Skocz do zawartości

Zdjęcie

3 Dziwne filmiki wideo

• Zamknięty Temat jest zamknięty
203 odpowiedzi w tym temacie

Garry.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Warto dodać że Disney miał lęk przed myszami.. Może to skłoniło go do zrobienia tego filmiku...

Źródło? :P wiem że nic tutaj nie ma pewnego źródła ale można oparcie o coś? :P

Co do deleted scene nigdy nie widziałem a 9.04 oglądałem jako pierwszą i myślałem że to tą odwrócono. generalnie nie zauważyłem różnic poza napisem po angielsku o czarnym przerywniku który był wycięty :o

Obejrzałem deleted scene - Nie ma tam ani jednej klatki której nie było u 9.04 suicidemouse, dlatego przypuszczam że to swojego rodzaju remix

Użytkownik Garry edytował ten post 16.02.2010 - 20:23

• 0

666.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Panowie i Panie, na początku prośba. Czy mógłby mi ktoś przepisać, bądź dać screena tego napisu po rosyjsku na koncu (ja nie moge - patrz nizej)? dam to do nauczycielki rosyjskiego z mojej szkoły, zeby zobaczyła, czy czytając od tyłu litery bądź też słowa będą miały inne znaczenie. Jezeli byłoby to mozliwe, prosiłbym o to na jutro rano, ok. godz. 10.

Wspomne jeszcze raz, o czym niektórzy być moze nie wiedzą, że nie mam komputera, który ma Windows XP ani na którym nie działa raczej żaden filmik do obróbki video.

MrTrouble

Plus mroczna muzyka, czy tam dźwięki, do tego straszna historyjka i już mamy morderczy filmik gotowy.

Dlatego trzeba rozwiązać zagadke - jedno failem jest, drugie nie, MMG moze faktycznie, coś było źle, ale suicidemouse?

edit: Suicide Mouse puszczone od tyułu: http://wyslijplik.pl...hp?sid=CyR1A69v

+

Garry:

Obejrzałem deleted scene - Nie ma tam ani jednej klatki której nie było u 9.04 suicidemouse, dlatego przypuszczam że to swojego rodzaju remix

Czy to napewno właściwa wersja? pojawia sie tam na poczatku (tego, co zalinkowałeś), jakby postać jakas "schodziła ze schodów"? i potem sie pojawiał napis. VLC miał problemy z czytaniem tego filmiku, przy próbie przewijania, zaczęły sie tworzyć zupełnie nie zwiazane z tematyką kolory i nie mogłem zrobić screen'a (jakis problem sie pojawił).

Inna zagwozdka nie daje mi spać po nocach nie no może nie aż tak, ale przepraszam jakim cudem (zakładając że filmik powstał w 1930' a nawet za wojny telewizja / zdjęcia były czarnobiałe) jest ten seledynowy background w momencie gdy obraz faluje? to jak na razie jedyna rzecz do której mogę się przyczepić.

2 racjonalne wyjaśnienia:
1. Z punktu widzenia bio-chem'u, to to, ze ktoś sie bawił w eksperymenty z miedzią na tym filmie (mi to przypomina kolor tlenku miedzi)
2. Że to złudzenie optyczne, tak naprawde jest to tak cholernie biały efekt, ze projektor zaczął sie "psuć", i wyświetlać/niewyświetlać ów seledynowy kolor

MrTrouble

PS. Zrobiłem screena, przerobiłem i wyszła mi... Panda .

Dobra robota, to chyba ten ot ludek, o którym pisałem do @Shinjii77. Rzeczywiscie, mi to tez przyp. Pande, ale tak jak mówiłem - tu juz jest kolor zielony. Jezeli to by były 'prawdziwe kolory", nie złudzenie optyczne, wówczas mamy 2 nieco podobne do siebie kolory w tym filmiku.

Garry

wydaje mi się słów "any more" jako że nie zrozumiałem ani jednego innego słowa a mój angielski nie chwaląc się stoi na bardzo przyzwoitym poziomie wydaję mi się iż to odwracanie w gruncie rzeczy nic nie dało, i to napewno nie angielski / francuski / niemiecki bo te języki są dla polaka na tyle charakterystyczne iż raczej by je rozpoznał - jednak co do tego iż to odwrócone mówienie wydaję mi się że mamy z głowy

Z wiadomych przyczyn, ludzi o mocnych nerwach (żeby nie było, moje też słabną), myślę, czy by nie spróbować:
1. obrobic odwróconą i/lub prawdziwą wersje puszczoną przez filtry np. w audiacity - franc./niem./ang.
2. zobaczyć przez kogoś kto sie uczył, czy rosyjskiego tam nie ma (w odwróconym lub nie)

O k***a ! a teraz obejrzyjcie wersję odwróconą - co dzieje się od 2.15 do 2.25 na dole ekranu. nie wiem jak wy ale ja tam dam sobię głowę uciąć że pojawia się tam jakaś postać (jej ramiona niemal na całą długość ekranu i leciutko kontrastujący owal głowy (czy raczej czarna plama) w animacji)

Wygląda to tak jakby ta postać weszła i wypowiedziała swoją kwestie.

Jutro jak sie lepiej poczuje i ktoś by mógł, to poprosiłbym o nałożenie filtru na tą scene.

Mam przeczucie, ze do czegos dojdziemy, pozdrawiam wszystkich :)
  • 0

666.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Udało mi sie z komputera szkolnego uzyskac screen'a napisu koncowego, o ktorym napisalem wyzej.

Bylbym wdzieczny, gdyby ktos napisal, co ewent. moze to znaczyc (tzn. mysle, ze inne byloby tlum. z ros -> ang. -> pol., niz z ros. -> pol., dla przykladu moj brat powiedzial, ze bodaj "signs" jest tu uzyte jako "rzeczy ogladane" (bodaj. tak, teraz dokl. nie pamietam).
Jeszcze raz pozdrawiam

Dołączona grafika
  • 0

oldzi2.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z moich kilku lat nauki rosyjskiego w gimnazjum(ah,kiedy to było...) wydedukowałam to:

"(...)ma przenosić swoich ?telewidzów? ponownie wewnątrz/do środka"
Niewiem co oznacza pierwsze słowo:wizirowanja bo wizirować znaczy sygnować/wizować

Ale to takie tłumaczenie na szybko,nie mam teraz przy sobie słownika :P
Może to być zupełnie coś innego i wyjdę na głupią :P

Użytkownik oldzi2 edytował ten post 17.02.2010 - 15:22

• 0

MrTrouble.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może by to wrzucić tu: www.translate.google.pl. Tylko rosyjskie litery trzeba mieć :D
  • 0

Garry.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ktoś przecież tłumaczył ten napis w tym temacie. Prawdziwe cierpienie nie jest poznane i coś jeszcze. Czy ktoś obejrzał wersję odwróconą i skupił się na tym przedziale czasowym na dole strony?
  • 0

Yossarian.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, to może znaczyć właśnie to:"Znaki piekła biorą oglądających z powrotem do"
  • 0

MrTrouble.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No możliwe, że ktoś już przetłumaczył, szczerze mówiąc, nie jestem w ten temat aż tak zagłebiony ;)
  • 0

Garry.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, to może znaczyć właśnie to:"Znaki piekła biorą oglądających z powrotem do"

Nie znam się na rosyjskim ale może to oznaczać że słowo "do" dotyczy przydawki? (piekła)
to by było logiczne jak na taką psychozę

Użytkownik Garry edytował ten post 18.02.2010 - 21:13

• 0

666.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Witam,
Male problemy z internetem, przez co nie bede ostatnio teraz dost. na forum.
Napis ten to prakt., z tego co przetlum. moja mama to "[...] przenosi swoich widzów/telewidzów/oglądaczy do wnętrza", niestety, kumpel który ma rosyjski i miał dać tekst do przetłum., zaszwankował.
Google translator niestety nic nie da - tłumaczy fonteycznie, a mi chodzi o przetłum. dosłownie - z ros. na pol.
Pozdrawiam
  • 0

Garry.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wydaję mi się, że temat powoli wymiera ;/ zachęcam aby ktoś rzucił jakieś opinie / poszperał bo tak to przyjdzie podsumować.
  • 0

cmal.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Własnie czekam na kontakt z kumplem który lubi takie klimaty i będziemy robić dochodzenie w sprawie Suicidemouse. Będę informował na bieżąco.
  • 0

Lionix.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lubię takie klimaty, ale nie rozumiem jednego:

Co wy w tym widziecie?

Obejrzałem pierwsze dwa filmy, na BALLOONGOON mam wrażenie że jakiś pedofil nagrywa swoją córkę (??), mimo ze to lalka, drugi mi się znudził w połowie bo w ogóle nie wiem o co w nim chodzi? Mysz tańcuje, jakaś głupia muzyczka w tle, potem jakieś shizy >.>

Użytkownik Lionix edytował ten post 22.02.2010 - 22:44

• 0

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właśnie o to chłopak chodzi żeby rozkminić czy to jest prowokacja, filmik zrobiony dla jaj czy jednak ma to coś w sobie ;).

Jak dlamnie idealnie podsumowała to "koleżanka" :

"In short, anything you can find on google is as good a guess as I could pose.

I didn't watch but the one video, but I'm sure people have been tortured by things like this; just like the WWII experiments on humans that the Nazis conducted. Humans are terrible creatures."

Nic więcej nie mam do dodania. Niestety nic więcej nie potrafie powiedzieć na temat tych filmików.
  • 0

666.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Shinji77, i jak idzie obróbka suicidemouse? gg mi sie wali :/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych