Hmm faktycznie nietypowy koleś. Ma koszulkę z na prasowaną literką M, okularki przeciw słoneczne. Tego nie było jeszcze w tym roku. To nie fake? powiem szczerze że chciał by by było to możliwe i prawdziwe. Zawsze mnie fascynowały podróże w czasie. Moża by się wiele dowiedzieć. A jak komuś nie podoba sie życie np. w XXI wieku to może sie przenieść do średniowiecza albo do prehistorii żeby np. tam sobie pomieszkać chwile. Jeśli jednak podróż w czasie powodowała by uszkodzenia w Przyszłości to nie bylo by to dobre. Poruszyło mnie tylko jedno co słyszałem w pewnym filmiku. "Nie da sie cofnąć do przeszłości ani udać się do przyszłości ponieważ one NIE ISTNIEJĄ" to ma sens. W końcu cały czas kształtujemy przyszłość. Zastanawiam sie jeszcze nad jedną rzeczą. Gdybym w tej chwili, przeniósł się w moment moich narodzin to czy w ogóle bym sie urodził? I czy gdybym spytał ojca o to czy był tam taki człowiek "ja z przyszłości" odparł by że tak? Jak by wyglądała w ogole przyszłość MOJA skoro bym się przeniósł do przyszłości? Ja bym zniknął wtedy z tamtego okresu żeby przenieść sie w przyszłość wiec była by ona pozbawiona mojej osoby. Dajmy na to przenoszę sie o 30 lat do przodu. W tej chwili znikam po to by pojawić się za 30 lat. Gdybym spotkał np, swojego kumpla pewnie by sie zdziwił i odparł by zdumiony "gdzie Ty byłeś przez 30 lat? myślałem że nie żyjesz" i jeszcze jedna rzecz do tego dochodzi. Nie zestarzał bym się. Czyli przeniósł o 30 lat ale miał wiek taki w jakim zniknąłem. Mogło by to doprowadzić do pewnych skutków. Wszyscy by sie zestarzali a ja młody.
Teraz spójrzmy jak by wyglądała taka podroż?
Dajmy na to ze posiadamy z "tuningowane" autko Johna Titora czyli jego Wehikuł Czasu. (to akurat nie jest jego ale załóżmy że jest
)
http://www.michaelle...es/delorean.jpgWiec przyjmujemy ze musimy sie rozpędzić (dajmy na to 70 km/h) aby była możliwość podróży w czasie. Jaka jest gwarancja że ta droga na której jedziemy nadal będzie istniała za np. 200 lat? Co by się stało gdyby wyszło że powstał na niej budynek a my byśmy sie pojawili w ścianie? Dosłownie ścianie, wmurowani. Jesli cofali byśmy sie jednak do tyłu z czasem dajmy na to 40000 lat wstecz. to po dotarciu byśmy spadali z kilku metrów na ziemie a co z powrotem? Zakopali byśmy się żywcem jak skamielina. Przypominam że to wizja Wehikułu czasu w postaci samochodu.
Teraz druga możliwość. Przyjmijmy że stworzyliśmy Wehikuł Czasu na wzór tego z Filmu i powieści o tym samym tytule. Czyli o taki
Siadamy wygodnie i ustawiamy datę. Dookoła nas pojawia sie pole które zostało wytworzone przez wirniki górne i dolne obracające się w przeciwnych kierunkach co spowodowało załamanie się czasoprzestrzeni. Przestaliśmy istnieć po prostu ale ciągle widzimy co się dookoła nas dzieje. No i ta sama sytuacja jest co poprzednio. Lecimy sobie w przyszłość w tym czasie na 100% przechodzą przez nas ludzie, przejeżdżają samochody itd. bo się okazało że nasz dom rozwalili. My sobie w tym czasie oglądamy wszystko jako taki "Byt". W Filmie pokazane to zostało tak jak gdyby wiedzieli ze w tym miejscu jest wehikuł czasu i nawet samochody go omijały. Co prawda gdy był już daleko w przyszłości kiedy to nastała druga epoka lodowcowa znalazł sie pod lodem ale potem i tak po stopieniu był na ziemi. Jak gdyby poziom gruntu nigdy się nie zmienił co jest niemożliwe.
To są dwie opcje podroży w czasie. Nie mam pojęcia jaka by mogła być inna. Na pewno nie coś typu jak Telefon komórkowy w którym wpisujemy date naciskamy "podróżuj" i nas tam przenosi. Absurd.
Więc jak na prawdę by to wyglądało? Do przyszłości możliwe że udało by nam się lecieć. Coś jak teleport. Zamieniamy się jakieś cząsteczki które podróżują z prędkością światła po czym z powrotem się scalają, ale co z powrotem do Przeszłości? Czy ona jest zapisana? Dało by się cofnąć czas jak na nagranej płycie CD? Początek jej jest wraz z początkiem wszechświata i ona sobie tak nagrywa cały ten spektakl i cofając siebie cofamy cały czas względem własnej osoby. Więc jaka jest możliwość na powrót? Czy da się cofnąć tą "płytę" ?
Użytkownik AlienGrey edytował ten post 30.05.2010 - 14:57
7.10 Zabronione jest hotlinkowanie czyli wykorzystywanie plików graficznych z innych serwisów bez wcześniejszego przeniesienia grafik na darmowy serwer hostujący lub na serwer własny.