Są takie informacje, które niepodważalnie są faktem i wychodzą za zbyt wielką skalę by być kłamem.
Nie ma co porównywać tych zdarzeń bo to są wydarzenia międzynarodowe i każde państwo o tym wie.
Nikt nie twierdzi, że zmieszki w Egipcie są kłamstwem mediów. Ale pamiętaj, że każdy fakt (nawet ten na "wielką skalę") można zakłamać - wystarczy, że media podadzą np. nieprawdziwą liczbę ofiar. Albo - dajmy na to - powiedzą, że wśród protestujących tłumów regularnie zabija się obywateli USA mieszkających w Egipcie - takim stwierdzeniem mogą wypaczyć całkowicie bieg zdarzeń.
I to niestety działa w drugą stronę - każde oszustwo media mogą podać jako fakt.
Informacje o spadających ptakach podają media z różnych części świata: USA, Norwegia, Rumunia, Włochy, itd. są to więc "wydarzenia międzynarodowe i każde państwo o tym wie."
Oczywiście część z nich
może być nieprawdziwa, w końcu to są media. Ale zdecydowanie o większości można powiedzieć, że są prawdziwe.
Do puki Polska jest spokojna i ja jestem spokojna.
Przyjdzie czas, że i Polska nie będzie spokojna. Co wtedy zrobisz? Czy naprawdę będziesz czuła, że to wszystko dotyczy Ciebie? Nie pomyślisz: "Cholera, co mi do tego. Przecież żyję sobie spokojnie, nikomu nie przeszkadzam. Co mnie to wszystko obchodzi?"
Prawda jest taka, że w razie wojny my - jako jednostki - nie będziemy mieć w tym żadnego interesu aby ją prowadzić, a stracić możemy bardzo dużo. Zdecydują za nas osoby "z władzą" i to za ich pieniądze będziemy ginąć.
Dopóki będziemy się na to godzić, dopóty to wszystko będzie trwać. Dlatego potzrebne są zmiany, które - mam nadzieję - nadchodzą. I zrobią porządek za nas.
Użytkownik Amontillado edytował ten post 12.02.2011 - 10:39