Skocz do zawartości

Zdjęcie

528hz - naprawa DNA przez dźwięk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

Merki.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na utub jest takie coś I to jest prawda czy to jakaś bujda na resorach?
  • 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może to i prawda, ale mało prawdopodobne, żeby zadziałało przy jakości filmików jutuba ;]
Trzeba sięgnąć do źródeł i doszukać się dużo lepszej jakości nagrania, przy których można testować (zalecane są słuchawki). Jeśli kogoś to interesuje to można zajrzeć tu po opis i tu po linki
To jest trochę inny zestaw dźwięków, ale ta częstotliwość też tam jest.
  • 0

#3 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Merki dość dużo info znajdziesz tutaj:

http://www.swietageo....php?topic=27.0

A tak ode mnie - dźwięk wpływa na nasze DNA i stan zdrowia, to jest naukowo udowodnione.
Tybetańczycy leczą ludzi dźwiękiem od tysiącleci, w Egipcie każda piramida "ogarniała" inną częstotliwość (http://www.paranorma...showtopic=22727 - ale czy 528 Hz ma zbawienny wpływ na DNA nie powiem Ci bo nie wiem, możliwe że ma zupełnie inny wpływ - wypróbuj jeśli się nie boisz albo poszperaj głębiej w temacie:)

pozdrawiam
  • 2

#4 Gość_eru75

Gość_eru75.

Napisano

Że wpływa na stan zdrowia to rozumiem. Ale jaki ma to wpływ na nasze DNA? Możesz mi podać źródło Twoich wiadomości?Link oczywiście otworzyłem, ale informacji o wymienionym tam fizyku (Joel Steinheimer) nie potrafiłem znaleźć. Byłbym wdzięczny za pomoc.Dzięki :)
  • 0

#5 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

http://www.swietageo...php?topic=327.0

http://www.paranorma...topic=9177&st=0

http://www.paranorma...showtopic=22548

http://www.paranorma...pic=19253&st=45
  • 4

LotosUR.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Świetny link 1 radoslaw
Ale zaraz zbierze sie szajka "obalaczy teorii" ;) sceptyków z zamkniętym na inne informacje umysłem nieogarniający tego co czytają, mało tego, nie próbujący choćby na chwilę zrozumieć treści.
Swoją drogą, sam się zaciekawiłem tym tematem, myślę że jest pewnego rodzaju pomocny do np medytacji.
  • 0

Mr. Bad Reputation.
  • Tematów: 1
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Kupilem sobie wczoraj wlasnie ten 1 utwór, rzygać mi się po tym chciało jak sluchalem z 40 minut.
Jak by ktoś chciał to niech pisze na PW mam link do pobrania.
  • 0

Oomek.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

... rzygać mi się po tym chciało jak sluchalem z 40 minut...

Reakcja prawidłowa...organizm uwalnia się od nieczystości, nie przerywaj i opisz wrażenia :)
  • 1

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... rzygać mi się po tym chciało jak sluchalem z 40 minut...

Reakcja prawidłowa...organizm uwalnia się od nieczystości, nie przerywaj i opisz wrażenia :)

I dodatkowo, polecam dużo wody pić, chyba najlepiej rano jak wstaniesz z wyrka ;]
  • 0

Mr. Bad Reputation.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

zapodaje link do utworu (oryginalny .mp3):

potem wrzucę na jakiś darmowy serwer, teraz muszę zmykać.
  • 1

#11 Gość_Rishro

Gość_Rishro.

Napisano

Polecam obejrzeć sobie wymiotowanie ludzi. Działa o niebo lepiej. Od razu się człowiek oczyszcza.
  • 1

EpicFail.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

nie wiem, czy to rzeczywiście coś daje, czy nie, ale faktem jest, że przy 3.15 właśnie zaczyna mnie boleć głowa.

edit: ale to chyba jednak przypadek, bo teraz słuchałem znów i nic się nie działo. fałszywy alarm :>

Użytkownik EpicFail edytował ten post 04.03.2010 - 19:47

• 0

Szejki.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słuchałem 3 razy i nic, więc to pewnie kolejna rzecz, która działa kiedy ktoś tego chce (jego mózg wytwarza efekty działania) :-[
  • 0

#14 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

"

"Znana nielicznym od czasów starożytnych wiedza o harmonicznych własnościach przyrody (liczba Phi - to podstawa podziału harmonicznego) wciąż jest skrywana przed szerokimi masami i nadszedł już czas, aby ludzie poznali ją i nauczyli wykorzystywać dla swojego dobra"

