Niestety nie mogę tak często jakbym chciał zajmować się sprawami filmiku - dlatego screeny będą dopiero gdzieś koło godziny 13:00. Narazie jedynie przedstawię opinie na temat suicidesheep znawców m&a (jeżeli będę miał więcej informacji to napewno tutaj umieszcze) :
Cadberry z największego forum o m&a na świecie swoje zdanie przedstawił następująco :
"The Japanese were the ones I thought who kinda brain washed their citizens into thinking Americans would kill them. That's why people jumped to their deaths instead of surrender.. And I am speaking of women and children here in some areas and whole families.
The Americans that invaded I don't think would have a real reason to torture the Japanese citizens. So.. Why the hell if this tape is real would they force someone to watch it?"
W wolnym tłumaczeniu : "Japończycy byli właśnie tymi którzy przeprowadzali pranie mózgu na swoich rodakach. Wpajali im że Amerykanie są tymi którzy chcą ich pozabijać. Właśnie dlatego ludzie wolali umrzeć niż dostać się do niewoli... I mówię tutaj o kobietach i dzieciach a w niektórych częściach kraju nawet o całych rodzinach.
Amerykanie którzy najechali Japonie nie mieli faktycznie żadnych powodów do torturowania Japonczyków. Dlatego, jeżeli nagranie jest prawdziwe dlaczego do cholery mieliby kogokolwiek zmuszać zeby je oglądał ?"
I w sumie ma racje rozumowanie ludzi wschodu i zachodu bardzo się od siebie różni - do tego nigdzie w ŻADNEJ biografi Tezuki nie znalazłem nawet fragmentu o tej kasecie. Czekam jeszcze na inne odpowiedzi od nich, do tego zapytałem się o pewne związku kasety z mangą MW więc jeżeli cokolwiek ktoś na ten temat będzie wiedział to napewno umieszcze to tutaj na forum.
Oczywiście czekam też na wasze opinie na ten temat .
666
jakby paranormalne to była praca, zarabialbys napewno b. duzo.
Taka praca to szczyt marzeń
Odkryl kasete, pozatem jego wideo dowodzi bardziej, ze w tamtych czasach znali suicidemouse. Jednak dziwne, ze w żadnych wywiadach o tym nie wspomial.
Jeżeli okaże się że Tezuka naprawdę stworzył suicidesheep to znaczy że nagranie z "myszką" jest w 100% prawdziwe, dlatego właśnie tym teraz zajmuje się najbardziej.
Pozatym, czym był ten gaz MW.
Trujący gaz MW który pobudzał w ofierze "mordercze" zapędy - w opisie jest idealnie opisane działanie tego gazu, a mianowicie :
"poisonous gas, MW, which drove him criminally insane"
Insane to obłąkany/szaleńczy - gaz sprawiał że ludzie popadali w obłęd (i to jest właśnie jedyne powiązanie które widze tutaj między MW a "myszką).
Co do wpływu suicidemouse'a - mozliwe, ze planowal pojscia na studia medyczne, ale to wlasnie zawahało, ze jednak zaczal sie interes. manga.
Tezuka był na studiach i nawet je ukończył - nie wiedział jednak czy ma zająć się pełnoetatowo mangą czy jednak zostać lekarzem .
zajmowales sie jeszcze Balloongoon'em. Odpisz na gg, jak idą prace.
Niestety tymi dwoma pozostałymi filmikami nie zajmuje sie ponieważ pooglądałem je raz i moje odczucia były mniej więcej takie :
A ten kolo co się tak wpatruje to tylko myślałem - "zaraz mu nayebie "