Napisano 07.09.2008 - 20:12
Napisano 07.09.2008 - 21:16
Napisano 07.09.2008 - 21:18
Trzeba tez odróżnić satanizm prawdziwy od podwórkowego kreowanego między innymi przez media i kościół. Większości osób na słowo "satanizm" przychodzi na myśl właśnie ten.
To człowiek zawsze stwarzał swoich bogów, nie zaś oni jego. Dla niektórych Bóg jest łaskawy, dla innych przerażający. Przez satanistę "Bóg" - jakkolwiek by się go nazwało lub w ogóle bezimienny - postrzegany jest jako równoważący czynnik natury, nie zajmujący się ludzkim cierpieniem. Ta potężna siła, która przenika i równoważy wszechświat, jest zbyt bezosobowa, aby zajmować się szczęściem bądź niedolą stworzeń z krwi i kości na tej kulce brudu, na której właśnie żyjemy.
Napisano 08.09.2008 - 05:42
To jest właśnie najbardziej krzywdzące określenie dla tych ludzi.To, ze ktos slucha metalu, zalozy sobie koszulke z pentagramem i nosi glany w lipcu, wcale nie oznacza, ze jest satanista... Raczej, ze dorasta.
Napisano 08.09.2008 - 10:17
To nam się wydaje, że pentagram na koszulce, glany, długie włosy, czaszki itp. to symbole Szatana. Ale czy zdanie ludzi, którzy je noszą ma dla kogokolwiek jakiekolwiek znaczenie?
Napisano 08.09.2008 - 12:37
Jesteś zdecydowanie niewyspanaPanzer, albo jestem niewyspana, bo mnie dzis dzieciaki o szostej obudzily, albo krytykujesz moja wypowiedz
Ale czy zdanie ludzi, którzy je noszą ma dla kogokolwiek jakiekolwiek znaczenie?
Tę samą myśl ubraliśmy w różne słowa, ot co.Tworzą niesamowicie hermetyczną, wyalienowaną grupę, przez swoje skomplikowane i progresywne poglądy są po prostu nierozumiani i dyskryminowani. Ludzie się boją satanistów gdyż satanizm jest tajemniczy.
Napisano 08.09.2008 - 13:22
Napisano 08.09.2008 - 13:28
Ciekawe czy Watykan wie, że krzyż to starożytne narzędzie tortur i kaźni, a pentagram - jeszcze na dłuuugo przez Wenus, bo już w neolicie był używany jako symbol Matki Ziemii?ciekawe czy on sam wie ze odwrócony krzyż to jeden ze starszych symboli Watykanu związany ze świętym Piotrem , a pentagram to personifikacja planety Venus wiec manifestacja miłości do piękna
Napisano 08.09.2008 - 13:53
Napisano 08.09.2008 - 18:26
Napisano 09.09.2008 - 10:35
Napisano 09.09.2008 - 13:44
Stereotypowy? Co rozumiesz pod pojęciem "stereotypowy? Czy jeśli ktoś ubiera się na czarno to znaczy, że jest STEREOTYPOWY? To skrajnie ograniczony pogląd.to nie ja Tobie tylko ty sam wybrałeś wygląd -niestety stereotypowy-a wspólnym mianownikiem dla młodzieży według mnie jest chęć zamanifestowana indywidualności
Bzdura. Gdy ktoś na widok Księdza mówi "Szczęść Boże" nie musi oznaczać, że Bóg jest dla niego ważny?nawet jeśli zaczniesz się obierać jak autochtoniczny Eskimos lub mieszkaniec wysp dziewiczych -nie będziesz nim tylko będziesz jak oni wyglądał . indywidualizm to nie tylko wygląd , wygląd to tylko drobny element , a temat dotyczy czegoś innego
i ja tez żałuje ze idziesz do szkoły i znów będziesz musiał (może wbrew sobie ) może dla utrwalenia wizerunku , krzyczeć- ave satan -
Napisano 09.09.2008 - 14:58
Napisano 09.09.2008 - 18:23
Napisano 09.09.2008 - 19:45
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych