Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stado szpaków uderzyło o ziemię

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

NIESAMOWITE !

Tyle miesięcy minęło, ale dopiero teraz w JEDNEJ telewizji wspominają, że magnetyczne bieguny przemieszczają się szybciej niż wcześnie.
  • 1

Amontillado.
  • Tematów: 50
  • Artykułów: 21
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Zdaję się, że ktoś już podawał ten filmik w temacie kilka dni temu. Przed tą przytoczoną tu przez Ciebie jeszcze jedna amerykanska stacja poruszała temat przyspieszenia przemieszczania się biegunów.

Pamiętacie martwe ptaki znalezione w Rumunii? Otóż wytłumaczenie ich śmierci jest równie, a może i bardziej zadziwiające niż "przejedzenie i niestrawność" tych znalezionych we Włoszech:

http://www.timeslive...selves-to-death

Lokalne władze sanitarne i weterynaryjne podały, że setki ptaków zmarły w Constancie z powodu, uwaga! - ZAPICIA SIĘ NA ŚMIERĆ

Ptaki miały najeść się za dużo winogron pozostałych po procesie tłoczenia wina.

Użytkownik Amontillado edytował ten post 11.01.2011 - 21:01

• 2

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak na prawdę niewielkimi krokami zaczyna się to co wydaje mi się nieuniknione... Jeśli już poważnie zaczynają o tym mówić to jest coś na rzeczy... Ja w przebiegunowanie, które może wyrządzić poważne szkody naszej planecie wierzę... Co tu więcej mówić, nie czas spekulować tylko lepiej myśleć co można zrobić żeby jak najlepiej się przed tym uchronić.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Haha śmieszą mnie komentarze "naukowców" co do przyczyn śmierci ptaków. Ciekawe kiedy uslyszymy wytłumaczenia w stylu "przyczyną było jednoczesne zderzenie się w powietrzu 350 ptaków."
  • 0

Akinci.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tysiące martwego bydła w Wietnamie.

http://hisz.rsoe.hu/...d.php?cid=29155
  • 0

Eupsychia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O kurcze teraz bydło...
Zaczynam się bać.
  • 0

oops.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

a kliknelas w ogole w link? bo mi cos nie chodzi
  • 0

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Uważam, że nie można jeszcze łączyć tych dwóch zdarzeń, wcześniej zjawisko skupiało się na tylko dwóch gatunkach.

Jeżeli dobrze zrozumiałem ten raport traktuje o chłodach niespotykanych w Wietnamie, które paraliżują północ kraju, więc łączenie tych dwóch zjawisk chyba jest nietrafione.

@Akinci
z Twojego linku nie jestem w stanie wyczytać nic na temat martwego bydła.

Użytkownik crc edytował ten post 11.01.2011 - 22:41

• 0

Amontillado.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tysiące martwego bydła w Wietnamie.

Też natknąłem się na tę informację, ale nie jestem przekonany czy powinna być łączona z tym tematem.

Bydło zmarło ponoć z powodu mrozu, ale jest to wytłumaczenie prawdopodobne, zważywszy na stan wyjątkowy w tym kraju. Od grudnia panują w północnej części Wietnamu "bardzo niskie" temperatury. W ostatnim tygodniu spadła poniżej - 10 stopni C i z tego powodu pozamykano szkoły, przedszkola i żłobki. Szpitale są zapełnione, w szczególności osobami starszymi i dziećmi zgłaszającymi problemy z oddychaniem. Tegoroczną zimę porównuje się tam do tej z 2008 roku kiedy to padło ponad 50 000 bawołów.

Źródła:

http://en.baomoi.com...ce/8/100989.epi
http://en.www.info.v...nger/17619.html

Tutaj z 2008:

http://www.chinadail...ent_6463277.htm

edit:

@up Odkryłem, że należy wejść w zakładkę Event Description w linku Akinci'ego ;) Tam jest informacja

Użytkownik Amontillado edytował ten post 11.01.2011 - 22:47

• 1

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

http://www.mnn.com/e...d-in-kazakhstan

12.000 antylop z Kazachstanu padło/ info jeszcze z 2010

Użytkownik DaMiAn85osg edytował ten post 12.01.2011 - 00:16

• 0

ANTI HUMAN ANTI GOD.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ej co jest te informacje wszystkie są prawdziwe bo jeżeli tak to jest to nieprawdopodobne, i czy czasem wcześniej tak nie było że zwierzęta padały tylko nie było tak głośno o tym?
  • 1

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Nowa Atlantyda"próbuje wyjasnić śmierć epoletników w Arkansans.

http://nowaatlantyda...radar-dopplera/

Moim zdaniem artykuł jest ciekawy i rzeczowy. Warto go przeczytać.
  • 0

Amontillado.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

MISSOURI

Dołączona grafika

Informacja z tej nocy. Dziesiątki martwych ptaków - znów szpaki (szpaki są wśród martwych ptaków znalezionych ostatnio w wielu innych stanach) - znaleziono niedaleko miejscowości Sullivan. Jest to kolejny przypadek niewyjaśnionego pomoru ptaków w tym stanie. Ptaki odkryte zostały w poniedziałek.
James Bartle, dziennikarz z Sullivan'u, zrobił na miejscu zdjęcia. "Były porozrzucane wszędzie, dosłownie wszędzie. Nie uwierzylibyście w to gdybyście tego nie zobaczyli."

Na zdjęciach z gazety widać ponad 50 ptaków. Lecz Bartle twierdzi, że jest ich znacznie więcej, nawet setki, w pobliskich polach. Sprawa jest badana przez Departament Ochrony z Missouri.

Źródło I
Źródło II

edit: @down
Piszesz tak jakby zagadka już się rozwiązała. Na jakiej podstawie? Przecież artykuł od kpiarza nie podaje konkretnych wyjaśnień. Ciężko wyobrazić mi sobie eksperymenty, testowanie broni na skale światową.

Użytkownik Amontillado edytował ten post 12.01.2011 - 10:52

• 1

Easy_Rider.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Od początku nie miałem wątpliwości, że te masowe i nagłe śmierci ptaków to nie z przyczyn naturalnych, tylko z powodu sztucznie wytworzonego, zabójczego czynnika, pochodzenia ziemskiego lub nieziemskiego. Z tym, że niekoniecznie zabicie tych ptaków musiało być celem - mogło być równie dobrze efektem ubocznym eksperymentów lub innych bliżej nieokreślonych działań.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To, że ciężko jest Tobie wyobrazić sobie ekrperymenty broni nie oznacza, że tak się nie dzieje. Ja nie mogę sobie wyobrazić jak działa pierścień fuzyjny do pozyskiwania energi co nie znaczy, że nie trwają prace nad tym by coś takiego zrobić (i tak naprawdę przecież trwają prace nad tym). Tak więc nie ma co podważać jakichkolwiek argumentów tym, że "ja w to nie wierzę".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych