Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stado szpaków uderzyło o ziemię

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

Hourdeau.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz już wpisując w google "Martwe ptaki" nie ma szans żeby czegoś nie znaleźć, zainteresowanie polskich mediów wzrasta coraz bardziej.
Co do mapki to wygląda jakby w Polsce nie miało co umierać :P

Użytkownik Hourdeau edytował ten post 08.01.2011 - 23:54

• 0

kudlaty88.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Stworzono kolejną,bardziej szczegółową mapę obejmującą wszystkie odnotowane przypadki masowej śmierci zwierząt na przestrzeni 2010 i 2011 roku.
Co ważne,mapa jest uaktualniana na bieżąco.
Ilość naniesionych na mapę danych jak do tej pory jest już porażająca.Co będzie za kilka dni,tygodni - aż boję się myśleć.

Mass Animal Death from 2010 - 2011

Eeee albo coś u mnie się zepsuło albo ten link jest zły.

EDIT:
Dobra działa mój błąd.

Mapa pokazuje zdarzenia od 2007 roku a nie 2010 jak napisał Jarecki.
Ciekawe kiedy w Polsce coś się wydarzy...

Użytkownik kudlaty88 edytował ten post 09.01.2011 - 00:05

• 0

Hourdeau.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Link działa, jest to odnośnik do mapy Google http://maps.google.c...14669207a782c3e
  • 0

Amontillado.
  • Tematów: 50
  • Artykułów: 21
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do mapki od Jareckiego - mała legenda:

-znaczniki z kropeczką w środku - przypadki w bieżącym 2011 roku
-znaczniki bez kropki - przypadki przed rokiem 2011

Zielone znaczniki - mała liczba wymarć
Żółte - duża liczba wymarć
Czerwone - alarmująca liczba wymarć

edit:

Jak widać jedynymi kontynentami na, których nie stwierdzono oficjalnie żadnych wypadków w roku 2011 jest Afryka i Australia. Wydaje mi się, że ma to związek ze znacznie większą powierzchnią "niezamieszkaną" niż na innych kontynentach (gdzie trudno jest przegapić takie zdarzenia). Afryka dodatkowo wciąż jest kontynentem, na którym informacje nie rozchodzą się w takim tempie jak w innych częściach świata.

Użytkownik Amontillado edytował ten post 09.01.2011 - 00:07

• 2

Hourdeau.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W tym roku czerwonych jest aż 11punktów (7 to sama Ameryka), zresztą informacje o zgonach są tylko z miejsc zaludnionych (patrz Australia, Azja, Afryka, środkowa część Ameryki Płd. - Amazonia) czyli takich miejsc na pewno jest jeszcze więcej.

Użytkownik Hourdeau edytował ten post 09.01.2011 - 00:07

• 0

Ano.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak widać jedynymi kontynentami na, których nie stwierdzono oficjalnie żadnych wypadków w roku 2011 jest Afryka i Australia. Wydaje mi się, że ma to związek ze znacznie większą powierzchnią "niezamieszkaną" niż na innych kontynentach (gdzie trudno jest przegapić takie zdarzenia). Afryka dodatkowo wciąż jest kontynentem, na którym informacje nie rozchodzą się w takim tempie jak w innych częściach świata.

To nie tak, większość Afryki jest zacofana, gdzie rządzą kartele, wojsko itp. Tam poprostu nikt nie zwraca uwagi na masowe wymieranie zwierząt. Tak samo masz z Rosja - to ogromny obszar Syberii bardzo mało zaludniony więc i doniesień stamtąd nie ma. Wiadomo że najwięcej informacji będziemy otrzymywać z rozwiniętych i gesto zaludnionych obszarów.
  • 2

Jęk Lodowatych Ulic.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Cóż wiemy że dzieję się coś bardzo złego mnóstwo ptaków umiera lecz nie tylko ptaki ale tez ryby i tak na prawdę nie wiemy co się dzieje tylko czas przyniesie zmiany które teraz zachodzą w naszej planecie możliwe że jest to początek wymierania gatunków lub coś z kosmosu lub ziemi dostało się do atmosfery i zabija ptaki
  • 0

Eupsychia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam wrażenie, że nikt nie zauważyć linka, którego dałam wcześniej, więc daję jeszcze raz.
http://nowaatlantyda...inanie-deszczu/
  • 0

Ano.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mam wrażenie, że nikt nie zauważyć linka, którego dałam wcześniej, więc daję jeszcze raz.
http://nowaatlantyda...inanie-deszczu/

Ja zobaczyłem i pod artykułem nie znalazłem żadnych przypisów, odnośników, ani niczego co mogłoby uwiarygodnić tekst.
Jedyne co zobaczyłem to portal lubujący się w przeróżnych nieudowodnionych teoriach.

Trochę krytycyzmu Eupsychio.
  • 1

Storm.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem nadal co jonizatory powietrza przyciągające chmury/deszcz mają do tysięcy martwych ptaków i ryb.
  • 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Autor artykułu w "Nowej Atlantydzie" pisze :

Pomysły aby używać potęznych systemów elektromagnetycznych do modifikowania pogody lokalnie, ale także globalnie, rozwijane są w wielu laboratoriach na świecie. I kiedy słyszymy w wiadomościach o masowej śmierci ptakow czy ryb łaczy sie to w poważny sposób z możliwością dokonywania w tym czasie doświadczeń z polem elektromagetycznym. Tak ptaki jak i ryby są zwierzętami szczególnie czułymi na zmiany takiego pola, bo jest ono częścią ich fizjologii. Jeśli ziemska atmosfera jest bombardowana przez niezwykle silną wiązkę elektromagnetyczną po to by dokonać zmian meteorologicznych, masowa śmierć zwierząt jest prawdopodobnym wynikiem takiego działania.

Niestety, mamy za mało informacji o systemach do modyfikacji pogody. Nie możemy stwierdzić, czy autora poniosła
fantazja.Jednakże, próby wyjasnienia tych wydarzeń przez "specjalistów" są jeszcze bardziej fantastyczne niż ten artykuł. Wspomnę tylko o rzekomych śmierci ptaków z powodu sztucznych ogni, rozjechanie stada kawek ciężarówką czy też śmierć 8000 turkawek, które miały wlecieć w pozbawioną tlenu część atmosfery /jaka to musiała być wysokość???/. Wydaje mi się,że media nie są zainteresowane próbą rzetelnej oceny tych wydarzeń. A więc sytuacja może być poważna.
  • 0

Akinci.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Teraz zaczynają spadać samoloty.

Samolot rozbił się najprawdopodobniej z powodu złych warunków pogodowych.

:)

http://wiadomosci.ga..._pokladzie.html
http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

Do tego trzesięnia ziemi w Vanuatu, które mogą wywołać tsunami.

Mag 6.5
Mag 5.1
Mag 4.9
Mag 5.4
Mag 5.3
Mag 5.2
Mag 6.8

http://earthquake.us...quakes_all.html

Ostatnie silne trzęsienie miało miejsce 26 grudnia ubiegłego roku. Miało siłę 7,3 stopnia w skali Richtera i wywołało falę tsunami.

http://www.sfora.pl/...-tsunami-a28046

Użytkownik Akinci edytował ten post 09.01.2011 - 19:15

• 0

Eupsychia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Myślę, że to nie ma żadnego związku z tymi ptakami.
  • 0

P.Wiśniewski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No proszę Was, jak zwykle każdy ciekawy temat część z Was sprowadza do absurdu.

Spadają ptaki - to na pewno rząd USA coś robi, geoinżynieria, haarp, jonizatory powietrza.
Spadają ptaki - o, właśnie rozbił się samolot, podłączę się do tematu i napiszę "a teraz zaczęły spadać samoloty".
Spadają ptaki - trzęsienie ziemi, będzie tsunami.

Aż dziw, że nikt nie pisze o chemtrailsach (chyba, że coś przeoczyłem) ;/ .

1. Samolot - na 99% nie ma żadnego związku z ptakami chyba, że jakiś dostał się mu do silnika.
2. Vanuatu - tam codziennie jest jakieś trzęsienie ziemi o magnitudzie powyżej 4, często w okolicach 5 i 6. Małe tsunami też są obserwowane stosunkowo często. Natomiast tu jestem pewien - nie ma to żadnego związku z martwymi ptakami w Arkansas czy w Szwecji...
  • 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skoro tyle tych ptaków spada, na zamieszkanych terenach i w cywilizowanych krajach, wydaje się trochę dziwne, że nie ma ani jednego świadka, który na własne oczy widział dokładny moment spadku...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych