Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zaskoczony

• Please log in to reply
16 replies to this topic

Guy Fruit.
  • Tematów: 3
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich jestem nowy na forum ...troche interesuje mnie rozwój duchowy i naczytałem sie ogólnie troche o duszy, etapach ,co po ,co przed i własnie chciałem napisac taką ciekawostkę .. ...Dzisiaj przyjechała do mnie siostra z dwojgiem dzieci .Dziewczynka ma 4.5 roku a chłopak 10 ,no i tak jestem z Sarą sam w pokoju i pokazuje jej (jej zdjęcie oczywiście poznała i uśmiechneła się po czym powiedziałem ,że nie dawno byłaś taka malutka a teraz taka duża dziwczynka (wiadomo jak z dziećmi sie gada na ciaci sraci) pokazując gestem jaka była mała a ona do mnie a ty byłes taki malusieńki ,taki maly.. też gestykuluje a ja się pytam skąd wiesz? a ona bo widziałam o.O ja tak słucham i pytam a jak widziałas ? milczy i już widze że zmienia temat i się pytam ponownie a ona czy się wreszcie pobawimy... możecie się śmiać ,że o takim czymś piszę ale faktycznie mnie taka myśl naszła,że to zwykły przypadek ,że tak powiedziała a z drugiej strony,że coś w tym może być.... przecież ona jako dusza siedziała tam w innym świecie i faktycznie widziała jak się rodze.Powiem,że mam 21 wiosen a ona 4 z hakiem..hehe no nie wiem.... pozdrawiam all:)
  • -1

Atomowy_jogurt_zagłady.
  • Tematów: 27
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja osobiście uważam, że chyba szukasz dziury w całym. Jeśli istnieje takie coś jak dusza, wielo życiowość itd... To nie musi być tak jak sądzisz.
Przemilczała pytanie dla tego, że nie wiele jeszcze rozumie, więc nie wiedziała co odpowiedzieć.
  • 0

Guy Fruit.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

wiesz...szybko jażąc chcialem przycisnąć smarkacza żeby coś wyśpiewał jednak ,,szukając'' dziury w całym mogę pokusić się o stwierdzenie ,że nie mogła powiedzieć ..no ale to juz tak wlasnie na domysły bardziej ....
  • 0

#4 Gość_Nestor

Gość_Nestor.
  • Tematów: 0

Napisano

Podbuduj proszę moją wiarę w życie i powiedz, że z tym wiekiem to żartowałeś... A przy okazji popracuj też nad pisownią i formatowaniem tekstu.

Wracając do meritum to podobnie jak Atomowy_jogurt myślę, że niepotrzebnie doszukujesz się w takim zdarzeniu czegoś specjalnego.

Użytkownik Nestor edytował ten post 20.03.2010 - 18:54

• 0

Templariusz.
  • Tematów: 35
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może widziała jakieś twoje zdjęcie z dzieciństwa, a nie chciała odpowiedzieć żeby się z tobą droczyć, wiadomo jakie są dzieci.A dziecięca świadomość posiadanie jakiejś tajemnicy ( z perspektywy dziecka), mogła jeszcze wzmocnić niechęć do odpowiedzi.

Użytkownik Templariusz edytował ten post 20.03.2010 - 19:15

• 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeżeli oczekujesz od czterolatki, że rozwinie myśl i opowie Ci co i kiedy widziała to musi być nader rozwinięta jak na swój wiek. Dzieci w tym wieku, pojęcia nie mają dlaczego nie ma ich na zdjęciach z rodzicami, gdy ci byli mali i czasami dopowiadają sobie, swoje historie. Tak samo i w tym przypadku, ty widziałeś ją jak była mała to i ona musiała widzieć ciebie, bo właśnie tak rozumują małe dzieci.
  • 0

Muhomorniczy..
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

no moja 6 letnia chrząstnica mówiła mje nieraz ze widziała dinozaura,coś w tym jest :szok:

Użytkownik Muhomorniczy. edytował ten post 20.03.2010 - 22:16

• 1

Paris.

V.I.P.

• Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Moja siostra mając 3 lata powiedziała podobnie.
Oglądałam z kumpelą zdjęcia dziewczyn gotek, i przy jednym z nich moja siostra pokazała palcem i powiedziała "O, ja tak wyglądam! I straszyłam moje młodsze siostry" a my z kumpelą takie oczy na siebie zrobiłysmy, i pytamy jak je straszyła. A ona "tak; buuu!".
No to też mogę powiedzieć, że pamięta to z poprzedniego życia? Hah, możliwe, podobno dzieci pamiętają co sie działo w ich poprzednich życiach itp. do 3 roku życia ^^
  • 0

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak, tak na pewno jest indygo. To prawie jak Jezus, cieszyłabym się na Twoim miejscu, wejściówkę do 4 gęstości masz zagwarantowaną.

A tak na serio to przestań się doszukiwać specjalnych, duchowych umiejętności u czterolatki. Dzieci dużo mówią, mało z tego rozumiejąc i tyle.
  • 0

#10 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Livin może gdy będziesz miała swoje dzieci zmienisz zdanie:)

Drunvalo Merchizedek zaprosił na pewną konferencję nastolatkę, która czytała stopą gazety, odgadywała stopą kształty, "szczytywała" też dłońmi historie życia osób widniejących na dostarczanych jej podczas tej konferencji zdjęć.
"Through the Eyes of a Child" to filmowy zapis tej konferencji:

pozdrawiam
  • 3

livin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Radku kwestia posiadania dzieci jest u mnie mocno dyskusyjna ;) Nie lubię kiedy ktoś doszukuje się sensacji tam gdzie jej nie ma, każde dziecko jest wyjątkowe, dlatego, że z każdym rokiem swojego życia niesie nadzieje na poprawę rzeczywistości. Jest jak płótno, które umiejętnie pomalowane będzie dla nas chlubą. Wszyscy wychodzimy z tego samego poziomu, na jaki wejdziemy później zależy od naszych opiekunów i najważniejsze, nas samych. Dlatego drażnią mnie tematy o tym jak kto, jak bardzo i dlaczego jest wyjątkowy.
  • 1

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Człowiek to tabula rasa. Rodzi się bez żadnej wiedzy i wszystkiego uczą go rodzice. Gdzieś przeczytałem, że dziecko upuszcza przedmioty z rąk żeby uczyć się praw grawitacji na tym świecie. Nie zna ono oczywiście wzorów, ale wie że jak puści łyżke to spadnie ona na ziemię. Podobno do 3 roku życie mózg dziecka bardziej przypomina papkę niż galaretowaty mózg. Nie umie ono interpretować pewnych rzeczy. Jeśli mówi o smokach to znaczy że gdzieś już o nich słyszało i poprostu jego mózg skojarzył coś ze smokiem.

Sprytne jest mówienie i pamięci swojego poprzedniego życia przed osiągnięciem 3 lat. Nie można tego w żaden sposób potwierdzić, ale już powstają wierzenia na ten temat.

Pozdrawiam
  • 2

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak sobie czytam i muszę wam przypomnieć, że temat nie dotyczy świadomości, ani tego czy zdolności paranormalne istnieją. Właściwie to temat jest o niczym i może uczestnicy dyskusji mi napiszą co mam z tym fantem zrobić?
Zamknąć temat, czy wyczyścić z postów nie na temat?
Jeszcze jedno proszę o pomoc w stwierdzeniu, który post jest na temat. :rotfl:
  • 0

livin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zamknąć i ustawić do pionu minusy w moim poście na pierwszej stronie :mrgreen:
  • 0

#15 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Z moich postów można się spierać o jeden - ten w którym zastanawiałem się co Aquilla zrobiłby jako ojciec dziecka potrafiącego opowiedzieć historię planety lub zrzucić czepek pielęgniarce.

Zrobiłem to celowo - Aqillla zachowuje się dokładnie jak rodzice przywożący dzieci do CZD - woli schować głowę w piasek i udawać że pewna część naszej rzeczywistości nie istnieje, posuwa się dalej - na forum paranormalne.pl wysuwa logicznie ostre stwierdzenia typu "paranormalne zjawiska nie istnieją, to są tylko wyimaginowane moce" obrażając inteligencję ludzi którzy nie chowają głowy w piasek spotykając się z takimi zjawiskami.

Reszta moich wypowiedzi była ściśle związana z dziećmi i ich mocami i nie czuję się w tym temacie jak ktoś kto robi OT.

pozdrawiam, a z tematem róbcie co chcecie, można w ogóle wymazać - i tak jest zapisany w noosferze...
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych