Tiamat właśnie o to mi chodzi
pokazałem że te pożary szalały w całym budynku, a na niższych piętrach były one ogromne, a wiadomo im niżej tym większy ciężar działa na te piętra.
28 lipiec1945 rok
Samolot zgubił się we mgle i uderzył w 79 piętrowy EMPIRE STATE BUILDING zginęło 14 osób a straty wyniosły 1 milion dolarów . Budynek stoi nie tknięty do dziś!
Jak widzisz dziura ta była mała. Samolot który uderzył w Empire State Building to był B-25. Był to bombowiec który na swoim pokładzie nie miał bomb, tak więc nie doszło do dużej eksplozji, pożar też miał małe rozmiary i było to na górnych piętrach gdzie nacisk był mały.
14 luty 1975
Wybuchły 3 pożary miedzy 9 a 14 piętrem północnej wieży WTC.
Tak ale te pożary nie szalały na całej kondygnacji owych pięter. Dodatkowo zostały one szybo ugaszone,a nie tak jak w przypadku 11.09
4 maja 1988 rok
przez 3 godziny płonął 63 piętrowy drapacz chmur. Płonęły 4 pietra. Budynek się nie zawalił...
4 piętra a nie tak jak w przypadku WTC czy WTC7 - gdzie pożar szalał praktycznie w całym budynku
23 luty 1991 rok
38 pietrowy budynek wybudowany w 1970 roku w Philadelphii plonal 19 godzin. Pozar zajal 10 pieter . Budynek sie nie zawalil.
O jakich tu piętrach mówimy bo to jednak ma znaczenie. Konstrukcja tego budynku była inna niż WTC 7
17 Pazdziernik 2004
56 pietrowy drapacz chmur w Wenezueli zbudowany w 1976 roku plonal przez 17 godzin ,zajal ponad 26 pieter. Budynek sie nie zawalil...
O tym budynku nic nie wiem, więc się nie wypowiem
12 lutego 2005 rok
32 pietrowa wieza w Madrycie zbudowana z betonu plonela przez ponad 24 godziny , pozar zajal 10 pieter budynku...
Mimo ze 10 gornych pieter sie palilo to budynek sie nie zawalil
No właśnie, 10 górnych pięter, nacisk na te spalone piętra był mały. Jest to inna konstrukcja niż WTC7 tutaj mamy praktycznie sam szkielet. Kiedy ugaszono pożar było duże ryzyko zawalenia się budynku. Tak więc ten budynek nie był taki wytrzymały jak twierdzisz gdyż został bardzo osłabiony. W przypadku WTC 7 mówimy też o uszkodzeniach mechanicznych wywołanych spadającym gruzem.
Użytkownik Darken edytował ten post 03.03.2010 - 20:56