Nie wiesz zbyt wiele o tej - w istocie - Wiedzy o Harmonii ponieważ:

1)
Filozofię harmoniczną nazwano kiedyś jako pogańską (zakłada, że Bóg przejawia się w naturze - coś a'la panteizm), a "Kościół Rzymskokatolicki ciężko pracował przez ponad tysiąc lat, aby ukryć ją za pośrednictwem kanonicznego prawa. Właśnie dlatego trytonowy interwał połowy oktawy, ochrzczony mianem Diabolus in Musica (Diabeł w Muzyce), został usunięty z kościelnej muzyki w roku 1234 przez papieża Grzegorza IX (zakaz ten obowiązuje do dzisiaj). Kościół najwyraźniej dobrze wiedział, że tryton może ujawnić symetrię w muzycznej harmonii i otworzyć wrota do "cielesnej wiedzy" o występujących w ciele i przyrodzie harmonikach."

2)
"W okresie poprzedzającym oświecenie (schyłek XVII i XVIII wiek) opracowano "metodę naukową", która miała w rzeczywistości zniechęcić do studiowania harmoniki i związanej z nią filozofii natury znanej jako musica universalis lub "muzyka sfer". (...)
[Zerknij do wątku Muzyka sfer ]

Popierane przez Newtona, Kartezjusza i innych, którzy chcieli koegzystować w tym czasie w zgodzie z Kościołem, oddzielenie badań nad harmonikami od matematyki i nauk ścisłych i włączenie ich do "nauk humanistycznych" stawało się coraz bardziej zinstytucjonalizowane wraz z akceptacją metody naukowej. Po pewnym czasie nowe pokolenia zapomniały zupełnie o harmonice jako unifikującej sile w przyrodzie i obecnie poczuwają się w obowiązku naukowo dyskredytować wszelkie pozostałe harmoniczne teorie jako "tchnące klerykalizmem" (niezły żart)."

3)
"Prawda jest taka, że przez ostatnie 350 lat nauka i zachodnie religie dogadzały sobie wzajemne, aby uniknąć jakichkolwiek wzmianek o harmonice. Ta milcząca ugoda trwa do dzisiaj, rozczłonkowując zachodnią kulturę i wspierając ideologicznie niezrównoważone polityczne, ekonomiczne i ekologiczne trendy.
Wskutek nieobecności nauki o harmonice w naszych szkołach i kościołach, która była kiedyś grecką i rzymską tradycją, oddalamy kolejne pokolenia coraz bardziej od idei głoszącej, że ludzkość powinna poszukiwać i naśladować występujące w naturze harmoniczne procesy."

Ku nowemu odrodzeniu

"Biorąc to wszystko pod uwagę, pokładam nadzieję w jasnym świetle fizyki kwantowej. Podczas gdy cała reszta nauki nadal pozostaje pod wpływem newtonowskich machinacji, teoria kwantów proponuje kosmos złożony z koherentnych harmonicznych fal krystalizujących się w materię wewnątrz spolaryzowanej siatki przestrzennej złożonej z sześcianów (jak fizyczny hologram). Funkcja falowa Schrodingera z modelem mechaniki kwantowej w postaci "cząstki w pudełku" jest kolejnym sposobem opisania harmonicznej struktury przestrzeni - nie różniącej się od fizyki struny gitarowej. Długa tradycja unikania poruszania zagadnień związanych z harmonicznością sprawia, że jakiekolwiek poglądy o koherentnej przestrzeni muszą się jeszcze przebić do standardowego programu nauczania nauk ścisłych, nie mówiąc o pozostałych dziedzinach nauki. (...)

Gdyby studiowanie harmoniki ponownie dopuszczono do systemu nauczania, moglibyśmy spodziewać się kulturowego renesansu, który zawstydziłby nawet nagiego witruwiańskiego człowieka Leonarda.

W modzie pojawiłoby się wzornictwo typu "świętej geometrii" i wróciłyby egipskie style. Kiedy idea archetypowej struktury przestrzeni, która kształtuje kwiaty, owady, ryby, ptaki, zwierzęta domowe i ludzi, zakorzeniłaby się już na dobre w ludzkich umysłach, stałaby się, jak sądzę, trudna do ujarzmienia.

"

reszta artykułu

Lucyfer sprawdził 528 Hz, działa

pozdrawiam
  • 1

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W sumie nic magicznego - polecam przyjrzeć się temu co wyszło ze stajni Monroe'a. Płyty do znieczulenia operacyjnego bez narkozy i reszta.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych