ewolucji, tak samo statystycznie mogą znaleźć się i "weterani" czy "wysoko postawieni ludzie" wierzący w teorię spiskową związaną z 9/11. I tak jak grupka biologów odrzucających teorię ewolucji nie sprawi, że odrzucimy tę udowodnioną już teorię, tak samo grupka wymienionych na owej liście osób wątpiących w oficjalne wyjaśnienia związane z 9/11 nie oznacza, że naprawdę jest z nimi coś nie tak. Przede wszystkim zaś chodziło mi o wyjaśnienie, że sugerowanie, że 41 osób ze służb specjalnych lub "wysoko postawionych" wątpi w wersję oficjalną od razu oznacza, że naprawdę jest z nią coś nie tak jest zwyczajnie niewłaściwe. Jak już mówiłem jest to tak samo sensowne jak odrzucanie z ego powodu teorii ewolucji lub też negowanie faktu, że wylądowaliśmy na Księżycu.

Nagle ze 100 zrobiło Ci się tysiąc? :D

Autorzy tej strony:

http://patriotsquestion911.com/

szczycą się zebraniem "ponad 1060" inżynierów i architektów, więc wydaje mi się, że bliżej temu do tysiąca niż do setki.

Heh. Właśnie o to mi chodzi. Co eweolucja i Giertych mają wspólnego z 41 weteranami?

Wyjaśniłem to zarówno w poście, który cytowałeś jak i przed chwilą.

Nie manipuluj jego wypowiedzią cwaniaczku. To, że Osama mógł być zabity, to jego domysł na coś oczywistego. Facetowi chodzi o to,o co nam wszystkim - taśma gdzie Osama się przyznaje jest fałszywa, ponieważ na tej taśmie to nie jest Osama Bin Laden. I co więcej. Facet bardzo celnie zauważa ważną kwestię na temat wyglądu i głosu "osobnika z taśmy", więc ja dziwię się Tobie Aquila, że wiedząc o tym, że nie Osama był na nagraniu to kłamiesz Tak. Kłamiesz, bo analizę porównawczą robiliśmy na forum i widać, że gościu na nagraniu to zupełnie ktoś inny.

"Domysł na coś oczywistego"? Domysł to chyba trochę zbyt mało. Wciąż nie widzę w wypowiedzi tamtej osoby jakichkolwiek wątpliwości co do tego, że wersja oficjalna jest niewłaściwa, a 9/11 przeprowadził rząd Busha. To zaś, że wierzysz w to, że tamto jedno z wielu przyznań się Osamy do winy jest fałszywe oraz to, że spiskowe "analizy" wykonywane na zaledwie jednej klatce zamiast na całym filmie to Twoja prywatna sprawa.

Szkoda tylko , że Al-Kaida była prowadzona przez ludzi CIA

Zero twardych argumentów które potwierdzałyby te słowa sprawiają, że znowu musimy traktować je wyłącznie jako osobistą ocenę i przekonanie.

Zależy oryginał czego. Znalazłeś zupełnie coś innego, co nie ma związku z tym co ja przedstawiłem. Wstawiłeś jakiś tekst z źródła, które nawet nie istnieje

Oryginał słów pana Baera został przeze mnie podany i wyraźnie widać, że jego słowa na podanej przez Ciebie liście są ucięte - a tym samym sens wypowiedzi pana Baera został zmanipulowany. Ale nie martw się - nie będę z tego powodu nazywał Cię manipulantem - bowiem tą osobą jest twórca listy, Ty zaś jedynie ją skopiowałeś i wkleiłeś tutaj.

Ok. Moje wnioski są takie. Szukałeś w internecie jakichkolwiek wypowiedzi tych ludzi i nie jest ważny okres tych wypowiedzi oraz czego one dotyczyły. Powyjmowałeś sobie z kontekstu coraz to lepsze dla Ciebie fragmenty i to z linków, które nie działają.

Nie dziwię się, że bronisz tej listy wbrew wszystkiemu i próbujesz pominąć części, w których wypowiedzi są wyraźnie zmanipulowane i nie oddają przekonań osób je wypowiadających. Twoja wnioski są Twoją sprawą. Na forum są jednakże inni ludzie, którzy mają prawo do własnej oceny wiarygodności przynajmniej kilku osób z tej listy, twórcy tej listy oraz osoby, która przekopiowała ją na to forum wręcz bezmyślnie.

Bo prócz Pani Kwiatkowsky są też inni, a wyłuszczam ją dlatego, bo jest KONKRETNYM świadkiem Z MIEJSCA ZDARZENIA.

Takim samym jak wielu innych z których przytłaczajaca większość widziała duży samolot odrzutowy.

Proszę. Kolejny świadek, który mówi o pocisku.

http://www.youtube.com/watch?v=9i9D7bOYHiE

Jak zwykle znowu opowiadasz nam jawną nieprawdę. W tym przypadku posługujesz się (a jakże) zmanipulowanym nagraniem fragmentu wypowiedzi reportera Mike'a Waltera.

Oto moja odpowiedź na to Twoje nagranie które jest niestety żałosną próbą manipulowania wypowiedziami osób aby tylko "udowodnić" teorię spiskową:

http://www.youtube.com/watch?v=f0vxc50xAbk

Jak widać pan Mike Walter wyraźnie mówi, że widział samolot American Airlines oraz że jego wypowiedź została całkowicie wyjęta z kontekstu. Nie liczę jednak, że przyznasz rację, że popełniłeś w przypadku tego nagrania fatalną, wręcz tragiczną pomyłkę i jedynie udowodniłeś, że zwolennicy teorii spiskowej produkują takie beznadziejnie zmanipulowane nagrania aby "udowodnić spisek". Prawdopodobnie jak zwykle pominiesz tę kwestię lub też nazwiesz mnie "manipulatorem". Ale mam rozumieć, że nagle ten pan z "mesjasza Prawdy" stał się przekupionym agentem CIA, ponieważ przyznał, że tak naprawdę widział samolot American Airlines uderzający w Pentagon?

Przypomnę, że właśnie stanąłeś w bardzo niezręcznej sytuacji. Przedstawiłeś tego pana z nagrania jako "ważnego świadka". Ale okazuje się, że ten "ważny świadek" (którego zeznania polecasz i najwyraźniej traktujesz jako wiarygodne) mówi nagle, że widział samolot pasażerski American Airlines uderzający w Pentagon.

Jeżeli powiesz, że ten świadek jest zatem neiwiarygodny, to udowodnisz, że wybierasz sobie świadków jak chcesz i liczy się nie to, że ktoś "był świadkiem" ale to, co mówi.

A jeżeli pozostaniesz przy opcji, że to wiarygodny świadek, wtedy okaże się, że osobście znalazłeś i pokazałeś nam takiego który jasno i wyraźnie mówi "samolot American Airlines uderzył w Pentagon. Widziałem to na własne oczy" a tym samym własnoręcznie obalisz swoją teorię spiskową.

Tymbardziej w tym przypadku bawi Twoje obstawanie przy tym, że to "wiarygodny świadek którego należy słuchać". Piszesz bowiem o jego nagraniu:

Ty chyba jesteś niepoważny. 10latek odróżni samolot od rakiety.

:D

A na koniec proponuję jeszcze raz obejrzeć sobie podane przeze mnie nagranie i wziąć sobie do serca to, co pan Walter powiedział.
  • 8

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witam

Czy mam rozumieć, że wszyscy tutaj jak jeden mąż, z wyjątkiem Muhada wierzą w wersję oficjalną? Zawsze koncentrujemy się na dowodach (jak najbardziej słusznie), ale tak naprawdę patrząc na nie obiektywnie, nie wnikając jednak w szczegóły natury technicznej to jest wiele spraw, które nie do końca zostały wyjaśnione. Nie chciałbym się spierać z nikim, ale są rzeczy, które do dnia dzisiejszego zostały ledwie skomentowane, ponieważ nie było na nie odpowiedzi.

Nie wnikam czy te 40 parę osób zostało przekupionych (a może tamte 100), wiem jednak, że ludzie są tylko ludźmi i prędzej czy później ktoś by puścił parę. Sądzę, że w sprawie 11 września nie powinniśmy absolutnie opierać się na zeznaniach świadków, a na mediach zarejestrowanych podczas tych zdarzeń.

Faktycznie można manipulować również nagraniami, ale jest to do wykrycia.

Jestem zdecydowanie sceptycznie nastawiony do oficjalnej wersji przedstawionej przez rząd. Nie wierzę w nią, tym bardziej, że ze wcześniejszych działań terrorystów jasno wynika, że działają oni prosto. Nie bawią się w loty, ani skomplikowane taktyki. Po prostu wpadają w tłum ludzi i detonują ładunek. Tak to działa.

11 września był przygotowany z finezją i polotem. I chociaż niektórzy mogą stwierdzić, że nie powinienem tak mówić o ludobójstwie na taką skalę, to będę się tego trzymał. Moim zdaniem terroryści nie mają z tym nic wspólnego. A może inaczej. Nie mają z tym nic wspólnego terroryści z bliskiego wschodu.

Pozdrawiam
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

FCrimson

Czy mam rozumieć, że wszyscy tutaj jak jeden mąż, z wyjątkiem Muhada wierzą w wersję oficjalną?

Było nas dużo więcej, ale prawie każdy widząc, że dyskutuje z manipulatorami - zapewne wynajętymi - a nie ze zwykłymi użytkownikami, dawał sobie w końcu spokój. Radosław, Eurycide, Legalize, dj_cinex, vkali, ja i wielu innych. Muhad (chwała mu za to) nie jest tym faktem zrażony i dalej walczy.

Z resztą Twojej wypowiedzi zgadzam się w całej rozciągłości. Każdy, normalnie myślący człowiek musi dojśc do takich wniosków i uznać oficjalną wersję za stek kłamstw prawdziwych terrorystów.

Ty naprawdę wierzysz, że jestem jakiś foxmail? :D To nie ja jestem psychiczny kolego, oj nie ja :D Normalnie mania prześladowcza. Najpierw byłem Muhadem - i zostało to stwierdzone z 10000 procentową pewnością. Teraz jestem foxmail, jutro zapewne Chuckiem Norrisem. Jeżeli mam wybór to jednak najbardziej chciałbym być Clintem Eastwoodem, albo ostatecznie Stevenem Seagalem :lol O ludzie...

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 09.02.2010 - 10:14

• 1

QQRIVER.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@FCrimson

Opierać się na czym? "Na mediach zarejestrowanych podczas tych zdarzeń"? Eee... to znaczy że 9.11.2001 szykowałeś sie wcześniej niż zwykle do snu zimowego i cały "szum medialny" związany umknął twojej uwadze? Czegoś tu nie rozumiem, skoro atak na WTC to podły spisek, to jakim cudem agencje wywiadowcze "innych wrogich państw" jeszcze nie wykorzystały tego faktu przeciw USA. Oni- agencje rządowe wiedzą przecież wszystko o wszystkich. Przecież takie SWR (i pewnie nie tylko oni) na 100% wiedziało, że amerykanie coś knują i jakoś nie było/nie ma żadnych przecieków? Czyżby potężne USA opłaciły inne państwa żeby ludzie żyli w błogiej nieświadomości? No może faktycznie jest to prawda i wynikiem tego był parę lat później kryzys gospodarczy, bo USA bankrutuje na opłacaniu świadków i "znających prawdę" lol...

@Quintus Maximus

Było was wielu, ale niestety w zderzeniu z rzeczywistością niektórzy okazali się bezradni. Zostały tylko najbardziej zawzięte osobniki, które pomimo porażki nie potrafią się do niej przyznać. Swoją drogą to bardzo dobrze, że jeszcze jesteście. Gdyby nie zagorzali zwolennicy spisku z cała pewnością nie byłoby tak śmiesznie :]

Zauważyłem jeszcze jedną prawidłowość. Wszelkie próby prowadzenia dyskusji za pomocą argumentów czy zdrowego rozsądku spełzają na niczym, dlatego moje wypowiedzi podobnie jak wasze będą opierać się jedynie na spekulacjach i zadawaniu masy pytań.

Użytkownik QQRIVER edytował ten post 09.02.2010 - 11:00

• 0

FCrimson.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

QQRIVER jacy ONI? Jakie agencje wywiadowcze? Na 100% nie. Otóż masz co do tego taką pewność jak do tego jaka jutro będzie pogoda. Sadzisz, że np. Meksyk byłby w stanie dotrzeć do takiego spisku? Być może tak, być może nie. Ale po prawdzie, jakie państwo postanowiłoby zastraszyć, czy nawet jasno wypowiedzieć się w sprawie dotyczącej tak drażliwej kwestii związanej z najpotężniejszym krajem na świecie?

Co by się stało, gdybyś powiedział dresowi przez telefon, że znasz jego sekret. Sądzisz, że przyszedłby negocjować? Sądzę, że nie.

Tak naprawdę nie musimy bronić teorii spisku, ponieważ ona sama świetnie się broni.

Pozdrawiam
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Było was wielu, ale niestety w zderzeniu z rzeczywistością niektórzy okazali się bezradni. Zostały tylko najbardziej zawzięte osobniki, które pomimo porażki nie potrafią się do niej przyznać. Swoją drogą to bardzo dobrze, że jeszcze jesteście. Gdyby nie zagorzali zwolennicy spisku z cała pewnością nie byłoby tak śmiesznie :]

Łohohohohohoh :lol I mamy ci chłopie uwierzyć, że ot tak tu sobie przychodzisz i masz już TAKIE ZDANIE :D Przyznaj się lepiej kim naprawdę jesteś - ja obstawiam, że Aquilą! Jeżeli inni mogą się bawić w demaskowanie użytkowników, to czemu nie ja.

W zderzeniu z rzeczywistością - stary obudź się! To wy jesteście w odwrocie, wy już nie macie ŻADNYCH argumentów. Zostaliście już dawno zdemaskowani, jako MANIPULATORZY. Ja obstawiam, że wy wszyscy jesteście starsi bracia w wierze i trzęsiecie dupami, przed zdemaskowaniem spisku przed ZAJĘCIEM PRZEZ USRAEL całego BLISKIEGO WSCHODU. Myślicie - jeszcze troszkę trzeba kłamstwo podtrzymać - jeszcze przecież IRAN nie został zdobyty. Jeszcze rok, dwa - trzeba ich ogłupiać do końca - nie połapią się. A jak syf wyjdzie na jaw TO LIPA, DUPA BLADA! I walczycie tu i na innych forach - robicie z siebie pajaca, udajecie, ze nie rozumiecie najprostszych kwestii, atakujecie i poniżacie każdego, kto głosi prawdę. Żal mi was chłopcy. To kłamstwo już długo się nie utrzyma. Wyszły bujdy z globalnym ociepleniem, świńską grypą itd. Ta bujda też wyjdzie na szersze wody. To jest nieuniknione. I pamiętajcie - aż tacy najmądrzejsi to wy nie jesteście, mimo, iż za takich się uważacie. Poprawcie pejsy i przygotujcie się na ostatnie starcie i waszą już totalną kompromitację.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 09.02.2010 - 11:29

• 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zawsze koncentrujemy się na dowodach (jak najbardziej słusznie), ale tak naprawdę patrząc na nie obiektywnie, nie wnikając jednak w szczegóły natury technicznej to jest wiele spraw, które nie do końca zostały wyjaśnione.

A to może jednak wniknijmy w te szczegóły natury technicznej, bo wiele kwestii zostało na forum omówionych i obalonych. Wymień jakieś przykłady, gdzie masz wątpliwości, tylko litości - niech to będzie coś nowego...

PS: to temat o opiniach weteranów.
  • 0

FCrimson.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Yawgmoth napisałem właśnie żeby pominąć w tym momencie te elementy natury technicznej, ponieważ nie chcę bawić się w dociekanie. Skoro wszystko zostało już powiedziane tonie ma sensu ponownie tego roztrząsać.

Oglądałem filmy na temat trwałości konstrukcji WTC, na temat budowy samolotów i dla mnie jasne jest, że pod warunkiem, że zdjęcia były prawdziwe to jest to śmieszne, że wersja przedstawiona przez rząd została uznana za oficjalną. Nie będę się kłócił, dla mnie jest to jasne.

Jeśli wierzysz w wersję oficjalną to krzyżyk Ci na drogę. Zastanów się skąd wzięły się wątpliwości i dlaczego tak wiele osób doszło do wniosku, że jest to właśnie spisek. Dlaczego mimo wielkiej złości i straty w bliskich ludzie zauważyli, że coś jest nie tak.

My siedzimy tutaj i tak naprawdę wiemy niewiele.
  • 0

#60 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Taka reakcja była absolutnie do przewidzenia. Kiedy Aquila napisze niewiele, są to bzdury. Kiedy Aquila napisze coś więcej, to "dużo wody po kisielu". Trudno o rzeczowe odniesienie się do napisanego posta - w zamian dostajemy jedynie coś w tym stylu.

Dziwisz się? Piszesz mi na pół strony jakieś slogany o ewolucji i jakieś inne propagandowe dyrdymały, to jak mam to inaczej nazwać? Ja napisałem - pomyliły Ci się tematy.

Jednym z największych problemów z jakimi wszyscy musimy się borykać gdy idzie o dyskusję ze zwolennikami teorii spiskowej (TS) jest to, że strasznie selektywnie podchodzą oni do kwestii świadków.

W sądzie wielokrotnie adwokaci wykazywali, że przynajmniej 50% świadków nie jest wiarygodna, ponieważ wychodziło na to,że albo coś nie dopatrzyli albo coś źle usłyszeli lub powtórzyli coś od kogoś. Świadek ma to do siebie, że potrafi mylić fakty, potrafi mylnie oceniać sytuację. Włączmy do tego wagę wydarzenia, jakim było 9/11. Sorka Aquila. Gdyby to wydarzenie było oczywistym atakiem terrorystycznym, to świadków nie byłoby 100, lecz liczylibyśmy to w setkach tysięcy. Trzeba brać też pod uwagę przekupstwa. Telewizja pokazuje nam tylko to, co chce pokazać. Dotyczy to wszystkiego - także świadków. Jak wszyscy wiemy, w telewizji było sporo wpadek.

Sprawa ewolucji i kreacjonizmu miała na celu uświadomienie

Człowieku. Dałbyś spokój z gadkami na tle filozoficzno-religijnym ok? To nie miejsce na slogany i socjotechniczne wywody ani na lekcje filozofii.

szczycą się zebraniem "ponad 1060" inżynierów i architektów, więc wydaje mi się, że bliżej temu do tysiąca niż do setki.

I to niby są świadkowie??? Wolne żarty. Piszesz o 100 świadkach, potem piszesz o 1000 cu i okazuje się, że są to sami inżynierowie??
Dobre, naprawdę niezłe to było:)

Nawet biorąc pod uwagę inżynierów... A co powiesz na dowody w sprawie podłożenia ładunków?
Wykryto przecież pozostałości po tym.

Zero twardych argumentów które potwierdzałyby te słowa sprawiają, że znowu musimy traktować je wyłącznie jako osobistą ocenę i przekonanie.

Czyżby? Współpraca Mosadu i CIA jest powszechnie znana. USA i Izrael od lat współpracują. Nawet ruchy polityczne w oparciu o militaria powinny Ci daĆ do myślenia, że Izreaelowi jest na rękę pacyfikacja terenów jemu pobliskich. Usa działają z dwóch powodów - Zyski na bazie ropy i różnych karteli oraz bezpieczeństwo i rozwój Izraela. Wszystko wynika z poczynań tych dwóch państw - po co i dlaczego.
Skoro rząd USA współpracuje z Mosadem, to żeby umożliwić sobie działania - trzeba stworzyć fikcyjną komórkę - Al-Kaidę. Wyszkolić arabusów, talibusów i w świadomości społecznej dzięki tej komórce spłodzić fikcyjnego wroga jakim jest ubogi świat Islamu. Wystarczy podkładać kilka bomb kamikadze i zwalić winę na odpowiednie grupy z odpowiedniego kraju i już zaczyna się konflikt. Niech się leją Ci islamscy poganie...a co nas to. Mamy zmienioną świadomość... Islamiści mordują się wzajemnie. Jest o nich głośno... No to trzeba teraz sprawić, by globalne społeczeństwo się ich bało. Trzeba trochę ludzi poświęcić, upozorować zamachy jakieś. Będziemy mieli zielone światło. Wymyślimy sobie też, że Irak ma bomby nuklearne.. Skończymy przy okazji współpracę z Sadamem. Trochę na nim zarobiliśmy, on nam się nieświadomie podłożył...można ich lać. Kto się kapnie? Przecież to terroryści. Dzięki temu my się nachapiemy i przygotujemy nasz naród wybrany do rozwoju i możliwe ,że kiedyś do ekspansji (IZRAEL).

Oryginał słów pana Baera został przeze mnie podany i wyraźnie widać, że jego słowa na podanej przez Ciebie liście są ucięte - a tym samym sens wypowiedzi pana Baera został zmanipulowany. Ale nie martw się - nie będę z tego powodu nazywał Cię manipulantem - bowiem tą osobą jest twórca listy, Ty zaś jedynie ją skopiowałeś i wkleiłeś tutaj.

Problem w tym, że źródło na które się podajesz nie istnieje.

Nie dziwię się, że bronisz tej listy wbrew wszystkiemu i próbujesz pominąć części, w których wypowiedzi są wyraźnie zmanipulowane i nie oddają przekonań osób je wypowiadających. Twoja wnioski są Twoją sprawą. Na forum są jednakże inni ludzie, którzy mają prawo do własnej oceny wiarygodności przynajmniej kilku osób z tej listy, twórcy tej listy oraz osoby, która przekopiowała ją na to forum wręcz bezmyślnie.

Nie cwaniakuj tylko odnieś się do Kwiatkowsky. Jakimś dziwnym trafem pominąłeś kobietę:)

Jak zwykle znowu opowiadasz nam jawną nieprawdę. W tym przypadku posługujesz się (a jakże) zmanipulowanym nagraniem fragmentu wypowiedzi reportera Mike'a Waltera.

Tak. I przyznałem się do swojej pomyłki. Szkoda, że niestety Ciebie nigdy na to nie stać.

wiele kwestii zostało na forum omówionych i obalonych.

Na forum, to można sobie popisać popijając kawkę. Nic nie obalisz, bo nie posiadasz w ręku żadnych dowodów, żadnych analiz opartych o laboratoria. Spokojniej z takimi czułościami :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych