Mimo wszystko, wydaje się, że dominująca rasa w obecnej formie (homo sapiens), jest chyba najbardziej optymalnym rozwiązaniem na ziemi. Natura potrafi radzić sobie sama.
Napisano 15.08.2017 - 20:14
Ja oczywiście zapytałbym ich o to, czy w ich kulturze przewijały się jakieś religie i czy nadal wierzą w Boga.
Napisano 15.08.2017 - 20:22
ja tylko tyle
oraz prowokacja + wulgarny język + offtop. Następnym razem jeśli nie masz nic do dodania to nie pisz wcale.
TheToxic
Napisano 15.08.2017 - 23:49
Kawa czy herbata?
TheToxic
Napisano 16.08.2017 - 00:19
Kawa czy herbata?
Jeszcze z cukrem czy bez?
TheToxic
Napisano 16.08.2017 - 18:06
Zapytałbym, co lubi robić. W końcu taki obcy może mieć inne zainteresowania niż człowiek. Albo co lubi jeść
Napisano 16.08.2017 - 20:53
Napisano 16.08.2017 - 22:15
Pierwsze myśli to kanibalizm... Obcy nie muszą być kanibalami, przecież są różne diety i różne przystosowania układów trawiennych. Na ziemi ślimaki mogą bez większych problemów jeść muchomory, które dla ludzi są okropnie trujące. Podobnie może być z obcymi. Chociaż nie wykluczam najbardziej paskudnych opcji, jak np. jedzenie oczu żywych istot.
Napisano 16.08.2017 - 22:27
Mam nadzieję że te pomysły czerpiesz z deepwebu a nie z głowy. W życiu bym nie wpadł na coś takiego.Chociaż nie wykluczam najbardziej paskudnych opcji, jak np. jedzenie oczu żywych istot.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 17.08.2017 - 10:07
Napisano 17.08.2017 - 08:17
Dla sprostowania. Kanibalizm to spożywanie przedstawicieli własnego gatunku. Więc taki "obcy" delektujący się mięsem człowieka, nie byłby kanibalem tylko drapieżnikiem.
Dokładnie. Jednak podałem ten termin ze względu na otwartą myśl. W przypadku gdy inny przedstawiciel cywilizacji, czyli obcy świadomy / inteligentna forma życia zdolna tworzyć technologię na swoje potrzeby konsumuje inną.
Napisano 17.08.2017 - 09:15
Chociaż nie wykluczam najbardziej paskudnych opcji, jak np. jedzenie oczu żywych istot.
Mam nadzieję że te pomysły czerpiesz z deepwebu a nie z głowy. W życiu bym nie wpadła na coś takiego.
Lepiej dmuchać na zimne
W sumie, to obcy mogliby mieć problem. Jedzenie czegoś (mam na myśli ludzi) z odległej planety, może nie być dobrym pomysłem.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych