Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stado szpaków uderzyło o ziemię

• Please log in to reply
724 replies to this topic

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jeżeli istotnie tak jest to zmiana czy chwilowy zanik takiego pola magnetycznego musiała być bardzo dynamiczna ...

Dla zwierząt owy dynamizm nie musi być gwałtowny w zauważalny sposób.
  • 0

Amontillado.
  • Tematów: 50
  • Artykułów: 21
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko to o czym piszecie, zostało już powiedziane w tym wątku. Praktycznie słowo w słowo ;)

ALABAMA, USA

Dołączona grafika

Setki martwych kosów znaleziono tym razem w mieście Scottsboro (Hrabstwo Jackson). 15 ptaków zostało wysłanych na badania. Kosy znaleziono w poniedziałkowe popołudnie, leżały martwe wzdłuż linii drzew. Mieszkańcy są wielce zaniepokojeni, natomiast badacze i ekolodzy tłumaczą, że "to nie jest nic nadzwyczajnego".

Źródło I
Źródło II

Użytkownik Amontillado edytował ten post 19.01.2011 - 10:01

• 2

Amontillado.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ANGLIA

Ponad tysiąc martwych ryb znaleziono dziś w jeziorach położonych w parkach na półwyspie Wirral (północno-zachodnia Anglia). Wśród zmarłych ryb znajdują się zarówno te małe jak i większe - karpie. Eksperci obwiniają wyjątkowo srogą zimę oraz ciśnienie powietrza.

Źródło

Nie jest to może związane z wymieraniem, ale warta odnotowania ciekawostka dotycząca dziwnego zachowywania się zwierząt:

Ponad 400 wilków w okolicy Syberii zgrupowało się i poluje wspólnie na konie i jelenie. Jest to niezwykle dziwne zjawisko gdyż watahy wilków składają się z 6-8 osobników. Niezwykle rzadko spotyka się liczące kilkanaście - a tu mowa jest o setkach!

Wilki zabiły w ostatnich dniach ponad 30 koni. Mieszkańcy boją się, że w końcu zaatakują ludzi. Organizują się specjalne 24 osobowe jednostki patrolujące terroryzowaną okolicę. Planowany jest odstrzał wilków przez myśliwych przy użyciu helikopterów - ale dopiero gdy dzień się wydłuży.

Źródło

Użytkownik Amontillado edytował ten post 19.01.2011 - 21:58

• 2

Amontillado.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

INDIANA, USA

Dołączona grafika

W nocy znaleziono około 60 martwych ptaków leżących wzdłuż drogi w miejscowości West Lafayette.
Specjaliści uspokajają mieszkańców tłumacząc, że to całkiem normalne zjawisko - stado ptaków zostało zaskoczone przez auta gdy konsumowały sobie na drodze żwir i piasek. Pomaga im to bowiem na trawienie.

Źródło

INDIE

18 martwych pawi znaleziono w środę we wsi Elkathurthy. Wszystkie leżały w polu kukurydzy na jednej z posiadłości rolnych. Indyjscy oficerowie policji podejrzewają otrucie i kłusownictwo.

Źródło
  • 1

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Nie ma to jak zrzucić winę na biedne ptaszki, które akurat wybrały sobie drogę na konsumowanie żwirku. Nie wiem kto był taki bystry i orzekł o tym, że auto może zmieść tyle ptaków z drogi. Te zwierzęta są szybkie i jakby kierowca ubił chociaż jedno byłby mistrzem świata.
  • 0

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Już nie wytrzymałem. Przecież to jest tak śmieszne że ręce opadają... Jaki idiota uwierzy w dziesiątki razy powtarzające się chore przyczyny padania zwierząt? Setki rozjechane przez auta, przejedzenie, ostra zima. No śmiech na sali... Czy władze i "eksperci" mają nas za tępych bezmózgowców???

Użytkownik ufo1987 edytował ten post 21.01.2011 - 09:29

• 0

Kocur1990.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może jest to śmieszne i frustrujące, ale uwierz mi, że zwykły człowiek, który jest dość konserwatywny i zamknięty na świat i widzi coś takiego to mówi "nie wierzę, że to coś niesamowitego". Usłyszy, że przyszła ostra zima czy coś w tym rodzaju i jemu to wystarczy, bo najczęściej go to nie interesuje nawet więc taki człowiek nie skupia swojej uwagi na takich "błahych" sprawach.

Wiele razy próbowałem rozmawiać z ludźmi i to nawet młodymi, który myślałem mają coś do powiedzenia na takie tematy, ale jedyną odpowiedzią jaką otrzymałem na moje pytanie, czy takie rzeczy go/ ich nie interesują to: "nie, nie rozumiem tego i dlatego mam to w d***e."

Człowiek ciekawy pewnie będzie drążył temat i doszukiwał się odpowiedzi na pytania, ale takich ludzi jest mało i chyba coraz mniej, więc nic dziwnego, że w taki sposób władze unikają tych prawdziwych odpowiedzi. Choć czasem może sami nie ich znają, a nie chcą tworzyć nerwowych sytuacji.
  • 0

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

No na to wychodzi. Do tego usiłują wmówić, że niektóre z tych ptaszków padło na alkoholizm ^^.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie tylko fauna masowo umiera ale i z florą zaczynają się dziać dziwne rzeczy.
Na początku listopada ubiegłego roku w dwóch powiatach Umatilla i Morrow w stanie Oregon (USA) 40 akrów pszenicy (ponad 16 hektarów) nagle zżółkło i zwiędło.
Profesor Larry Lutcher z Oregon State University twierdzi,że takich objawów obumierania roślin nigdy nie widział.
Wstępne analizy wykazały,że to jakiś nieznany czynnik chorobotwórczy korzeni spowodował takie więdnięcie roślin.
Choć news pochodzi z 2 grudnia 2010 roku to nadal nie ma rozwiązania tej zagadki.

Dołączona grafika

Więcej informacji na ten temat w linku http://www.capitalpr...120310-w-AK-map
  • 2

Eupsychia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak rośliny zaczną masowo wymierać, to już będzie koniec. Tak łatwo tego nie wytłumaczą, zacznie brakować jedzenia...chyba warto zrobić małe zapasy, tak na wszelki wypadek.
A teraz wyobraźcie sobie co by się działo jakby powiedzieli prawdę?
Wystarczy, że na parę godzin braknie wody, a w sklepach już jej nie ma co szukać, jakby już jej miało nigdy nie być.
  • 0

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Może to już zaczyna być skutkiem trucia chemtrails? Nawet jeśli nie to jest przyczyną, to możliwe że to jednak coś z tym polem magnetycznym się dzieje, może słońce. Nie wiem.
  • 0

#327 Gość_но

Gość_но.
  • Tematów: 0

Napisano

To tajna broń o której nikt nie słyszał, jak to przystało na tajne bronie.

Obecnie trwają oficjalne testy na ptaszkach i innych stworzonkach, ale ostatecznym celem i tak jest depopulacja ludzi! <strach>

Broń polega na wybraniu celu z listy (szpaki, morświny, mrówkojady (...) ludzie) i wybraniu obszaru na którym mają paść martwe. Później wystarczy czerwony przycisk i gotowe! Proste? Ano proste. W sam raz na światowe protesty której się zbliżają. Kto będzie pytał i dociekał co się stało z 20 tys. protestantów? Powie się, że był zimny podmuch wiatru. Ludzie kupią.
  • 0

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może jest to śmieszne i frustrujące, ale uwierz mi, że zwykły człowiek, który jest dość konserwatywny i zamknięty na świat i widzi coś takiego to mówi "nie wierzę, że to coś niesamowitego". Usłyszy, że przyszła ostra zima czy coś w tym rodzaju i jemu to wystarczy, bo najczęściej go to nie interesuje nawet więc taki człowiek nie skupia swojej uwagi na takich "błahych" sprawach.

Wiele razy próbowałem rozmawiać z ludźmi i to nawet młodymi, który myślałem mają coś do powiedzenia na takie tematy, ale jedyną odpowiedzią jaką otrzymałem na moje pytanie, czy takie rzeczy go/ ich nie interesują to: "nie, nie rozumiem tego i dlatego mam to w d***e."

Człowiek ciekawy pewnie będzie drążył temat i doszukiwał się odpowiedzi na pytania, ale takich ludzi jest mało i chyba coraz mniej, więc nic dziwnego, że w taki sposób władze unikają tych prawdziwych odpowiedzi. Choć czasem może sami nie ich znają, a nie chcą tworzyć nerwowych sytuacji.

No powiem ci że wyjaśniłeś to dobitnie :) I tak właśnie niestety jest...
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To nie jest żadna tajna broń.
Naukowcy już od dawna wiedzą,że ziemskie pole magnetyczne zanika a rewersja biegunów już postępuje.
Zrozumiałym jest,że głośno się o tym nie mówi z wiadomych względów.
Nie twierdzę kategorycznie,że jest to główną i jedyną przyczyną tych masowych śmierci zwierząt ale jest to wysoce prawdopodobne.
Bardzo możliwe,że jest to również ściśle związane z "fenomenem słonecznym" na Grenlandii.

Poniżej zamieszczam kilkanaście odnośników to stron anglojęzycznych (w większości stricte naukowych),na których można o tym przeczytać.
Kto dysponuje dużą ilością czasu,polecam zajrzeć na każdą z podanych stron.

Satellites Spy Changes to Earth's Magnetic Field
Earth's fading field could mean a magnetic flip soon
Movement of North Magnetic Pole is accelerating
Earth's Core, Magnetic Field Changing Fast, Study Says
North Magnetic Pole Moving Due to Core Flux
The earth's magnetic field impacts climate: Danish study
Two phenomena responsible for world's bizarre weather
South Atlantic Anomaly and South Georgia Magnetic Observatory
Has Your Horoscope Changed?
The sun rises two days early in Greenland
Light shines in High Arctic darkness
Weather Makes Earth Wobble
A strong, highly-tilted interstellar magnetic field near the Solar System
Cosmic RaysHit Space Age High
Russians order Flight Changes, after Massive Magnetic Shift downs Airliners...
Is the Sun Emitting a Mystery Particle?
The strange case of solar flares and radioactive elements
Earth's thunderstorms hurl antimatter into space

• 3

Amontillado.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do wymierania roślin.. Kilkanaście dni temu (mniej więcej wtedy gdy upadki ptaków zaczynały być coraz częstsze) usłyszałem o zagadkowym wymieraniu drzew w Wielkiej Brytanii. Setki tysięcy dębów i modrzewi japońskich padało ofiarą tajemniczego wirusa.Wszystkie drzewa marniały i należało je wyciąć. Eksperci z Komisji Leśnictwa wciąż jeżdżą po całej Brytanii i zarządzają wycinanie "chorych" drzew.

Nie łączyłem tego z wymieraniem ptaków i ryb, a i teraz mam co do tego wątpliwości... Myślę, że faunę będzie można włączyć do ogólnego pomoru jeśli doniesień z roślinami będzie więcej.

Źródło

Użytkownik Amontillado edytował ten post 21.01.2011 - 16:14

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych