Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stado szpaków uderzyło o ziemię

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

Amontillado.
  • Tematów: 50
  • Artykułów: 21
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ryby:

USA, FLORYDA

Dołączona grafika

Tysiące martwych ryb wyrzuciły dziś wody na brzegach Florydy przy zatoce Sebastian Inlet State Park. Specjaliści jako przyczynę znowu podają niedostatek tlenu - ryby ponoć za bardzo zbliżyły się do lądu i zużyły zbyt dużo tlenu zawartego w płytszych wodach. Oprócz tego ostrzegaja, że więcej ryb może zginąć gdyż tlenu w wodzie wciąż może ubywać.

Źródło

BRAZYLIA, 31 styczeń

Dołączona grafika

Tysiące ryb zmarło w rzece Rio Negro wśród równin Pantanal. Policja szacuje, że padło ich kilka ton. Wytłumaczeniem ekspertów znów jest niedobór tlenu.

Źródło
  • 1

Amontillado.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejne martwe ptaki:

NOWA ZELANDIA

Dołączona grafika

Wszyscy zastanawiają się co było przyczyną śmierci setek wróbli w mieście Rotorua. Mieszkańcy byli przerażeni widokokiem stosu martwych ptaków, nigdy wcześniej nie widzieli czegoś takiego. Na początku tygodnia zebrano ponad 300, oraz więcej w kolejnych dniach. Specjaliści nie wiedzą, dlaczego martwych ptaków było aż tyle, ale podejrzewają, że przyczną może być sztormowa pogoda.

Źródło
  • 1

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ktoś jeszcze kto śledzi temat myśli, że wszystko na ziemi jest w porządku?
  • 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

Owszem ja śledzę temat ale i uważam że nie jest w porządku z tym co się dzieje na Ziemi. Tylko tak jest już od dawne nie tylko z fauną ale też z flora. Zanieczyszczenia, wycinki lasów...wszystko to na nasze potrzeby.
Ludzie stają się coraz bardziej egoistyczni, musimy pomyśleć w końcu o naszej Ziemi...
Tylko taki szczegół że ten Temat to jedyne źródło z którego się dowiaduje o tych licznych grupowych śmierciach - zwierzęcych. Nie widuje wzmianek w mediach typu prasa, TV, radio... Nawet strony internetowe nie puchną od tych informacji... Dlaczego ?
  • 0

#395 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Dlatego, aby nie było paniki i żeby ludzie dalej robili kasę dla elit. Dziwi mnie Twoje pytanie, przecież media, tv, gazety opisują wszystko rzetelnie, bez ściem i do tego zawsze powiedzą prawdę (to akurat irionia).
Alexi, wszyscy wiemy dlaczego się o tym w mediach nie mówi, tylko nie wszyscy potrafią się przed sobą do tego przyznać.
  • 1

Amontillado.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muhad ma sporo racji. Media doskonale nami manipulują.

Jednak moim zdaniem - Alexi, nie usłyszysz o tych niepokojących zjawiskach na świecie z polskich mediów nie dlatego, że nie chcą one siać paniki czy są kłamliwe, ale z prostej przyczyny - polskie media są prymitywne i nie zajmują się takimi rzeczami. Nasza telewizja zajmuje się "Nianią Franią", kolorem butów Dody oraz podobnej rangi doniesieniami politycznymi.

Co innego amerykańskie media. One z kolei mają skłonność - i z pewnością jest to celowe - do rozdmuchiwania podobnych zjawisk w kilka dni do tak dużych rozmiarów, że ludzie zaczynają uważać to za coś całkiem normalnego. Jeśli pojawi się gdzieś doniesienie o kręgach w zbożu - telewizje tak gorliwie zajmą się tym tematem (wezwą ekpspertów, pokażą tabele, powołają się na inne doniesienia, przedstwaią różne punkty widzenia zachowując oczywiście pozorną obiektywnośc), że ludzi zaczyna to "strzykać". Myślą - zdarza się.

Tak było z doniesieniami o ptakach: pierwsze dni w mediach amerykańskich to zalew informacji, jakby na siłę wyszukiwanych (choćby gdzieś z drugiego końca świata); nawet w prognozach pogody zastanawiali się nad przyczynami zgonu ptaków. I to media amerykańskie jako pierwsze łączyły ze sobą przypadki z różnych stanów, a jednocześnie podawali odmienne opinie, sprzeczne informacje. Odbiorca pod ostrzałem tylu wiadomości zaczyna się przyzwyczajać, a w końcu "uświadamia" sobie (oczywiście z pomocą doktora nauk-specjalisty z TV), że takie przypadki są na porządku dziennym. Nagle, po tygodniu czy dwóch, temat w mass-mediach amerykańskich wycisza się. Zostają głównie pojedyncze doniesienia z lokalnych gazet, telewizji. Ewentualnie jakaś wzmianka w głównej stacji. Ale wtedy nikogo już to nie rusza, wszyscy zostali skutecznie "znieczuleni" w pierwszych tygodniach.
  • 1

#397 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

I to jest właśnie magia telewizji i gazet, rzucić pod nos ludziom informacje wyjaśniające, nawet jeśli są one głupie i niedorzeczne. To wystarczy, żeby większość oswoiła się z tym. Kolega wyżej ma dużo racji, znieczulić. Natomiast wydarzenia jak zapadająca się Indonezja raczej nie będzie tak prędko nagłośniona, i w ogóle jeśli będzie.
  • 1

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jest co raz gorzej, zdecydowanie na większą skalę i dochodzą do tego co raz inne gatunki zwierząt. W którymś z wcześniejszych moich postów wspominałem o tym że jeżeli wszystkie zjawiska są ze sobą powiązane i faktycznie dotyczą przebiegunowania to z biegiem czasu powinniśmy się spodziewać właśnie na przykład martwych waleni na plażach na szeroką skalę, niestety to się sprawdza (ostatnie doniesienia tylko jeszcze bardziej mnie umocniły w wierze że pole magnetyczne diametralnie i błyskawicznie się zmienia). Wspominałem też że prawdopodobne mogą być zorze polarne w miejscach, w których dotąd nigdy nie występowały - czekam teraz już tylko na to - jeśli w niedługim czasie pojawią się informacje na ten temat to mamy krótko mówiąc PRZESRANE. Jeśli ktoś na prawdę nie łączy tych faktów i kpi sobie ze skali zjawiska i jego konsekwencji to śpi spokojnie, ja jak myślę o skutkach to aż serce szybciej mi bije. Tysiące martwych ptaków, miliony martwych ryb, martwe żółwie morskie (wspominałem że PM ma jeszcze większy wpływ na nie aniżeli ptaki), martwe walenie, dziwne migracje... Wszystko łączy się z nawigacją i nie ma co doszukiwać się innej przyczyny. Wszystko sprowadza się do pola magnetycznego, a dodać do tego jeszcze to jak co roku szybkość północnego bieguna wzrasta i w tej chwili oscyluje w granicach 60 km na rok... No dalej już nie muszę chyba pisać... TO JUŻ SIĘ DZIEJE I NIE JESTEŚMY W STANIE TEGO POWSTRZYMAĆ!
  • 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jednak moim zdaniem - Alexi, nie usłyszysz o tych niepokojących zjawiskach na świecie z polskich mediów nie dlatego, że nie chcą one siać paniki czy są kłamliwe, ale z prostej przyczyny - polskie media są prymitywne i nie zajmują się takimi rzeczami. Nasza telewizja zajmuje się "Nianią Franią", kolorem butów Dody oraz podobnej rangi doniesieniami politycznymi.

Hmmm polskie media - owszem są :D, ale jest też drugi bodziec w Polsce nie było jeszcze ani jednego przypadku - wytłumaczcie. W okolicach Polski też nie. Więc ja jestem zdania że do tego przyczyniliśmy się chyba raczej my...
Zatruwamy Ziemie z premedytacją i temu raczej nie zaprzeczycie. Co do mass medii - nie ufam i nie ufałam i dalej ufać nie będę , 2 sprawa to idzie również w drugą stronę dlaczego mam wierzyć w ich prymitywne wyjaśnienia tych śmierci? a dlaczego mam wierzyć w ogóle w te śmierci ? Skoro i to przedstawiają media - które ukrywają bojkotują oraz SZUKAJĄ SENSACJI ? najlepiej pozostać bezstronnym i czekać aż coś zacznie dziać się przed okami...
  • 0

#400 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Wierz mi, że bierność obserwacyjna nie jest dobrym rozwiązaniem. Warto śledzić, bo nawet z pozoru dziwne informacje mogą Cię ostrzec przed zagrożeniem, zmotywować do działania i masz czas na to, aby się przygotować...choćby mentalnie. Kiedy znasz prawdę zawsze można uciec w góry przed np. wielką wodą, itd. :)

Użytkownik Muhad edytował ten post 06.02.2011 - 22:05

• 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Duże ilości martwych ptaków znaleziono w bazie sił powietrznych w Laverton (Australia).
Z artykułu nie wynika jednoznacznie co było przyczyną tego pomoru ale kontekst sugeruje,że to cyklon Yasi przetaczający się przez zachodnią Australię jest odpowiedzialny za tę masakrę.

Dołączona grafika

Źródło: http://www.theage.co...0205-1ahsv.html

Po raz drugi w ciągu trzech tygodni tereny nadbrzeżne Północnej Karoliny (Outer Banks) usłane są tysiącami martwych okoni.

Źródło: http://hamptonroads....ain-outer-banks
  • 0

Amontillado.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

FLORYDA, 8 luty

http://www.youtube.com/watch?v=cTDRdRuRNEg&feature=player_embedded

Amerykańska stacja Fox News doniosła we wtorek, że wschodnie wybrzeża Florydy usłane są milionami martwych meduz - plaże stały się wręcz niebieskie od ilości padłych stworzeń. Specjalistka, z którą rozmawiają nie potrafiła do końca wyjaśnić tego zdarzenia. Dużą część wyrzuconych meduz stanowią żeglarze portugalskie.

Użytkownik Amontillado edytował ten post 11.02.2011 - 10:51

• 0

#403 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

I mamy kolejny gatunek martwych zwierząt. Nie mam już zwątpienia w to, że dzieje się źle, chociaż takie mogliby zasiać we mnie Ci, którzy mają sceptyczne oko.
  • 0

Amor_Fati.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

I mamy kolejny gatunek martwych zwierząt. Nie mam już zwątpienia w to, że dzieje się źle, chociaż takie mogliby zasiać we mnie Ci, którzy mają sceptyczne oko.

..dlatego cieszmy sie z czasu ktory nam pozostal i wykorzystajmy go na to by powiedziec naszym bliskim kilka cieplych slow
Obawiam sie bowiem iz nie mozemy zrobic nic innego a wszystko wydarzy sie samo bez naszej ingerencji- nie mamy na to wplywu - Gaia rzadzi sie swoimi wlasnymi prawami. Szkoda tylko ze musialo nastapic to tak szybko no coz chyba nie zdaze zobaczyc Mongolii
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie przesadzajmy, nic nie jest jeszcze przesądzone, może i takie ogromne wymieranie nie jest normalne ale poza tym jak na razie nic złego się nie dzieje, nieprawdaż?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych