Napisano 10.02.2010 - 14:55
Napisano 10.02.2010 - 15:05
QQRIVER te fotki co pokazałeś nie oddają rzeczywistego stanu prawdziwej katastrofy. Przejrzyj dokładnie fotki moje i vkalego z tej katastrofy co samolot po starcie rozbił się w lesie. Faktem było, że część drzew była pościnana w celu zrobienia sobie drogi dla karetek, dla straży itd, w obrębie katastrofy. Było też widać,że samolot miał bardzo króktki przebieg lotu od chwili kiedy z wyosokości koron drzew opadł niżej. Trafił w drzewa i się rozbił.
Ze zdjęć vkalego i moich wynikało, że samolot nie miał najmniejszych szans z drzewami.
Porownujesz dab do latarni??? To moze posadz jeszcze sekwoje...Wystarczyłoby, żeby przed pentagonem stał jeden dąb i taki boeing roztrzaskałby się znacznie wcześniej.
Raczej..., widze postepy...Nawet jeśli macie rację odnośnie latarni, że to nie zatrzymałoby samolotu, to nadal pozostaje argument że przy takiej prędkości te latarnie wytrąciłby pilota amatora z równowagi i samolot raczej nie doleciałby do budynku.
Użytkownik Ironmacko edytował ten post 10.02.2010 - 15:40
Napisano 10.02.2010 - 15:17
Autorem tematu ze zdjeciami bylem ja...
Ja je doskonale obejrzalem i dalej twierdze, ze samolot ze znacznie mniejsza predkoscia niz pod Pentagonem scial grubo ponad 100 drzew (nie chce mi sie liczyc)
Napisano 10.02.2010 - 15:24
Nawet jeśli macie rację odnośnie latarni, że to nie zatrzymałoby samolotu, to nadal pozostaje argument że przy takiej prędkości te latarnie wytrąciłby pilota amatora z równowagi i samolot raczej nie doleciałby do budynku.
Napisano 10.02.2010 - 19:46
Nawet jeśli macie rację odnośnie latarni, że to nie zatrzymałoby samolotu, to nadal pozostaje argument że przy takiej prędkości te latarnie wytrąciłby pilota amatora z równowagi i samolot raczej nie doleciałby do budynku.
To dlaczego w Katowicach nie wyprowadziły z równowagi i pilot zdołał uratować maszynę mimo, że był tuż przed pasem startowym więc leciał prawie 3 razy wolniej niż w przypadku Pentagonu ? A jak już było mówione przy większej prędkości te latarnie mniej oddziaływały na samolot.
Użytkownik vkali edytował ten post 10.02.2010 - 20:44
Napisano 10.02.2010 - 20:44
Napisano 10.02.2010 - 20:48
Pani Kwiatkowski natychmiast zaczęła szukać czegokolwiek. Skoro nie znalazła, to o czym to świadczy? To świadczy o tym, że sukcesywnie podkładali szczątki.
Jak można widzieć jakiekolwiek szczątki, skoro obiekt z kamery jest za krótki względem boeinga?
I powiedz mi co przebiło 3 warstwy pentagonu i dlaczego tego nie znaleźli?
Błąd. Dla mnie ona jest wiarygodniejsza,bo tam była i jest fachura kobieta.
Killtown,
I am certainly aware of people like yourself who believe that those of us who suffered on 9/11 must be part of some giant plot, either as dupes or plotters. I was in the Pentagon when the plane hit, I held parts of that aircraft in my hands, covered with fuel and oil, and I helped with the triage area. I helped a guy with a headwound, aided ambulances coming in, and suffer to this day with ongoing nightmares on a very regular basis. When one has seen what I saw, and had to do what I had to do, the images, the smells, the sounds, resonate in your mind forever.
I do not object to your desire to dispute the facts of that day. While I feel you are hopelessly naive and silly, that is your right. But please know that your page on the Pentagon crash is deeply offensive to the survivors such as myself. Again, it's not that you argue. But your tone is one of mocking, of making light of the greatest suffering I ever saw in my 25 years of military service. Your fake "quotes," your quips, all mock the pain of those of us that were there, and served that day. I am very likely one of the people in some of your photographs, and I assure you our thoughts were not about the grass (a silly claim you make, by the way), but were deeply, intensely worried about the people hurt, the people left inside. I will never forget that day, and while I can forgive your foolishness in not understanding the facts, the science, the reality of that day, I find it much harder to forgive your willingness to laugh at those who were so terribly hurt that day. Such an attitude shows you to be a cruel and heartless person, in addition to silly one.
LT Col Hal Bidlack
USAF Retired
Stalin i Hitler z tego samego źródła dostawali kasiorę na wspólne akcje, to już samo to świadczy o tym, że tu chodzi o forsę a nie o ideologiczne podłoże. Dostali kupę forsy obaj, bo mieli zrobić porządek w imieniu tych,co im tę kasę wyłożyli...
Nie Aquila. To nie jest wiara. To jest świadomość tego, że takie zagrania psychologiczne istniały w życiu społecznym.
Nanotermit został wykryty przez naukowców i jest to prawdziwe wydarzenie a nie jakaś plotka wymyślona przez oszołoma.
Ty chyba sam nie wiesz co mówisz. Niels Harrit opowiada o tym w mediach
I to w zupełności wyjaśniałoby fakt, dlaczego WTC7 zawaliło się swobodnym spadaniem, skoro żaden samolot w ten budynek nie udeżył. Ludzie, takie są fakty.
Ty czerpiesz wiedzę z telewizji i wikipedii, a świat nie kończy się na internecie. Są różne źródła. Tak samo jak bladego pojęcia nie masz o finansowaniu Hitlera i Stalina przed drugą wojną jak i w trakcie. Wiesz czemu? Z tego samego względu dla którego nie czytałeś np. świetnej książki historycznej brytyjskiego profesora. Tak Aquila, są alternatywne źródła inne niż internet.
W każdym zdrowym jabłku powinien znaleźć się chociaż jeden robaczek. Nie ocenia się całości po jednostce.
Oj Aquila, kiedy Ty się nauczysz?
Nie wiem co widział i czy w ogóle cokolwiek widział.
idiota, który ma problemy z postawieniem awionetki a niby wykonał niemożliwy manewr.
Do tego ściął skrzydłami latarnie a skrzydła nawet nie odpadły...żałosne to trochę.
Zrób sobie doświadczenie, serio...wbij dwa badyle w ziemię. Wsiądź na ścigacz i przy prędkości 150km/h rozłóż ręce. Będziesz miał je połamane w drobny mak.
To jest tylko Twoja wiara w to, że ktoś coś widział. Sprzeczności przeczą temu, że w pentagon uderzył pasażerski liniowiec.
Wiesz o czym świadczy ten cytat? Facet między wierszami zdradza swoją wiedzę na temat Bin Ladena i całej Al-Kaidy. Ten cytat mówi nam; wpajali Wam, że wrogiem jest szef Al-Kaidy Osama Bin Laden, jak i sama Al-Kaida, kiedy jest to tak naprawdę czysta fantazja, wymysł dla celów praktycznych.
Napisano 10.02.2010 - 21:10
Użytkownik QQRIVER edytował ten post 10.02.2010 - 21:17
Napisano 11.02.2010 - 08:37
Użytkownik FCrimson edytował ten post 11.02.2010 - 09:08
Napisano 11.02.2010 - 12:43
Muhad zostawmy te latarnie. To nawet wg mnie nie jest możliwe. Samolot bez problemu mógłby przewrócić latarnie. Negowanie tego byłoby możliwe jedynie w przypadku nagrania chwil bezpośrednio przed uderzeniem samolotu. Czego nie posiadamy Muhad. Aczkolwiek wciąż jestem za TS.
Przy okazji, żeby nie wykorzystał tego ktoś. Rozpatruję Wasze założenie, że to był jednak samolot (z czym osobiście się nie zgadzam).
Wniosek mam jednak ten sam.
Samolot jest bez problemu w stanie zniszczyć takie latarnie. Proszę jeszcze raz dajmy temu spokój.
Użytkownik vkali edytował ten post 11.02.2010 - 12:51
Napisano 11.02.2010 - 13:48
Użytkownik FCrimson edytował ten post 11.02.2010 - 13:49
Napisano 11.02.2010 - 14:03
Napisano 11.02.2010 - 14:23
Ok vkali mam kilka zasadniczych pytań. Nie znam odpowiedzi - to z góry powiem.
1) Jaki samolot znajduje się na filmie (ma śmigła więc nie jest to 767), bo jakoś wątpię żeby specjalnie z okazji WTC zrobiono próbę.
Napisano 11.02.2010 - 14:31
Napisano 11.02.2010 - 14:36
Nie pamiętam który z boeingów miałby uderzyć w Pentagon (model), ale bez względu na ten fakt jest to ok. 25 lat różnicy technologicznej.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych