Skocz do zawartości

Zdjęcie

3 Dziwne filmiki wideo

• Zamknięty Temat jest zamknięty
203 replies to this topic

Sniffer.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Każdy, kto odczuwa głęboki psychiczny ból, niepokój lub innego rodzaju dyskomfort po obejrzeniu przerażającego dzieła "suicidemouse.avi" powinien natychmiast zaaplikować następującą kurację - Gwarantowany efekt! Zero skutków ubocznych!

Użytkownik Sniffer edytował ten post 05.07.2010 - 21:27

• 2

camonoka.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do drugiego filmiku, to oglądałem go będąc samemu w domu z pogaszonymi światłami. Po "seansie" bałem się i byłem bliski paniki. Gdybym oglądał to w kółko to bym chyba zwariował. Znalazłem również na YT suicidesheep, która, nie rusza mnie w ogóle. Osoba, która byłaby nafaszerowana jakimiś psychotropami, jak często to czyniono z jeńcami, to albo by zwariowała albo umarła z przerażenia.

Użytkownik camonoka edytował ten post 04.08.2010 - 20:14

• 0

SynysterX7.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najbardziej ciekawi mnie co mówi ten gruby głos, bo słychać to w miarę wyraźnie, ale nie jestem w stanie stwierdzić nawet w jakim to języku?

Ktoś ma jakieś pomysły??

Stary ja przypadkowo nagrałem kawałek tego głosu i puściłem to od tyłu i coś dało się rozumieć ale miałem tak rozwaloną psychę że nie mogłem nagrać dłuższego kawałka i puścić go ponownie.
  • 0

Vallentine.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pierwsze dwa sa dla mnie cienkie i malo znaczace. Co do myszki miki - przyznam, ze to juz zrobilo na mnie wrazenie. Nie wiem czemu. Nie chce sie jakos tutaj rozpisywac na swoj temat i wychodzic na chlonnego atencji dzieciaka ale chodzi o to, ze rzadko cokolwiek z ekranu mnie rusza. Naprawde, ostatni "filmik" ktorego nei moglem wytrzymac i nie byla to myszka - to byla sklejka najostrzejszych scen z tzw igrzysk bolu. A tu pach, zwykla bajeczka z krzykami.

Nie umiem tego wyjasnic ale nigdy nie moglem wytrzymac myszki miki od poczatku do konca. Nie nie chodzi tutaj o nudnosc 9minut tej samej sekwencji. Nie czuje sie tez jakos przestraszony. Po prostu im dluzej to ogladam tym gorzej sie czuje, w sensie psychicznym i lekko fizycznym. Nie dbam o to czy cala ta mitologia jest prawdziwa, czy (co jest duzo pewniejsze) jest to nastepny piekny troll anonkow, ale tak na mnie dziala ten vidsik.

Co do twarzy z tylu, czytalem gdzies opinie jakoby walt chcial przez to przekazac swoj antysemityzm (anonimowe twarze spogladajace z daleka mialy oznaczac syjonistow pociagajacych za sznurki), zas sam pomysl nie byl spowodowany checia zabicia swojego bohatera tylko depresja na ktora cierpial rzekomo autor. Oczywiscie zakladajac, ze rzeczywiscie jest to jego dzielo.

Osobiscie uwazam, ze jest to wybryk, aczkolwiek nie mam stuprocentowej pewnosci nt.t; no i nie zmienia to faktu, ze bardzo zle go odbieram (mozliwe ze chodzi o te autosugestie o ktorych ktos tam madrze sie rozpisywal z tylu).
  • 0

Sniffer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiscie zakladajac, ze rzeczywiscie jest to jego dzielo.

Nie, nie jest. Autorem tego filmiku, jak i innych (między innymi rzekomym "Griefterem", fragmentami demonicznej kreskówki "Candle Cove" oraz paroma innymi projektami) jest użytkownik YouTube o nazwie "jojacob666". Polecam jego kanał. Facet po prostu się nudzi, wyszukuje sobie różne takie historie (większość to czołowe Creepypasty powstające na 4Chanie) i je "ekranizuje". Całkiem pomysłowo, jak widać.
  • 0

HiroProtagonista.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

witam wszystkich uzytkownikow forum bo to moj pierwszy wpis tutaj

mam link do dziwnego filmu. co o nim myslicie?

• 0

bad rabbit.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam!

Parę miesięcy temu mój kumpel wysłał mi parę filmików, jak on to tłumaczył, dlatego, że lubię takie psychodeliczne tematy. Wysłał mi właśnie suicidemouse oraz wspomniany gdzieś TAPE A, czy jakoś tak.
Oba filmiki bardzo mnie przeraziły i nawet nie obejrzałam ich od razu, ale ciekawość przełamała strach. Miałam po nich schizy, ale trwało to dotąd, aż o nich zapomniałam. Uważałam, że ktoś zrobił je tylko dlatego, żeby przestraszyć widzów.

Dzisiaj natknęłam się na ten temat, zainteresował mnie. Nigdy nie podchodziłam do tego w taki sposób.
Mam zamiar obejrzeć suicidesheep, oraz ten pierwszy i ostatni filmik, ale że jestem podatna na sugestie, to nie wiem czy dam radę.

Ogólnie temat bardzo ciekawy, ale nie zrozumiałam, czy doszło do rozwiązania zagadki?
  • 0

666.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

http://x.datchan.org...idwards_suicide , chciałoby sie komuś przetłumaczyć?
  • 0

SushieEz.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

http://www.paranorma...pic=22907&st=30

Było w temacie creepypast. Ktoś już przetłumaczył.
  • 0

Tomasz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jakie przesłanie mają ten film ??
  • 0

uduchoviony.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Te filmiki są bardziej śmieszne niż straszne. Jeśli chcecie zobaczyć coś naprawdę schzującego to proszę: W dodatku to nagranie w przeciwieństwie do tamtych filmików jest prawdziwe :P

Użytkownik Strielok edytował ten post 26.10.2010 - 21:17

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dla mnie sprawa jest jasna: filmiki są dziwne, bo taki miał być zamysł twórcy. Po co zostały stworzone? Ano po to, aby roztaczać wokół siebie tajemnicę. Normalną rzeczą jest, że człowiek odczuwa lęk słysząc krzyki przerażenia innych ludzi. To nasz zwierzęcy mechanizm obronny, na takiej samej zasadzie działają odstraszacze UOZ-1 montowane przy torowiskach. Przed przejazdem pociągu emitowany jest z nich np. krzyk sójki, kwik zarzynanej świni i inne niezbyt przyjemne dla zwierzęcego świata dźwięki. To wystarczy, aby wzbudzić niepokój i skłonić do ucieczki dzikie zwierzę.
  • 0

bullik.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy już to ktoś nie wkleił ale co do pierwszego posta i filmu nr. 3 to ktoś zrobił żart z czyjegoś zdjęcia.. wogóle wszystkie te filmiki to "obozowe bajeczki" dla dzieci.. ktoś zrobił głupi filmik, dodał schizo opis i wpuścił na youtube, a tam już znalazł odbiorców którzy dorabiają teorię i piszą bajkę dalej, a ich twórca podnieca się ilością oglądnięć jak 13 latka liczbą znajomych na nk..

Użytkownik bullik edytował ten post 28.10.2010 - 14:20

• 1

HiroProtagonista.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jakie przesłanie mają ten film ??

te filmy maja za zadanie wywolac lęk i poczucie niebezpieczenstwa. mysle ze niektore moga byc efektem zabaw studentow psychologii;)
  • 0

Kutasiewicz.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

normalnie mi się klamka od drzwi zapadła, a światło mojej lampy nocnej ukazuje trzy cienie kloszy chociaż moja lampa pod sufitem nie ma kloszy i jest tylko jedna
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych