Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stado szpaków uderzyło o ziemię

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

domenicus.
  • Tematów: 13
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

nie dotykają nas często silne trzęsienia , tsunami nie posiadamy wulkanów...jeśli to prawda z tymi umierającymi zwierzętami to również w Polsce nie obserwujemy tego zjawiska....

To, czy dany kraj dosięgają kataklizmy, NIE zależy od tego, czy w danym kraju jest np. wulkan - wystarczy powódź - też kataklizm. Każdy kraj ma swoje kataklizmy, zresztą ich występowanie nie zależy od kraju tylko od moralności jego mieszkańców - a ta jak widać najwyraźniej w Polsce spada. Poza tym zmiana miejsca zamieszkania nie jest łatwa - i przede wszystkim, każdy przywiązany jest do swojej ziemi, miejscowości, etc. Można to, owszem porzucić, ale trudniejsze i bardziej moralne jest podjęcie wysiłku o budowę lepszego otoczenia na miejscu. Ucieczka, cóż...jest w pewnym sensie porażką.
  • 0

Amor_Fati.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Czy ktos moze potwierdzic rewelacje zwiazane z tym umieraniem ludzi i wzrostem agresji pod koniec 2011 kopie kopie i nie ma nic obawiam sie

btw. Ruscy przygotuwja sie do kolonizacji Marsa wiec cos musi byc na rzeczy:-)
http://edition.cnn.c....space.mission/

Użytkownik Amor_Fati edytował ten post 16.02.2011 - 11:34

• 0

taght.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@UP
Jedyne co może to potwierdzić to czas ;). Jednak ponawiam prośbę o linki do artykułów mówiących o tym zbliżającym się umieraniu ludzi na zawał serca. Przecież macie uświadamiać ludzi a nie odsyłać ich z kwitkiem co nie? Jeżeli to takie trudne to nawet na pw możecie zapodać link.
  • 0

#454 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Słuchajcie, ja nie potrafię spamiętać każdego tematu, który przeczytałem tu na forum. Pamiętam jedynie, że istnieje taki,w którym jest napisane o tym, że zmiany dla ludzi będą dwojako odczuwalne. Ci, którzy są na nie gotowi mentalnie przejdą łagodnie, natomiast Ci co sobie nie radzą lub żyją w depresji będą popadali w gorszą dolinę, co może skutkować takimi zgonami, jak opisałem oraz samobójstwami. Gdybym pamiętał źródło informacji, to chętnie podałbym.
Co do mediów, nie oczekujcie, że Polskie media cokolwiek będą podawały o katastrofach. Myślę, że nie tylko nasze media nie informują ludzi. Tak się dzieje też w innych krajach i jest to motywowane tym, żeby nie doszło paniki.
  • 0

ANTI HUMAN ANTI GOD.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Możesz mi napisać Muhad na czym się opierasz na jakich źródłach że będą zmiany i na jakiej zasadzie będą wpływały na ludzi najlepiej poproszę jakieś wzory ,wykresy, jeżeli nie to widocznie opierasz się na na tym co ci jakiś "niu ejdzowieć" ci naopowiadał lub czerpiesz informacje z tego typu źródeł .

Tylko nie zrozum mnie źle ja ciebie nie chce obrażać tylko grzecznie się pytam czy wy wszyscy swoje teorie na temat 2012 roku opieracie na jakiś konkretnych przesłaniach które znajdą poparcie w dowodach czy tylko na przeczuciu ,opartym na starożytnych mitach , i kalendarzu majów
  • 0

#456 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Wybuchy wulkanów, katastrofy (Indonezja, Australia, Filipiny), masowe wymieranie zwierząt, wariacja pola magnetycznego ziemi, trzęsienia ziemi, to tylko przejawy tego, co było powiedziane w niektórych źródłach. To akurat jest widoczne, więc na tym można wnioskować, że wszystko zaczyna się sprawdzać. Nie musisz pisać "będą", bo one już są i zachodzą, a kto neguje to wszystko, to ja już jego motywacje pozostawiam samemu sobie.Zmiany jakich teraz doświadczamy można podpiąć pod proces przebiegunowania. Natomiast o zmianach psycho-fizycznych u ludzi można się dowiedzieć z najrozmaitszych źródeł. Radosław jest specjalistą od tych zmian, więc on Ci lepiej objaśni. Według Radka Słońce rozbroi nasz kochany matrix a my ludzie będziemy mogli przejść w wyższy wymiar egzystencji, jako gatunek. Chodzi o ewolucję, która dotyczy także naszej planety i całego układu słonecznego.

Użytkownik Muhad edytował ten post 16.02.2011 - 16:14

• 2

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja wtrącę tylko jedną małą uwagę - wariacje pola magnetycznego znalazły by NATYCHMIAST odbicie w nawigacji zarówno morskiej, jak i lotniczej, bo wbrew pozorom magnetyczne urządzenia typu kompas, busola, zyrokompas wcale nie wyszły z użycia, a ich wskazania na pewno byłyby mocno przekłamane. A jakoś takie sygnały się nie pojawiły.
  • 0

ANTI HUMAN ANTI GOD.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Wybuchy wulkanów, katastrofy (Indonezja, Australia, Filipiny), masowe wymieranie zwierząt, wariacja pola magnetycznego ziemi, trzęsienia ziemi, to tylko przejawy tego, co było powiedziane w niektórych źródłach. To akurat jest widoczne, więc na tym można wnioskować, że wszystko zaczyna się sprawdzać. Nie musisz pisać "będą", bo one już są i zachodzą, a kto neguje to wszystko, to ja już jego motywacje pozostawiam samemu sobie.Zmiany jakich teraz doświadczamy można podpiąć pod proces przebiegunowania. Natomiast o zmianach psycho-fizycznych u ludzi można się dowiedzieć z najrozmaitszych źródeł. Radosław jest specjalistą od tych zmian, więc on Ci lepiej objaśni. Według Radka Słońce rozbroi nasz kochany matrix a my ludzie będziemy mogli przejść w wyższy wymiar egzystencji, jako gatunek. Chodzi o ewolucję, która dotyczy także naszej planety i całego układu słonecznego.

No ok , może coś w tym jest , bo mnie też dziwą te masowe umieranie ptaków ale można tez to inaczej wytłumaczyć że to ludzie broń nową testują , nie rozumiem tylko na jakiej zasadzie człowiek ma przejść na inny wymiar egzystencji to chodzi oto ze człowiek straci powłoke cielesną i bedzie zył jako duch i to stanie się bez jako takiej śmierci organizmu czy tylko to będzie takie przeistoczenie , czy może nasze ciała zostaną ulepszone ? osobiście cieżko w to uwierzyć , jestem sceptykiem a jestem na tym forum bo kilka rzeczy dało mi trochę do myślenia ale nie będe ich opisywał bo chcem uniknąć
smiechów hichów, sam bym w to nie uwierzył . Nie zgłębiałem się w to wszytko dokładnie jednak czy gdzieś jest to powiedziane w starożytnych mitach ze bedzie taki czasz przemian na wyższe poziomy i tak dalej ?

Użytkownik ANTI HUMAN ANTI GOD edytował ten post 16.02.2011 - 20:50

• 0

#459 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Ja wtrącę tylko jedną małą uwagę - wariacje pola magnetycznego znalazły by NATYCHMIAST odbicie w nawigacji zarówno morskiej, jak i lotniczej, bo wbrew pozorom magnetyczne urządzenia typu kompas, busola, zyrokompas wcale nie wyszły z użycia, a ich wskazania na pewno byłyby mocno przekłamane. A jakoś takie sygnały się nie pojawiły.

To już się dzieje. Zachodzi zmiana pola magnetycznego w bardzo szybkim tempie, co nawet na lotniskach już też zauważono. Rocznie 50km się przesuwa i jest na wysokości Kanady lub Syberii. Za jakiś czas może przyspieszyć i za pomocą kompasu będziesz mógł na północ dojść do Afryki. Na lotniskach już dostosowują się do wędrującego pola magnetycznego.

http://www.youtube.com/watch?v=s4hWV87Riwg

http://www.youtube.com/watch?v=xAMYzm3c6PQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Np4-0Rr3kQw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HgOmDJbBxvU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=-l0SC3bRLn8&feature=fvw

Myślę, że masowe wymieranie ptaków i nie tylko ptaków, bo śmierć dotknęła także inne gatunki, można łączyć ze zmianami pola magnetycznego ziemi. Dodajmy do tego masowe migracje krabów, itd.
  • 1

shadowsongishere.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zauważyliście, że w polskiej tv NIGDZIE ale to nigdzie się nie mówi ani o tych wydarzeniach, ani o trzęsieniach ziemi, ani o polu magnetycznym, które wariuje, nic, kompletnie nic...

No bo nie ma u nich miejsca na takie sprawy, serwisy informacyjne w polsce opierają sie na takiej zasadzie:
50% Polityka
25% Jeszcze raz Polityka
5% ''Co nowego o smoleńsku''
10% Jeszcze troche polityki
5% Wydarzenia krajowe
4% Wydarzenia lokalne
1% Ciekawostki
Zresztą Portale internetowe robią podobnie. :<

Użytkownik shadowsongishere edytował ten post 17.02.2011 - 20:49

• 2

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Byc moze ogarnia mnie juz obsesja badz panika ale jesli pole magnetyczne zwiekszaloby znacznie swoja aktywnosc, wariowaloby na wieksza skale niz do tej pory to jak wygladalyby zaklocenia hmmmm powiedzmy satelitarne itp??? Bo od pewnego czasu strasznie szwankuje mi kablowka hehe ;p Mowie to zupelnie sceptycznie ale jak najbardziej powaznie.
  • 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziwna choroba ryb na Sri Lance :

Dziwna choroba ryb

Po katastrofalnych powodziach jakie nawiedziły Sri Lankę na początku tego roku, kolejny problem dotyka społeczeństwo - dziwna choroba ryb, która uderzyła w rybołóstwo czyli główne źródło utrzymania mieszkańców Sri Lanki. Jak pisze AsiaNews, ryby w lagunie Batticaloa, we wschodniej prowincji kraju są zdziesiątkowane przez nieznaną chorobę, władze natomiast utrzymują milczenie w tej sprawie.

Rybacy na lagunie z problemem tym borykają się już od ponad 3 miesięcy, czyli od czasu powodzi, która mogła mieć jakiś wpływ na pomór. Czy miała nie wiadomo, bo władze Batticaloa Fisheries Corporation do której zwracają się rybacy konsekwentnie milczą, co jest dziwne bo nieznana choroba nie dotyczy pojedynczych sztuk, ale niemal całych ich populacji. Obajawami choroby są czerwone lub pomarańczowe plamy na ciele ryb, oraz dziwne rany, mówi w rozmowie telefonicznej z dziennikarzem AsiaNews prezes wspólnoty rybackiej Sidambarapullai Piyadasa. Jak dalej wyjaśnia z powodu "zarazy" prawie 85% dziennego połowu jest stracone. Problem jest nawet z tą niewielką ilością zdrowych ryb, gdyż nikt nie chce ich kupować, bojąc się nieznanej choroby. Uderza to w cały region laguny, która żyja głównie z rybołóstwa.

Na przełomie roku mieszkańcy Sri Lanki musieli stawić czoła ulewnym deszczom i powodziom, które spowodowały straty sięgające 600 milionów dolarów oraz śmierć co najmniej 12 osób. Z zalanych terenów ewakuowano ponad 1,2 miliona osób. Do dziś wiele tysięcy ludzi koczuje w 700 prowizorycznych obozach.

Link :

http://konservat.pl/...ath=arty2011#nc
  • 1

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Astronomowie zaobserwowali najsilniejszy od ponad czterech lat wybuch na Słońcu - informuje "SpaceWeather". Materia z eksplozji dotrze do Ziemi w ciągu 36-48 godzin i spowoduje, że zorze polarne mogą być intensywniejsze i widoczne nawet z terenu naszego kraju.
Intensywny wybuch ma związek ze wzrostem aktywności plam słonecznych - podaje serwis "SpaceWeather".
W ciągu ostatnich kilku dni na powierzchni Słońca rozbudowała się duża grupa plam słonecznych oznaczona numerem 1158. W niedzielę obszar ten popisał się sporym rozbłyskiem klasy M6.6. We wtorek o godzinie 2.56 naszego czasu pojawiła się tam jeszcze większa eksplozja zaliczana już do najsilniejszej klasy X.
To pierwsza tego typu erupcja w nowym cyklu aktywności słonecznej oznaczonym numerem 24.
Ponieważ obszar nr 1158 cały czas znajduje się stosunkowo blisko centrum tarczy naszej dziennej gwiazdy, wyrzucona w wybuchu materia została skierowana w stronę naszej planety.
Szybko rozbudowująca się grupa plam nr 1158 produkuje słoneczne rozbłyski, z których materia pędzi prosto w kierunku Ziemi. Grupa plam słonecznych o numerze 1158 w ostatnich trzech dniach znacznie powiększyła swoje rozmiary i liczebność. Obecnie jest tak duża, że w sprzyjających warunkach (np. podczas zachodu Słońca) można ją dojrzeć gołym okiem.
Obszar na powierzchni naszej dziennej gwiazdy związany z tą grupą jest niezmiernie aktywny. W minioną niedzielę o godzinie 18.38 naszego czasu pokazał on rozbłysk słoneczny klasy M6.6 - najsilniejszy z obserwowanych w tym roku.
Ponieważ aktywny obszar i plamy znajdują się blisko centrum tarczy słonecznej, materia wyrzucona podczas rozbłysku została skierowana prosto w kierunku naszej planety. W ostatnich dniach Słońce jest bardzo aktywne. Oprócz grupy nr 1158, na powierzchni Słońca znajdują się jeszcze trzy inne aktywne obszary (nr 1157, 1158 i 1160). Liczba Wolfa, która mówi o liczbie plam na Słońcu i określa stopień aktywności naszej dziennej gwiazdy, wynosi obecnie ponad 80. (PAP)

Co wy na to??? Skłaniam się bardziej ku teorii że to próba odwrócenia uwagi od tego co dzieje się u nas i skrzętne omijanie tematu przebiegunowania.
  • 0

#464 Gość_Olivander

Gość_Olivander.

Napisano

http://wiadomosci.ga...a_uszkodzi.html
Link do artykułu z polskiego portalu - niestety bardzo zdawkowo - również o wybuchu na słońcu.

Jak wyżej kolega - ciekawe na ile to prawda.
Czy ktoś kompetentny może skomentować te newsy w kontekście innych anomalii?

Użytkownik Olivander edytował ten post 18.02.2011 - 09:10

• 0

Amontillado.
  • Tematów: 50
  • Artykułów: 21
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

KANADA, 16 luty

Dołączona grafika

Mieszkańcy miasta Windsor (prowincja Ontario, hrabstwo Essex) są ogromnie zaniepokojeni odkryciem tysięcy martwych ryb i dziesiątek kaczek u ujścia rzeki Little. Zmarłe ryby to przede wszystkim śledzie, a wśród ptaków większość stanowi kaczki krzyzówki ale znaleziono też kilka kapturników i gęsi - bernikli kanadyjskich.

Dołączona grafika

Mieszkaniec, który dokonał odkrycia mówi: "Wiem - wszyscy mówią, że pomór śledzi zdarza się co roku. Ale dziesiątki kaczek znalezionych w tej samej martwej stercie daje do myślenia."

Dołączona grafika

Specjaliści uważają, że winę za śmierć zwierząt ponosi niska temperatura. "Owszem, jest to pomór. Ale jego stopień nie jest katastrofalny"

Źródło
  • 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych