Czyli to dwa te same filmy? Nie obejrzałem całego, jednak to co zobaczyłem dość mocno na mnie oddziałało. Nie wiem co bym zrobił takim zwyrodnialcom. Zupełnie nie rozumiem czemu oni chcieli to zrobić. Ja pomimo młodego wieku (15 lat) obejrzałem setki horrorów, w tym slasherów (Piątki Trzynastego, Koszmary z Ulicy Wiązów, Teksańskie Masakry itp), trochę gore (ale nie to typowe - bardziej Piły, w Teksańskiej Masakrze: Początek też było trochę torturowania), czytam na tym forum o różnych dziwnych rzeczach, gram w brutalne gry, a jestem bardzo wrażliwy na ludzką krzywdę i jakoś nie mam ochoty nikogo zabijać ani kąpać się w ludzkich flakach.
To pewnie kwestia psychiki - cieszę się, że mam jaką mam i mało rzeczy na mnie wpływa w negatywny sposób. Chociaż filmy, w których śmierć jest prawdziwa to zupełnie inna bajka. A słyszał ktoś o tym Luca Magnotta Video czy coś? Ja nie zbiorę się na oglądanie czegoś takiego, sumienie mi nie pozwala, zresztą chęci także nie mam. Jakie wrażenie na Was wywarł?