Panowie i Panie, na początku prośba. Czy mógłby mi ktoś przepisać, bądź dać screena tego napisu po rosyjsku na koncu (ja nie moge - patrz nizej)? dam to do nauczycielki rosyjskiego z mojej szkoły, zeby zobaczyła, czy czytając od tyłu litery bądź też słowa będą miały inne znaczenie. Jezeli byłoby to mozliwe, prosiłbym o to na jutro rano, ok. godz. 10.
Wspomne jeszcze raz, o czym niektórzy być moze nie wiedzą, że nie mam komputera, który ma Windows XP ani na którym nie działa raczej żaden filmik do obróbki video.
MrTroublePlus mroczna muzyka, czy tam dźwięki, do tego straszna historyjka i już mamy morderczy filmik gotowy.
Dlatego trzeba rozwiązać zagadke - jedno failem jest, drugie nie, MMG moze faktycznie, coś było źle, ale suicidemouse?
edit: Suicide Mouse puszczone od tyułu: http://wyslijplik.pl...hp?sid=CyR1A69v
+
Garry:
Obejrzałem deleted scene - Nie ma tam ani jednej klatki której nie było u 9.04 suicidemouse, dlatego przypuszczam że to swojego rodzaju remix
Czy to napewno właściwa wersja? pojawia sie tam na poczatku (tego, co zalinkowałeś), jakby postać jakas "schodziła ze schodów"? i potem sie pojawiał napis. VLC miał problemy z czytaniem tego filmiku, przy próbie przewijania, zaczęły sie tworzyć zupełnie nie zwiazane z tematyką kolory i nie mogłem zrobić screen'a (jakis problem sie pojawił).
Inna zagwozdka nie daje mi spać po nocach nie no może nie aż tak, ale przepraszam jakim cudem (zakładając że filmik powstał w 1930' a nawet za wojny telewizja / zdjęcia były czarnobiałe) jest ten seledynowy background w momencie gdy obraz faluje? to jak na razie jedyna rzecz do której mogę się przyczepić.
2 racjonalne wyjaśnienia:
1. Z punktu widzenia bio-chem'u, to to, ze ktoś sie bawił w eksperymenty z miedzią na tym filmie (mi to przypomina kolor tlenku miedzi)
2. Że to złudzenie optyczne, tak naprawde jest to tak cholernie biały efekt, ze projektor zaczął sie "psuć", i wyświetlać/niewyświetlać ów seledynowy kolor
MrTroublePS. Zrobiłem screena, przerobiłem i wyszła mi... Panda .
Dobra robota, to chyba ten ot ludek, o którym pisałem do @Shinjii77. Rzeczywiscie, mi to tez przyp. Pande, ale tak jak mówiłem - tu juz jest kolor zielony. Jezeli to by były 'prawdziwe kolory", nie złudzenie optyczne, wówczas mamy 2 nieco podobne do siebie kolory w tym filmiku.
Garrywydaje mi się słów "any more" jako że nie zrozumiałem ani jednego innego słowa a mój angielski nie chwaląc się stoi na bardzo przyzwoitym poziomie wydaję mi się iż to odwracanie w gruncie rzeczy nic nie dało, i to napewno nie angielski / francuski / niemiecki bo te języki są dla polaka na tyle charakterystyczne iż raczej by je rozpoznał - jednak co do tego iż to odwrócone mówienie wydaję mi się że mamy z głowy
Z wiadomych przyczyn, ludzi o mocnych nerwach (żeby nie było, moje też słabną), myślę, czy by nie spróbować:
1. obrobic odwróconą i/lub prawdziwą wersje puszczoną przez filtry np. w audiacity - franc./niem./ang.
2. zobaczyć przez kogoś kto sie uczył, czy rosyjskiego tam nie ma (w odwróconym lub nie)
O k***a ! a teraz obejrzyjcie wersję odwróconą - co dzieje się od 2.15 do 2.25 na dole ekranu. nie wiem jak wy ale ja tam dam sobię głowę uciąć że pojawia się tam jakaś postać (jej ramiona niemal na całą długość ekranu i leciutko kontrastujący owal głowy (czy raczej czarna plama) w animacji)
Wygląda to tak jakby ta postać weszła i wypowiedziała swoją kwestie.
Jutro jak sie lepiej poczuje i ktoś by mógł, to poprosiłbym o nałożenie filtru na tą scene.
Mam przeczucie, ze do czegos dojdziemy, pozdrawiam wszystkich